Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 132 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ricotta-juuston rikastama pannaritaikina paistetaan sitrussiivujen kanssa kuohkeiksi pannareiksi. Veriappelsiini käytetään kuorineen, sillä paistettuna siitäkin tulee herkkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14 kpl
Valmistusaika
1 t + siirapin viilentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Veriappelsiiniricottapannarit

Ainekset

2
kananmunaa
2
dl
ricottajuustoa
2
dl
täysmaitoa
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
rkl
sokeria
ripaus
suolaa
3
veriappelsiinia (14 viipaletta)
50
g
voita paistamiseen
Veriappelsiini-timjamisiirappi
2-3
veriappelsiinia (2 dl mehua)
1 1/2
dl
sokeria
1
rkl
timjamia hienonnettuna
Lisäksi
2
dl
kreikkalaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Aloita siirapista. Purista veriappelsiineista mehu pieneen kattilaan ja mittaa sokeri joukkoon. Keitä seosta hiljalleen noin 30 minuuttia. Hienonna timjami ja sekoita se siirappiin. Anna jäähtyä ja viilennä jääkaapissa.
  2. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne haarukalla tasaiseksi. Sekoita ricotta ja maito kananmuniin. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola keskenään. Vispaa jauhoseos ricotta-munaseokseen.
  3. Pese veriappelsiinit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleita voissa lettupannun koloissa miedolla lämmöllä yhdeltä puolelta noin 2 minuuttia. Kaada pannukakkutaikinaa viipaleiden päälle ja jatka paistamista noin 1½ minuuttia. Käännä pannukakut ja paista toiselta puolelta reilu minuutti tai kunnes pannukakut ovat kypsiä.
  4. Tarjoa pannukakut lämpiminä kylmän siirapin ja maustamattoman jogurtin kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Riittääpä askartelua aamiaispannareihin. Kellä on aikaa?

Käyttäjä15308
Seuraa 
Liittynyt7.3.2019

Niin kiirettä ei nami-hiiren aamuissa olekaan, etteikö herkkuja ehtisi testailla.

Ja jos, niin viikonloppuina sitten Ü

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 203 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Katalonialainen romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista ja manteleista. Nyt samat ainekset maistuvat piirakan päällä.

Vinkki! Piiraspohjaan käytetään voin sijasta öljyä, jolloin pohjasta tulee teeleipämäinen. Tarjoa piirakka mieluiten uunilämpimänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
noin 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Paprikapiirakka

Ainekset

Pohja
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
täysjyvävehnä- tai täysjyväspelttijauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
kylmää vettä
½
dl
oliiviöljyä
Vuokaan
1
rkl
oliiviöljyä
Taputteluun
½
dl
vehnäjauhoja
Täyte
4
(à 150 g)
suippopaprikaa
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
1
dl
kuorellisia manteleita rouhittuna
Lopuksi pinnalle
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Aloita piirakan valmistus täytteestä. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista siemenet ja valkoiset kalvot. Paloittele paprikat.
  3. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  4. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle öljy ja punaviinietikka. Ripottele päälle mausteet. Paahda kasviksia uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia.
  5. Valmista sillä aikaa piiraspohja. Sekoita keskenään jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää kylmä vesi ja öljy ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  6. Sivele piirasvuoka (halkaisija 28 cm) kevyesti öljyllä. (Jos käytät irtopohjavuokaa, leikkaa pohjalle sopiva leivinpaperipala ja öljyä vain reunat.) Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle jauhoja. Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Jätä pohjalle paksumpi kerros ja tee reunoista mieluiten ohuet.
  7. Ota kasvispelti uunista.
  8. Nosta piiraspohja sellaisenaan uuniin ja esipaista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  9. Nostele esipaistetun pohjan päälle paahdetut kasvikset (jätä kasviksista irronnut liemi pellille). Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi ja ripottele täytteen päälle. Jatka paistamista noin 10 minuuttia.
  10. Ripottele lehtipersiljaa ja pirskota kasviksista irronnut liemi piirakan päälle.

