
Ricotta-juuston rikastama pannaritaikina paistetaan sitrussiivujen kanssa kuohkeiksi pannareiksi. Veriappelsiini käytetään kuorineen, sillä paistettuna siitäkin tulee herkkua.
Veriappelsiiniricottapannarit
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita siirapista. Purista veriappelsiineista mehu pieneen kattilaan ja mittaa sokeri joukkoon. Keitä seosta hiljalleen noin 30 minuuttia. Hienonna timjami ja sekoita se siirappiin. Anna jäähtyä ja viilennä jääkaapissa.
- Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne haarukalla tasaiseksi. Sekoita ricotta ja maito kananmuniin. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola keskenään. Vispaa jauhoseos ricotta-munaseokseen.
- Pese veriappelsiinit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleita voissa lettupannun koloissa miedolla lämmöllä yhdeltä puolelta noin 2 minuuttia. Kaada pannukakkutaikinaa viipaleiden päälle ja jatka paistamista noin 1½ minuuttia. Käännä pannukakut ja paista toiselta puolelta reilu minuutti tai kunnes pannukakut ovat kypsiä.
- Tarjoa pannukakut lämpiminä kylmän siirapin ja maustamattoman jogurtin kanssa.
Riittääpä askartelua aamiaispannareihin. Kellä on aikaa?
Niin kiirettä ei nami-hiiren aamuissa olekaan, etteikö herkkuja ehtisi testailla.
Ja jos, niin viikonloppuina sitten Ü