Kodin Kuvalehti on lisännyt 491 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Kaisa Nieminen Kuvat Pia Inberg

Kanavartaat ja pekoni-perunasalaatti on helppo pakata puistopiknikille

Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäiset kanatikut

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
2
rkl
öljyä paistamiseen
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Päälle
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. LEIKKAA broilerit pituussuunnassa suikaleiksi. Pujota grillitikkuihin ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. PAISTA öljytyllä pannulla kullanruskeiksi. Anna tikkujen jäähtyä.
  3. LEVITÄ maapähkinälevitettä kauttaaltaan broilerien päälle. Pyöritä lopuksi rouhitussa pistaasipähkinässä.

Kirkas pekoni-perunasalaatti

Ainekset

1
kg
kiinteitä perunoita
1
vihreä omena
3
vartta
kevätsipulia
3
rkl
kapriksia
Kastike
1 ½
dl
öljyä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
omenaviinietikkaa
½
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Päälle
1
pkt
(170 g) pekonia
rucolaa

Työvaiheet

  1. KEITÄ perunat kuorineen kypsiksi mieluiten jo edellisenä päivänä. Kuori ja jäähdytä. Leikkaa perunat kuutioiksi.
  2. PESE ja leikkaa omena kuorineen kuutioiksi. Hienonna kevätsipuli ja kaprikset. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa.
  3. SEKOITA öljyn joukkoon sitruunamehu, etikka ja mausteet. Kaada perunoiden päälle. Anna maustua kylmässä vähintään puoli tuntia tai yön yli.
  4. PAISTA pekoni kuivalla pannulla rapeaksi. Valuta talouspaperin päällä. Murusta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua ja lisää rucola.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 491 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen

Värikäs nuudelisalaatti sopii täydellisesti kevään juhlabuffettiin.

Annoksia
8

Katkarapu-mangosalaatti

Ainekset

400
g
katkarapuja
200
g
ohutta riisinuudelia
2
tuoretta kypsää mangoa
400
g
kirsikkatomaatteja
1
pieni kurkku
2
punaista mietoa chiliä
1–2
ruukkua korianteria
Kastike
3/4
dl
limetin mehua
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
3/4
dl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

1. Nosta pakastekatkaravut sulamaan noin puoli tuntia ennen salaatin valmistusta.

2. Kiehauta vesi kattilassa ja laita nuudelit kypsymään siihen 2–3 minuutiksi. Valuta keittovesi pois ja huuhdo nuudelit kylmällä vedellä.

3. Kuori ja puolita mangot. Huuhdo ja puolita kirsikkatomaatit. Huuhdo ja paloittele kurkku. Poista chilin siemenet ja viipaloi renkaiksi.

4. Purista limetin mehu. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

5. Sekoita salaattiaineet ja kastike kulhossa. Kaada valmis salaatti tarjoiluastiaan.

Vinkki! Voit valmistaa katkarapu-mangosalaatin jo juhlia edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Riisinuudeli on näyttävää pitkänä, mutta sen voi katkoa salaattiin, jotta sitä on helpompi ottaa lautaselle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1375 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Broilerinmaksaa löytyy kaupasta parhaiten pakasteena. Tuoretta maksaa kannattaa kysyä kauppahalleista ja isojen ruokakauppojen lihatiskeiltä.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Broilerinmaksa-kerkkäpasta

Ainekset

300
g
broilerinmaksaa
1
rs (200 g)
herkkusieniä
1
salottisipuli
2
dl + 2 rkl
kuusenkerkkiä
2
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2 + 2
rkl
voita
2
dl
valkoviiniä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
laakerinlehti
3
dl
kermaa
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
400
g
pastaa (esim. tagliatelle)
3
l
vettä
1
rkl
suolaa

Työvaiheet

  1. Jos käytät pakastettuja broilerinmaksoja, sulata ne yön yli jääkaapissa.
  2. Huuhtele (sulaneet) maksat ja kuivaa ne talouspaperilla. Viipaloi maksat ja herkkusienet. Kuori ja kuutioi sipuli. Huuhtele kerkät. Valuta kerkät siivilässä tai painele ne kuivaksi puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
  3. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyörittele maksapalat jauhossa.
  4. Kuumenna 2 rkl voita korkeareunaisessa pannussa. Paista herkkusieniä ja sipulia 5 minuuttia ja siirrä ne sitten toiseen astiaan. Lisää 2 rkl voita pannuun ja paista maksat kauttaaltaan kullanruskeiksi, 5 minuuttia. Laita maksat sienten ja sipulien kanssa samaan astiaan odottamaan.
  5. Sekoita valkoviini, tomaattipyree ja laakerinlehti pannussa ja anna kiehahtaa. Keitä lientä kasaan 3–5 minuuttia. Lisää 2 dl kerkkiä, paistetut sienet, sipulit ja broilerinmaksat sekä kerma. Keitä 5 minuuttia. Mausta suolalla.
  6. Keitä pasta suolavedessä isossa kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastike kypsän pastan joukkoon. Lisää koristeeksi 2 rkl tuoreita kerkkiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1375 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Mehevä ricottalla täytetty broilerinfilee ja rapeaksi paahtuneet parsat ja pekonit toimivat loistavasti samalla lautasella.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ricottalla täytetyt broilerinfileet ja paahdetut parsat

