Käyttäjä442 on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Parsarisotto

Ainekset

Parsapyree
500
G
vihreää parsaa
5
Dl
vettä
25
G
voita
1/2
Dl
kermaa
1
Tl
sitruunamehua
suolaa
Risottopohja
2
salottisipulia
1
Rkl
oliiviöljyä
2
Dl
risottoriisiä
1
Dl
Kuivaa sherryä tai valkoviiniä
Noin 7
Dl
Kasvislientä (käytä jäljelle jäävä parsankeitinvesi)
40
G
voita
Noin 1
Dl
parmesaania
Suolaa, pippuri, lehtipersiljaa tai minttua

Työvaiheet

Tee ensin parsapyree. Paloittele parsat ja keitä niitä vedessä  3-4 minuuttia. Ota nuput erikseen ja jäähdytä ne. Kiehauta kerma ja 1/2 dl keitinlientä, lisää parsat nuppuja lukuunottamatta. Soseuta, mausta sitruunamehulla ja suolalla.

Tee risotto. Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää sherry ja anna sen imeytyä. Lisää kuumaa kasvislientä pikkuhiljaa. 

Lisää joukkoon parsapyree kun riisi on kypsää mutta hampaissa tuntuvaa.

Ota liedeltä ja lisää raastettu parmesaani, voi ja persilja/minttu. Suolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Sekoita ja anna levätä hetki kannen alla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla