Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1884 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ricotta-juuston rikastama pannaritaikina paistetaan sitrussiivujen kanssa kuohkeiksi pannareiksi. Veriappelsiini käytetään kuorineen, sillä paistettuna siitäkin tulee herkkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14 kpl
Valmistusaika
1 t + siirapin viilentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Veriappelsiiniricottapannarit

Ainekset

2
kananmunaa
2
dl
ricottajuustoa
2
dl
täysmaitoa
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
rkl
sokeria
ripaus
suolaa
3
veriappelsiinia (14 viipaletta)
50
g
voita paistamiseen
Veriappelsiini-timjamisiirappi
2-3
veriappelsiinia (2 dl mehua)
1 1/2
dl
sokeria
1
rkl
timjamia hienonnettuna
Lisäksi
2
dl
kreikkalaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Aloita siirapista. Purista veriappelsiineista mehu pieneen kattilaan ja mittaa sokeri joukkoon. Keitä seosta hiljalleen noin 30 minuuttia. Hienonna timjami ja sekoita se siirappiin. Anna jäähtyä ja viilennä jääkaapissa.
  2. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne haarukalla tasaiseksi. Sekoita ricotta ja maito kananmuniin. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola keskenään. Vispaa jauhoseos ricotta-munaseokseen.
  3. Pese veriappelsiinit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleita voissa lettupannun koloissa miedolla lämmöllä yhdeltä puolelta noin 2 minuuttia. Kaada pannukakkutaikinaa viipaleiden päälle ja jatka paistamista noin 1½ minuuttia. Käännä pannukakut ja paista toiselta puolelta reilu minuutti tai kunnes pannukakut ovat kypsiä.
  4. Tarjoa pannukakut lämpiminä kylmän siirapin ja maustamattoman jogurtin kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Riittääpä askartelua aamiaispannareihin. Kellä on aikaa?

Käyttäjä15308
Seuraa 
Liittynyt7.3.2019

Niin kiirettä ei nami-hiiren aamuissa olekaan, etteikö herkkuja ehtisi testailla.

Ja jos, niin viikonloppuina sitten Ü

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Cashewtomaattitahna sopii mainiosti maustamaan myös pastaa pestokastikkeen tapaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 (2 dl)
Valmistusaika
5 min + liottaminen
Vaikeustaso
Helppo

Cashewtomaattitahna

Ainekset

1
dl
cashewpähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
10
kirsikkatomaattia
1/2
rukku
basilikaa
1
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
esim. täysjyväleipää, avokadoa, raejuustoa, yrttejä yms.

Työvaiheet

  1. Laita cashewpähkinät 4 tunniksi kylmään veteen likoamaan.
  2. Hienonna valkosipulinkynsi. Kaada pähkinöiden liotusvesi pois. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.

Vinkki Miedon makuinen cashewpähkinä on pähkinäperheen rauta- ja sinkkipitoisin. Se antaa monille ruokalalajeille täyteläisen kermaista makua.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Patukat taltuttavat makeannälän tehokkaasti ja suklaapatukkaa huomattavasti terveellisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinähunajapatukat

Ainekset

2
dl
pekaanipähkinöitä
2
dl
pistaasipähkinöitä (suolattomia)
2
rkl
hunajaa
2
rkl
maapähkinävoita
1
dl
kuivattuja karpaloita
1
rkl
kaakaonibsejä
2
rkl
kaurahiutaleita
2
rkl
kookoshiutaleita
1/2
(luomu) appelsiinin kuori raastettuna

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Rouhi pähkinöitä veitsellä hieman pienemmiksi, mutta niin, että joukkoon saa jäädä kokonaisiakin. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi.
  2. Vuoraa leivinpaperilla vuoka (25 x 20 cm). Kumoa pähkinäseos vuokaan ja laita toinen leivinpaperi seoksen päälle. Painele seos mahdollisimman tiiviiksi ja tasaiseksi levyksi. Ota päällimmäinen leivinpaperi pois ja paista vuokaa uunissa noin 10 minuuttia niin, että pähkinät ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.
  3. Leikkaa kylmästä levystä terävällä veitsellä patukoita.

Vinkki Kun syöt pähkinöitä säännöllisesti, pienennät riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Erityisesti pekaanipähkinät sisältävät kolesterolia alentavaa kasvissterolia, joka vastaa kolesterolilääkityksellä saatavaa hyötyä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1884 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kauraa, mantelia, tahinia ja iso kasa tuoreita hedelmiä. Vegaaninen juustokakku on kuin raikas tuulahdus tropiikista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
45 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tropiikin vegaaninen juustokakku

Ainekset

2
dl
kaurahiutaleita
2
dl
mantelijauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
2
rkl
agave- tai vaaleaa siirappia
2
rkl
rypsiöljyä
Täyte
2
dl
tuoretta mangoa soseutettuna
2
pkt (à 150 g)
maustamatonta kasvirasvalevitettä (esim. Oatly påMackan)
2
rkl
tahinia
2
rkl
agave- tai vaaleaa siirappia
2
dl
kauravispiä (esim. Kaslink)
Lisäksi
tuoreita hedelmiä (mangoa, pitaijaa, kiiviä, papaijaa, luumua, karambolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita siirappi ja öljy joukkoon. Painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on saanut hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä vuoassa ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.
  2. Irrota pohja varovasti vuoasta tarjoiluvadille. Kuori ja kuutioi mango. Soseuta mango sauvasekoittimella niin että soseeseen jää sattumia. Levitä sose torttupohjalle.
  3. Notkista levite, tahini ja siirappi kulhossa lusikalla. Vaahdota kauravispi toisessa kulhossa. Sekoita vaahto tahini-siirappilevitteeseen ja lusikoi täyte mangososeen päälle.
  4. Kuori ja viipaloi hedelmät. Asettele hedelmät täytteen päälle.

Vinkki Voit korvata tuoreen mangon säilykemangolla.

Vinkki Jos kakun ei tarvitse olla vegaaninen, käytä levitteen tilalla tuorejuustoa ja kauravispin tilalla vispikermaa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Hasselpähkinäjuomaan keitetty puuro on ihanan täyteläistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen puuro

Ainekset

2 1/2
dl
vettä
2
dl
hasselpähkinäjuomaa (Alpro)
2
dl
kaurahiutaleita
1
banaani
Pähkinäripote
esimerkiksi hasselpähkinöitä, chiasiemeniä, kanelia
Lisäksi
1
banaani

Työvaiheet

  1. Kiehauta kattilassa vesi ja hasselpähkinäjuoma. Vispilöi joukkoon kaurahiutaleet ja laske lämpö miedolle. Anna hautua noin 5 minuuttia, muutaman kerran välissä sekoittaen.
  2. Valmista pähkinäripote. Rouhi hasselpähkinöitä veitsellä pienemmiksi. Kuumenna paistinpannu ja paahda pähkinöitä ja chiasiemeniä pannulla parin minuutin ajan. Siirrä pannu syrjään liedeltä ja sekoita joukkoon kaneli.
  3. Muusaa banaani haarukalla ja sekoita banaanisose sekä ripaus suolaa valmiin puuron joukkoon. Nauti puuro banaaniviipaleiden ja pähkinäripotteen kanssa.

Vinkki Nauti päivässä noin kourallinen pähkinöitä, niin saat irti maksimaaliset terveyshyödyt ilman, että energiansaanti karkaa käsistä. Vältä valmiiksi
 paahdettuja ja suolattuja ja suosi kokonaisia, mahdollisimman tuoreita pähkinöitä.

Kommentit (0)