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
1/2-1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1 rkl voita +
1 rkl
öljyä
Ricotta-minttutäyte
1 1/2
dl
ricottajuustoa
1
tuuhea ruukku
minttua
1
sitruuna
1
valkosipulinkynsi
1/4-1/2
tl
kuivattua chiliä myllystä
Paahdettu parsa ja pekoni
500
g
vihreää parsaa
2
rkl
voita
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
8
viipaletta
pekonia

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa broilerin rintafileisiin tasku. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla.
  2. Tee täyte. Kaada ricotta kulhoon. Hienonna minttu. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Säästä sitruuna ruuan viimeistelyä varten. Sekoita kaikki täytteen aineet ricottan joukkoon. Jaa täyte broileritaskuihin.
  3. Tee paahdetut parsat ja pekonit. Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsatankoa molemmista päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta. Halutessasi kuori parsojen varret. 
  4. Laita parsat uunivuokaan ja lisää voi pieninä nokareina parsojen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Levitä pekoniviipaleet leivinpaperilla vuoratun uunipellin toiselle puolelle. Laita vuoka toiselle puolelle peltiä. Paahda parsoja ja pekonia 10 minuuttia. 
  6. Paista tällä välin broilerinfileet molemmin puolin kuumassa pannussa voi-öljyseoksessa niin, että saat pintaan kauniin värin. Muutama minuutti molemmin puolin riittää. 
  7. Siirrä broilerinfileet uunivuokaan parsojen päälle ja kypsennä uunissa 10–15 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen. Varmista fileiden kypsyys paistolämpömittarilla. Työnnä mittari lihan paksuimpaan kohtaan (ei täytteeseen). Kypsän broilerin sisälämpötila on 72 astetta. Pekonit paahtuvat rapeiksi noin 15–20 minuutissa. Jos ne alkavat tummua liikaa, ota ne aiemmin pois uunista.
  8. Anna broilerin ja parsojen vetäytyä folion alla 5 minuuttia. Purista fileille sitruunamehua ja murustele lopuksi rapeaksi paahtuneet pekonit päälle. 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 741 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Fitness-salaatti on ruokaisasti vege: kasviksia, kvinoaa ja raejuustoa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + paistoaika 25 min + keittoaika 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kvinoa-kasvis-raejuustosalaatti

Ainekset

1 1/2
dl
kvinoaa
3
dl
vettä
1
tl
suolaa
1/2
kasvisliemikuutio
1/2
tl
chilihiutaleita
200
g
raejuustoa
1
ruukku
lehtipersiljaa
Paahdetut kasvikset
1
punasipuli
1
punainen paprika
1
pieni
kesäkurpitsa
1
munakoiso
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1 1/2
tl
hiutalesuolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kasvikset. Laita uuni lämpenemään 240 asteeseen. Kuori ja lohko punasipuli. Kuori ja paloittele paprika. Leikkaa kesäkurpitsasta päädyt ja halkaise pituussuunnassa neljään lohkoon. Poista vetinen siemenosa ja paloittele loppuosa. Kuutioi munakoiso. Kuori ja hienonna valkosipulit.
  2. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää oliiviöljy. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada kasvisseos pellille. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kauniisti paahtuneet.
  3. Kasvisten paahtuessa mittaa kvinoa kulhoon. Kaada päälle runsaasti lämmintä vettä. Kaada kvinoa tiheään siivilään ja huuhtaise. Valuta hyvin.
  4. Mittaa 3 dl vettä ja kvinoa kattilaan, lisää suola, puolikas kasvisliemikuutio sekä chilihiutaleet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla hiljalleen poreillen noin 15 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää ja neste on imeytynyt siihen. Avaa kansi ja anna kvinoan jäähtyä ja kuivua hiukan.
  5. Ota kasvikset uunista ja ripottele niiden pinnalle hiutalesuolaa ja mustapippuria. Yhdistä kvinoa ja paahdetut kasvikset suuressa salaattikulhossa. Silppua lehtipersilja. Sekoita raejuusto ja lehtipersiljasilppu nostellen kasvisten ja kvinoan joukkoon.

Kommentit (0)