Vinkki: Tarjoa piirakka melko pian valmistuksen jälkeen, sillä pitkään odotellessaan pohja imaisee täytteen kosteuden.

 

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 47 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Yksinkertainen, rapeapohjainen juustopiirakka sopii versoilla ja paistetuilla vihreillä parsoilla päällystettynä kaikkiin kevään pieniin juhliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
15 min + 30 min taikinan jähmettyminen ja 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Juustopiirakka ja paistetut parsat

Ainekset

Pohja
125
g
voita tai leivontamargariinia
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
1–2
rkl
kylmää vettä
Täyte
2
dl
kermaa (kuohu- tai ruokakermaa)
3
kananmunaa (M-koko)
150
g
vahvaa juustoa raastettuna (esimerkiksi goudajuustoa, cheddaria tai mustaleimaemmentalia)
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
tl
sitruunamehua
Päälle
1
rs (70 g)
versoseosta
2
rkl
siemensekoitusta
Paistetut parsat
1
pkt (250 g)
vihreitä parsoja
vettä kiehauttamiseen
1
rkl
voita
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna

Työvaiheet

  1. Leikkaa irtopohjaisen piirasvuoan tai - kakkuvuoan (halkaisija 26–28 cm) pohjalle sopiva leivinpaperipala. Aseta se vuokaan.
  2. Paloittele jääkaappikylmä rasva monitoimikoneen kulhoon. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Aja ainekset leikkuuterällä muruiksi. Lisää vesitilkka koneen käydessä ja anna koneen pyörähtää, kunnes taikinasta muodostuu pallo. (Voit myös valmistaa taikinan nyppimällä kylmän rasvan, jauhot ja leivinjauheen muruiksi sormin ja lisäämällä sitten joukkoon veden.)
  3. Taputtele taikina jauhotetuin sormin leivinpaperin päälle vuokaan ohueksi kerrokseksi. Varmista, että taikina ulottuu vuoan reunoille ainakin parin sentin korkeudelle. Nosta vuoka jääkaappiin ja anna taikinan jähmettyä vuokaan ainakin puoli tuntia. (Jos olet valmistanut taikinan käsin ja ainekset ovat lämmenneet, jähmettymiseen kuluu kauemmin.)
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistele pohja kevyesti haarukalla ja nosta se sitten jääkaappikylmänä suoraan uunin alimmalle tasolle. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  5. Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita kerma, munat, juustoraaste, mausteet ja sitruunamehutilkka keskenään. Kaada täyte varovasti esipaistetun pohjan päälle.
  6. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 18–20 minuuttia.
  7. Anna piirakan jäähtyä noin vartti ennen kuin irrotat sen vuoasta vadille.
  8. Valmistele parsat. Napsauta parsoista kuivat varrenpäät irti. Keitä parsoja kiehuvassa vedessä paistokasarissa noin 2 minuuttia. Kaada vesi pois ja lisää tilalle voinokare. Paista parsat ahkerasti käännellen voissa kauniin värisiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunankuoriraasteella. Jäähdytä ja paloittele.
  9. Päällystä valmis piirakka versoseoksella, paistetulla parsalla ja ripauksella siemensekoitusta.

Vinkki: Paistettujen parsojen tilalle sopivat esimerkiksi rypäleet tai lohkotut kypsät päärynät.

Kommentit (3)

Jallukka

Miks aina pitää kaikki apilat ym. Heinät työntää varmaan ihan hyvän piirakan päälle.
Ymmärrän jos niitä on piirakassa, mutta vielä päällä yäk. Ennen pekonia ja juustoa.
Nam.

Vierailija

Näyttävät olevan rucolanversoja, eivät apiloita.

Vierailija

Jallukka voi jättää versot laittamatta! Eihän nämä ole mitään pakko-juttuja.
Piirakka on varmasti hyvää. Minulla kasvaa herneenversoja, laitan niitä kypsän piirakan päälle, nam.

