Bilberry Hill on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.

Maidoton ja gluteeniton unelmavaahto-täyte kruunaa räiskäleet. Jo itsessään paistetut letut ovat herkullisia, mutta tämä vaahtopilvi vie sinut vielä suurempaan lettuhurmioon.

Oletko kiinnostunut myös maidottomista ja gluteenittomista letuista? Alkuperäisen ohjeen löydät täältä.

Kun täytettyjä lettuja maistelee, on kyllä vaikea uskoa että sekä letut ja unelmavaahtotäyte ovat täysin maidottomia ja gluteenittomia.

Unelmavaahto sopii moneen jälkiruokaan
Kokeile kuohkeaa unelmatäytettä myös muffinien ja köyhien ritareiden päällä tai kääretortun välissä. Mausta hillolla ja tuoreilla marjoilla. Rahkamaisella GO ON high in protein – soijatuotteella vaahdosta tulee mukavan jämäkkää. Vaahto säilyy myös hyvin jääkaapissa eikä vetisty.

Pehmeämpi vaihtoehto herkkävatsaisille
Olen tosi iloinen tästä herkusta, sillä: Oikutteleva vatsani ei murahdellut näiden lettujen jälkeen. Sekä letut että unelmavaahto ovat hyvä vaihtoehto herkkävatsaisille, FODMAP-ruokavaliota noudattaville.

Täytyy tietysti muistaa, että vatsan toiminnan ja suoliston herkkyydessä on eroavaisuuksia aina kehon mukaan. Se mikä sopii hyvin yhdelle ei sovi välttämättä toiselle.

Muistathan, että kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, sinun kannattaa aina tarkistaa ruoka-ainesten sopivuus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Maidoton ja gluteeniton unelmavaahto-lettutäyte sekä letut

Ainekset

1
prk
Aplro Cuisine Soya vispautuvaa (250 ml)
1 - 2
dl
Alpro GO ON high in protein low in sucars (hapatettu rahkamainen tuote)
2
rkl
hienoa sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi tuoreita marjoja tai hilloa oman maun mukaan.

Työvaiheet

1. Vispaa jääkaappikylmä Aplro Cuisine soya kuohkeaksi vaahdoksi

2. Lisää joukkoon Alpro GO ON high in protein, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria. Laita vaahto jääkaappiin odottamaan lettujen valmistumista.

3. Paista isot gluteenittomat ja maidottomat letut, ohjeen löydät tästä.

Täytä räiskäleet unelmavaahdolla ja marjoilla/hillolla. Tarjoa kahvin, teen tai mehun kera.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2050 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Mehevästä ja miedonmakuisesta kyssäkaalista syntyy ihana soppa, joka sopii niin alkuruuaksi kuin pieneksi lounaaksi. Peruna suurustaa keiton samettisen pehmeäksi. Vastavoimaa lempeydelle antavat kirveli ja caviart. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kyssäkaali-juustokeitto

Ainekset

3
kyssäkaalia (750 g)
2
jauhoista perunaa (250 g)
1
sipuli
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
dl
kuohukermaa
150
g
goudajuustoa
(1/2 tl suolaa)
Lisäksi
1/2
ruukkua
kirveliä
1
dl
caviartia tai mätiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi kyssäkaalit ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää kyssäkaalit, perunat, vesi ja liemikuutio. Keitä keskilämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
  3. Soseuta keitto sileäksi ja sekoita kerma joukkoon. Raasta juusto ja lisää keittoon. Lämmitä keittoa koko ajan sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Mausta tarvittaessa suolalla.
  4. Koristele keitto kirvelillä ja caviartilla tai mädillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2050 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Paras sienirisotto tehdään itse keiteltyyn sieniliemeen. Mustatorvisienten hienous saa kiehtovan kaverin sikurirouskusta, jota ripautetaan risottoon lisämausteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + liemi 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustatorvisienirisotto

Ainekset

1
l (n. 400 g)
mustatorvisieniä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
(1 rkl kuivattuja tai ½ l tuoreita sikurirouskuja)
3
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
8–10
dl
sienilientä
1
dl
tuoretta kirveliä
50
g
voita
2
dl
mascarponejuustoa
Sieniliemi
1
sipuli
1
rkl
öljyä
l
vettä
1
dl
kuivattuja sieniä
(esim. suppilovahveroita tai tatteja)

Työvaiheet

  1. Keitä ensin sieniliemi. Lohko sipuli kuorineen neljään osaan. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa 5 minuuttia. Lisää vesi ja kuivatut sienet. Keitä miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Siivilöi.
  2. Puhdista ja hienonna sienet. Jätä muutama sieni kokonaiseksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa 2 minuuttia. Lisää mustatorvisienet (ja sikurirouskut) pannuun ja paista 5 minuuttia. Sekoita riisi joukkoon ja kuullota hetki.
  3. Kaada viini risottoon ja anna kiehahtaa. Kun neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin, lisää 1 dl kuumaa sienilientä. Sekoita ja lisää 1 dl lientä kerrallaan, kunnes risotto on lähes kypsää ja puuromaista. Tähän menee noin 18 minuuttia.
  4. Hienonna kirveli ja sekoita se risottoon. Lisää voi ja juusto ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maistuisi Italian nonnallekin! Parsakaalignocchit ovat herkullista ja helppoa arkiruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaalignocchit

Ainekset

1
(300 g)
parsakaali
½
punasipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
kuivattuja chilihiutaleita
1
tlk (400 g)
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4 + 4
rkl
raastettua parmesaania
Lisäksi
1
ps (400 g)
gnoccheja

Työvaiheet

  1. Irrota parsakaalista kukinnot ja hienonna varret. Keitä varsisilppua kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Valuta ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy ja paista sipuleita ja mausteita keskilämmöllä noin 6 minuuttia. Lisää tomaatit ja hauduta 10 minuuttia, hiero niitä välillä puuharukalla. Lisää varsisilppu ja jatka haudutusta 5 minuuttia. Lisää kukinnot ja jatka vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta parmesaania joukkoon.
  3. Keitä gnocchit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele kastikkeeseen. Raasta vielä parmesaania päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Nyt on rapeaa ja mehevää! Herkullisen uunilohen salaisuus: hapankorpuista valmistettu superrapea ruiskuorrute, jossa on vienosti piparjuuren potkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hapankorppulohi

Ainekset

1
(500 g)
nahallinen kirjolohi- tai lohifilee
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Muruseos
100
g
hapankorppuja (tai kuivahtanutta ruisleipää)
½
tl
valkosipulijauhetta
2
rkl
hienonnettua persiljaa
1
rkl
hienonnettua tilliä
3
rkl
raastettua piparjuurta
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Ota lohi huoneenlämpöön ja kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Hienonna leipä teholeikkurissa muruiksi. Sekoita loput ainekset joukkoon. Painele lohen pinnalle ja kypsennä noin 15 minuuttia.
  3. Tarjoa esimerkiksi tillillä maustetun jogurtin, kasvisten ja kvinoan kanssa.

Kommentit (0)