Bilberry Hill on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.

Maidoton ja gluteeniton unelmavaahto-täyte kruunaa räiskäleet. Jo itsessään paistetut letut ovat herkullisia, mutta tämä vaahtopilvi vie sinut vielä suurempaan lettuhurmioon.

Oletko kiinnostunut myös maidottomista ja gluteenittomista letuista? Alkuperäisen ohjeen löydät täältä.

Kun täytettyjä lettuja maistelee, on kyllä vaikea uskoa että sekä letut ja unelmavaahtotäyte ovat täysin maidottomia ja gluteenittomia.

Unelmavaahto sopii moneen jälkiruokaan
Kokeile kuohkeaa unelmatäytettä myös muffinien ja köyhien ritareiden päällä tai kääretortun välissä. Mausta hillolla ja tuoreilla marjoilla. Rahkamaisella GO ON high in protein – soijatuotteella vaahdosta tulee mukavan jämäkkää. Vaahto säilyy myös hyvin jääkaapissa eikä vetisty.

Pehmeämpi vaihtoehto herkkävatsaisille
Olen tosi iloinen tästä herkusta, sillä: Oikutteleva vatsani ei murahdellut näiden lettujen jälkeen. Sekä letut että unelmavaahto ovat hyvä vaihtoehto herkkävatsaisille, FODMAP-ruokavaliota noudattaville.

Täytyy tietysti muistaa, että vatsan toiminnan ja suoliston herkkyydessä on eroavaisuuksia aina kehon mukaan. Se mikä sopii hyvin yhdelle ei sovi välttämättä toiselle.

Muistathan, että kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, sinun kannattaa aina tarkistaa ruoka-ainesten sopivuus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Maidoton ja gluteeniton unelmavaahto-lettutäyte sekä letut

Ainekset

1
prk
Aplro Cuisine Soya vispautuvaa (250 ml)
1 - 2
dl
Alpro GO ON high in protein low in sucars (hapatettu rahkamainen tuote)
2
rkl
hienoa sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi tuoreita marjoja tai hilloa oman maun mukaan.

Työvaiheet

1. Vispaa jääkaappikylmä Aplro Cuisine soya kuohkeaksi vaahdoksi

2. Lisää joukkoon Alpro GO ON high in protein, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria. Laita vaahto jääkaappiin odottamaan lettujen valmistumista.

3. Paista isot gluteenittomat ja maidottomat letut, ohjeen löydät tästä.

Täytä räiskäleet unelmavaahdolla ja marjoilla/hillolla. Tarjoa kahvin, teen tai mehun kera.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1967 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Vadelma ja suklaa sopivat tunnetusti yhteen. Näihin mokkapaloihin leivotaan vadelmaa sekä pohjaan että kuorrutteeseen.

Vinkki! Jos haluat voit koristella leivokset syötävillä kukilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-mokkapalat

Ainekset

150
g
voita huoneenlämpöisenä
dl
sokeria
3
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
espressoa tai vahvaa kahvia
1
ps
(15 g) pakastekuivattuja vadelmia (esim. Dr. Oetker)
Pinnalle
dl
vadelmahilloa
200
g
tummaa suklaata
dl
kuohukermaa
1
ps
1 ps (15 g) pakastekuivattuja vadelmia

Työvaiheet

1. Laita uuni kuumeneman 200 asteeseen.
2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen samalla vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet, jäähtynyt kahvi ja pakastekuivatut vadelmat taikinaan.
4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä noin 15 minuuttia.
5. Levitä vadelmahillo jäähtyneen levyn päälle.
6. Lohko suklaa kattilaan ja lisää joukkoon kerma. Kuumenna seosta, kunnes suklaa sulaa. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Levitä suklaakuorrute hillon päälle. Ripottele pinnalle pakastekuivattuja vadelmamuruja.
7. Anna kuorrutteen jäähtyä. Jos haluat, ripottele päälle kuivattuja ruusunlehtiä tai muita syötäviä kukkia. Leikkaa levy pitkittäin kolmeen osaan ja viistosti kolmiopaloiksi

Kommentit (0)

Raparperi-kauramurupiirakka, pellillinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Uunipellilinen/30palaa
Valmistusaika
1,5h
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-kauramurupiirakka

Ainekset

175
g
Voita sulatettuna
6
dl
Vehnäjauhoja
2
dl
Sokeria
1
rkl
Vaniljasokeria
2
tl
Leivinjauhe
3
dl
Turkkilaista jugurttia
2
Kpl
Kananmunaa
Täyte:
10
dl
Raparperia pieniksi paloiteltuna
1,5
dl
Sokeria
2
tl
Sitruunankuorta raastettuna (tai tilkka sitr.mehua)
400
g
Valion sitruunarahkaa (2prk)
Muruseos:
75
g
Voita (hieman pehmitettynä)
2
dl
Kaurahiutaleita
1,5
dl
Fariinisokeria
1
dl
Vehnäjauhoja
1
tl
Kardemummaa tai vaihtoehtosesti vaniljasokeria
1/4
tl
Suolaa hyppysellinen

Työvaiheet

Yhdistä pohjan kuivat aineet ja lisää niihin sulatettu voi. Yhdistä pohjaseokseen turkkilainen jugurtti ja kanamunat.
Levitä seos leivinpaperin ja uunipellin päälle. Käytä taikinan levittämisessä esim.vehnäjauhoisia käsiä.