Me Naiset on lisännyt 1278 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Trendikkääseen galetteen on helppo rakastua, koska täytteeksi käyvät monet jääkaapin jämät hilloista tuorejuustonokareisiin. Tällä kertaa rento peltipiiras täytetään pähkinöillä, suklaalla ja banaaniviipaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-suklaagalette

Ainekset

400
g
pakastemurotaikinaa
1
ps (80 g)
hasselpähkinärouhetta
150
g
taloussuklaata (tai tummempaa suklaata)
3
banaania
rkl
ruokokidesokeria
Voiteluun
1
kananmuna
Tarjoiluun
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli halkaisijaltaan noin 30 cm:n kiekoksi leivinpaperin päälle uunipellille.

  2. Jauha noin kaksi kolmasosaa (noin 50 g) hasselpähkinärouheesta hienoksi jauheeksi. Rouhi suklaa. Yhdistä pähkinäjauhe ja suklaamuru ja levitä taikinan päälle, jätä 5 cm reunoista vapaaksi.

  3. Viipaloi banaanit päälle ja ripottele loppu hasselpähkinärouhe päälle. Taittele reunat rennosti täytteen päälle. Siirrä kylmään 10 minuutiksi. (Jos pelti ei mahdu jääkaappiin, voit siirtää galeten leivinpaperin päällä esimerkiksi leikkuulaudalle ja nostaa sitten hetkeksi kylmään. Tämä vaihe ei ole välttämätön, se varmistaa vain piiraan rapeuden.) Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  4. Ota galette jääkaapista ja ripottele sokeri päälle. Voitele reunat kananmunalla. Paista 25–30 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskea. Tarjoa jäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Dimitrios Himonas ja Marja Samuli KUVA Marja Samuli

Klassinen kreikkalainen appelsiinikakku on ehdottomasti vaivan arvoinen! Murskattuihin filotaikinalevyihin perustuva kakku imeytetään appelsiinista ja siirapista kylläiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
2 t + taikinan esikäsittely 3–4 t + vetäytyminen ½ t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kreikkalainen appelsiinikakku eli portokalópita

Ainekset

450
g
filotaikinaa (pakaste)
n. 1
rkl + 2½ dl
auringonkukkaöljyä
2
appelsiinia
dl
maitoa
3
keskikokoista kananmunaa
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
Siirappi
8
dl
sokeria
5
dl
vettä
2
dl
appelsiinimehua
1
kanelitanko

Työvaiheet

  1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mu­kaan. Levitä taikinalevyt yksittäin leivinpape­rille huoneenlämpöön ja anna kuivua noin 3 tuntia välillä käännellen, kunnes levyt ovat täysin kuivia.
  2. Laita siirapin aineet kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen, kunnes seos on ohutta siirappia, noin 25 mi­nuuttia. Jätä jäähtymään.
  3. Pese appelsiinit ja raasta niiden kuori kulhoon. Laita appelsiinit kattilaan, peitä ne vedellä ja keitä tunti. Siirrä appelsiinit pois kattilasta ja anna jäähtyä.
  4. Halkaise appelsiinit ja purista niistä koko pehmennyt sisus kuoriraasteen joukkoon. Lisää 2½ dl öljyä, maito, kananmunat, va­niljasokeri, leivinjauhe ja sooda. Sekoita voimakkaasti.
  5. Murskaa filotaikinalevyt hienoksi ja lisää seokseen. Sekoita tasaiseksi.
  6. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka (noin 32 cm x 25 cm). Kaada kakkuseos vuokaan ja paista uunin keskitasossa 40–50 minuuttia.
  7. Poista kanelitanko jäähtyneestä siirapis­ta ja levitä siirappi lastalla lämpimän kakun pintaan. Anna imeytyä huoneenlämmössä vähintään ½ tuntia.

Kommentit (0)