Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Villiintynyt tomaatti-jauhelihapiirakka rukiisella perunapohjalla

Ainekset

Rukiinen peruna-piirakkapohja
1
iso
peruna
1
pieni
sipuli
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1 1/2
dl
ruisjauhoja
1/2
dl
durum-vehnäjauhoja
1
dl
vettä
Tomaatti-jauheliha-voikukanlehtitäyte
400
g
luomu naudan jauhelihaa
1
iso
sipuli
2
valkosipuln kynttä
4
tomaattia
7
aurinkokuivattua tomaattia
1
l
silputtuja voikukan lehtiä
2
rkl
tomaattipyrettä
2
rkl
murskattuja tulisia jalapenoja
1
tl
mustapippurirouhetta
2
tl
ruokosokeria
1
tl
juustokuminaa
1
tl
kuivattua basilikaa
Pinnalle
2
kananmunaa
1
dl
kermaa
1
dl
emmentail-raastetta
kokonaisia voikukan lehtiä
(tomaattirenkaita)
1
tl
suolaa

Työvaiheet

Ihana kesä ja kotimaisen tomaatin aika! Voisin vaikka vannoa, että tykkään tomaateista enemmän kuin kukaan muu tällä planeetalla. Jos pitäisi valita yksi asia, jota söisi loppuelämän, minulle se olisi ehdottomasti tomaatti :) Kotikatti kokkailee harvemmin liharuokia, mutta silloin kun lihaa ilmestyy jääkaappiin niin kyllä kokkaillaan ja syödään nautiskellen.Viime päivät minulla on kulunut uuden alkavan harrastuksen parissa hortoilessa luonnossa tutustuen villikasveihin ja -yrtteihin. Hortoiluretkillä tuli heti koettua jännittäviä hetkiä, sillä astuin melkein sihisevän kyykäärmeen päälle! Ehkä tämän metsäläistyvän kaupunkilaisen olisi aika hankkia kumisaappaat..Pohjois-Pohjanmaan leveyksillä luonto ei vielä kukoista, mutta voikukkaa puskee jo jonkin verran. Voikukka pääsi siis tähän reseptiin, mutta sen voi halutessaan korvata rucolalla. Voikukka sisältää kuitenkin todella paljon vitamiineja, kalsiumia, rautaa ja se puhdistaa maksaa, joten suosittelen maistamaan. Meillä tästä uskomattomasta vitamiinipommista valmistui hieman erilainen äitienpäivän suolainen piirakka. Piirakka on lihaisa, kuohkea ja maukas, oikein sopiva juhlapöytään suolaisen rooliin vaikkapa raikkaan salaatin seuraksi.

POHJA:Laita uuni kuumemaan 180 asteeseen. Raasta peruna ja hienonna sipuli ja kuumenna niitä pannulla öljyssä miedolla lämmöllä kunnes ne ovat hieman pehmenevät. Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet ja painele öljyttyyn piirakkavuokaan. 

TÄYTE: Ruskista jauheliha kuumalla pannulla. Hienonna muut ylläolevat raaka-aineet, lisää paistokseen ja paista vielä pari minuuttia. Lisää myös mausteet. Levitä paistos piirakkapohjan päälle.

PINNALLE: Sekoita munat, suola, kerma sekä juustoraaste ja lisää piirakkaan. Laita päällimmäiseksi vielä voikukan lehtiä ja halutessasi tomaattirenkaita. Paista 45-55 minuuttia, kunne piirakka on hyytynyt ja pinta on kullanruskea.

Lisää kotikatin reseptejä

Sisältö jatkuu mainoksen alla