Tee täyte:
Sekoita sokeri, sitr.kuori ja rahkat keskenään ja levitä seos taikinapohjan päälle.
Lisää sitten paloitellut raparperinpalat tasaisesti taikinapohjan ja rahkaseoksen päälle.

Tee muruseos:
Sekoita keskenään pehmennyt voi, kaurahiutaleet, fariinisokeri, vehnäjauho ja muruseoksen mausteet.
Lisää muruseos tasaisesti pellille taikinarahkaraparperien päälle.

Paista kiertoilmauunissa 175C / n.30min. (Tai ns.normiuunissa 200C /n.40min.) tarkkaile, kypsyys riippuu omasta uunistasi..

Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (2)

Tupajumi
Seuraa 
Liittynyt6.3.2016

Minun makuun paras raparperipiirakka jota olen tähän mennessä maistanut! Sitruunarahkan ja raparperien maku sopi täydellisesti keskenään, ihanan kirpakkaan keväistä! Sekä murukauraseos on naminami.. ja yllättävän helppo oli tehdäkin.

Vierailija

Kaikenkaikkiaan tuon sokerin määrä on valtava.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1967 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Pipsa Hurmerinta KUVA Panu Pälviä

Varhaiskaali, tuo alkukesän aarre. Pipsa Hurmerinnan ohjeessa kaali käytetään grillissä ja sen kaveriksi tehdään ihana tahinikastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu kaali ja tahinikastike

Ainekset

2
(à 500 g)
varhaiskaalia
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
sormisuolaa
1
tl
mustapippuria
Tahinikastike
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
korianterinsiemeniä
1
dl
oliiviöljyä
½
dl
tahinia
½
dl
punaviinietikkaa
½
dl
vettä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
lehtipersiljaa tai korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista kastike. Paahda siemeniä kuivassa paistinpannussa keskilämmöllä muutama minuutti. Murskaa ne morttelissa. Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa. Ohenna kastiketta tarvittaessa vedellä.
  2. Leikkaa kumpikin kaali neljäksi lohkoksi. Sivele leikkauspinnat oliiviöljyllä ja ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Grillaa kaaleja keskikuumassa grillissä noin viisi minuuttia koko ajan käännellen, jotta ne eivät pala. Kaalit ovat valmiita kun kanta on pehmennyt ja pinta on kauniin paahtunut.
  3. Laita kaalit vadille ja kaada kastike niiden päälle. Hienonna lehtipersiljaa pinnalle. 

Vinkki! Voit grillata kaalit uunissa grillivastusten alla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1967 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kesäinen pasta tehdään varhaiskaalista. Yksinkertaiset makuyhdistelmät osuvat juuri kohdilleen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäpasta

Ainekset

300
g
(pappardelle)pastaa
1
varhaiskaali
1
nippu (120 g)
kevätsipulia
2
rkl
voita
1
rkl
sokeria
1
tl
kuminansiemeniä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku kirveliä

Työvaiheet

  1. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä) 8–10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota noin 1 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta.
  2. Halkaise kaali ja leikkaa se noin 2–3 cm:n viipaleiksi. Viipaloi kevätsipulit.
  3. Kuumenna 1 rkl voita pannussa ja paista siinä kevätsipuleita 2 minuuttia. Siirrä sipulit pois pannusta. Lisää 1 rkl voita pannuun. Sekoita sokeri voihin ja ruskista keskilämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää kuminansiemenet ja kaali ja paista 3–5 minuuttia. Sekoita etikka, suola ja pippuri kaalipaistokseen.
  4. Lisää pasta ja tilkka keitinvettä kaalien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Hienonna kirveli viimeistelyksi.

Kommentit (2)

Aina paino reseptiin

Koska kaali ei ole aina saman kokoinen, voisi resepteihin kirjoittaa grammat!

Pilkunviilaaja

Paistettujen sipulien kohtalo jäi epäselväksi reseptin perusteella.  Luvattoman usein nettisivustojen reseptit ovat tavalla tai toisella vähän sinne päin.  Amatöörin villi veikkaus, että tässä paistoksessa sipulit lisättäneen pastan ja kaalipaistoksen joukkoon ennen ruoan lautaselle annostelua -vai otettiinko sipuleista vain makua pannun pintaan.