Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1807 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
OHJE Henriikka Simojoki KUVA Reetta Pasanen

Bloggaaja Henriikka Simojoki tarjoaa tätä kakkua aina joulubrunssilla. Helppo kaakaokakku syntyy näppärästi ilman sähkövatkainta, ja on valmis uuniin 10 minuutissa.

Annoksia
n. 12 palaa
Valmistusaika
10 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Karhukakku

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
4
dl
sokeria
3/4
dl
tummaa kaakaojauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
vaniljasokeria
150
g
voita
250
g
maitorahkaa
1/2
dl
(täys)maitoa
2
kananmunaa
Lisäksi
2
rkl
voita ja kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Sulata voi. Sekoita rahka, maito, munat ja voisula toisessa kulhossa. Yhdistä seokset haarukkavatkaimella hyvin sekoittaen.
  2. Voitele rengasvuoka voilla ja jauhota kookoshiutaleilla. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunissa noin 55 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Voit kokeilla kypsyyden cocktailtikulla: kun kakkuun työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa, kakku on valmis.
  3. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia. Kumoa kakku ja jätä vuoka päälle, jotta kakku säilyy mehevänä.

Kommentit (1)

Sasa

Tämähän on sama kuin sydänsurujen kakku poislukien kookos!

Kodin Kuvalehti on lisännyt 570 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Mitä saadaan, kun yhdistetään banoffee ja italialainen jäädyke? Todellinen lohtuherkku. Makeanhimon taatusti taltuttava banoffee-semifreddo on täydellinen tarjottava illanistujaisiin.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 3 h pakastaminen
Vaikeustaso
Helppo

Banoffee-semifreddo

Ainekset

2
munaa
2
rkl
sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
banaania
1
prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa (eli toffeeksi keitettyä maitoa)
50
g
kaurakeksejä

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Huuhdo ja kuivaa vatkaimet. Vaahdota kerma. Nostele joukkoon keltuais- ja valkuaisvaahdot.
  3. Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi.
  4. Levitä laakeaan metalli- tai lasivuokaan puolet kermavaahtoseoksesta. Pudottele päälle toffeenokareita ja banaaniviipaleita. Murenna päälle keksejä. Tee toinen kerros samalla tavoin, mutta levittele toffeenokareita hieman haarukalla.
  5. Pakasta 3–4 tuntia, kunnes seos on puolijäinen eli semifreddo.

Vinkki! Jos pakastat herkkua kauemmin, anna sen sulaa jääkaapissa pehmeän kohmeiseksi ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 183 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
8
Valmistusaika
n. 1,5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustikkajuustokakku

Ainekset

100
G
Voita
1
dl
Sokeria
1
Kpl
Kananmuna
2
Dl
Vehnäjauhoja
1/2
dl
Ruisjauhoja
1
Tl
Leivinjauhetta
1
Tl
Vaniljasokeria
Täyte:
500
G
Rahka
400
G
Maustamaton tuorejuusto
2 1/2
Dl
Sokeri
1
Rkl
Vaniljasokeri
1
Rkl
Sitruunan mehu + kuori
6
Kpl
Kananmuna
2
Dl
Mustikka

Työvaiheet

Aloita juustokakun valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.

Pohjusta leivinpaperilla Ø 24 cm:n irtopohjavuoka. Taputtele kakkutaikina jauhotetulla kädellä vuoan pohjalle ja reunoille n. 5 cm:n korkeuteen. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada täyte taikinapohjalle. Ripottele kakun pinnalle mustikat.

Paista juustokakku 175 asteessa uunin alimmalla tasolla kypsäksi, 50 - 60 min. Peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1807 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pyörittele omenaviipaleet sitruunassa ja upota taikinaan. Lopputuloksena on kuohkea ja pehmeä omenakakku, joka vie kielen.

Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Firenzeläinen omenakakku

Ainekset

125
g
voita
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
3
kananmunaa
2 1/2
dl
sokeria
1 3/4
dl
täysmaitoa
1 3/4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Täyte
4-5
keskikokoista omenaa
1
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
3
rkl
pinjansiemeniä paahdettuna
(tomusokeria)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 24 cm). Sulata voi ja anna sen jäähtyä noin 5 minuuttia.
  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää maito, voi ja sitruunan kuoriraaste. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele seos munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 10 minuuttia.
  3. Kuori ja viipaloi sillä aikaa omenat. Sekoita sitruunamehu omenoihin.
  4. Lado omenaviipaleet esipaistetulle pohjalle. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 35 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä.
  5. Paahda pinjansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin 1 minuutti. Ripottele siemenet kakun päälle. Siivilöi halutessasi tomusokeria pinnalle.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Tuoksuvaa maustekakkua kahvitteluun
Tuoksuvaa maustekakkua kahvitteluun

Tämän maustekakun maku hipoo jo taivaita! Ohje on maidoton, laktoositon ja gluteeniton. Maku on ihanan mausteinen ja rakenne kuohkea. Kakkupalat leikkautuvat kauniisti, eivätkä murene käsiin.

Rakkaalla herkulla on monta nimeä; kahvikakku, kuivakakku, hiekkakakku ja maustekakku. Juuret tälle herkulle taitavat juontaa Saksaan asti, kuten useat kahvittelukulttuuriin liittyvät leivonnaiset. Vaikka nimi voi vaikuttaa siltä että että kakku voi olla kuivaa kuin hiekka, niin voin vakuuttaa,...

Annoksia
12-18
Valmistusaika
20 min + 45 min paistoaika
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen maustekakku gluteenittomana

Ainekset

3
kpl
kananmunaa
2
dl
hienoa sokeria
150
g
maidotonta margariinia
1,5
dl
kaurakermaa (gluteenitonta)
2,5
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenitonta kaurajauhoa
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
inkiväärijauhetta
1
tl
jauhettua kanelia
1-2
tl
kardemummaa
1/2
tl
jauhettua neilikkaa
2-3
rkl
maidotonta leivontamargariinia kakkuvuoan voiteluun
2-3
rkl
gluteenittomia korppujauhoja kakkuvuoan jauhotukseen

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpiämään 175 C asteeseen, tasalämmölle.

2. Vaahdota vatkaimella taikinakulhossa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Yhdistä erillisessä astiassa jauhot ja kaikki mausteet: gluteeniton jauhoseos, kaurajauho, ruokasooda, leivinjauhe, vaniljasokeri, inkiväärijauhe, kaneli, kardemumma ja neilikka. Sekoita lusikalla ja kaada sokeri-kananmunavaahdon joukkoon, kulhoon.

4. Sulata margariini mikrossa ja jäähdytä hieman (huoneenlämmössä).

5. Kaada kaurakerma ja sulatettu margariini muiden aineisten joukkoon taikinakulhoon.
Sekoita vatkaimella (melko voimakkaalla teholla) noin 3-5 minuuttia. Huomaat, että taikina saostuu hieman vatkauksen aikana.

6. Voitele ja korppujauhottele kakkuvuoka. Kaada kakkutaikina vuokaan ja tarvittaessa tasoita pinta.

7. Paista kakkua hieman uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

Kumoa valmis kakku tarjoilulautaselle. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloja kahvittelua varten. Kakun mausteiden maku syvenee noin vuorokauden sisällä, eli mausteiden ihanuutta jatkuu entistä parempana seuraavana päivänä!

Kommentit (0)