Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Rakastettu pavlova on marenkiherkku, jossa yhdistyvät rapeus, kermaisuus, makeus ja hapokkuus. Tämä mahdottoman kaunis pavlova-kakku syntyy taianomaisesti ilman kananmunia ja sopii siksi myös vegaaniseen ruokavalioon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 h 20 min + kakkulevyjen kuivattaminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Passiohedelmä-pavlova

Ainekset

3
dl
säilöttyjen kikherneiden lientä (vajaa 2 tlk)
4
dl
sokeria
1
sitruunan kuoriraaste
4
dl
mantelijauhetta (kuorettomista manteleista)
öljyä leivinpaperien voiteluun
Kaurakinuski
2
dl
kaurakermaa (tai soijakermaa)
2
dl
fariinisokeria
1
rkl
kaakaojauhetta
ripaus
suolaa
Passiohedelmävaahto
2
prk
soijavispiä (esim. Alpro)
3
rkl
sokeria
8
passiohedelmää
Lisäksi
2
dl
manteleita
300
g
vadelmia
passiohedelmiä
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 80 asteeseen kiertoilmalle. Vatkaa kikhernelientä voimakkaasti sähkövatkaimella noin 10 minuuttia, kunnes siitä tulee kuohkeaa vaahtoa. Lisää sokeri vähän kerrallaan edelleen vatkaten. Vatkaa kunnes sokerivaahto on kovaa ja kiiltävää.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori mantelijauhojen joukkoon. Kääntele kikherneliemi-sokeriseoksen joukkoon varovasti.

  3. Voitele huolella öljyllä kaksi leivinpaperia kahden uunipellin päällä. (Ilman voitelua levyt eivät irtoa!). Levitä vaahdosta kaksi ympyrää (ø 15 cm) kullekin pellille. Jätä tilaa levjen väliin, sillä ne leviävät uunissa.

  4. Kuivata levyjä uunissa noin 3 tuntia ja vaihda tarvittaessa peltien paikkaa puolivälissä, jos tuntuu että alempi pelti ei kuivu. Anna kuivua vielä uunin jälkilämmössä muutama tunti tai mielellään yön yli. Irrota levyt hyvin varovasti leivinpaperista, sillä vegaaninen marenki murtuu tavallista helpommin.

  5. Tee kinuski. Mittaa kaurakerma ja fariinisokeri kattilaan ja käännä levy päälle. Kun seos kuplii, pienennä hieman lämpöä ja keitä noin 15 minuuttia jatkuvasti sekoitellen. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja suola ja jäähdytä huoneenlämmössä.

  6. Vatkaa soijavispi vaahdoksi, lisää joukkoon sokeri. Siivilöi sekaan passiohedelmien hedelmäliha. Rouhi ja paahda mantelit kuivassa kuumassa pannussa.

  7. Levitä kakkupohjalle passiohedelmävaahtoa, vadelmia, paahdettuja manteleita ja kaurakinuskia. Toimi samoin muiden levyjen kanssa. Koristele syötävillä kukilla.

Kommentit (1)

Vierailija

Yön yli uunissa rapeiksi kuivuneita marenkilevyjä?

Pavlovan määritelmä:

"Pavlova on venäläisen balettitanssija Anna Pavlovan mukaan nimetty marenkipohjainen jälkiruoka. Siinä on rapea kuori ja pehmeä, vaahtokarkkimainen sisus."

Eli tämä on marenkikakku, mutta ei lähelläkään pavlovaa.

Onko se niiiiiin vaikeaa keksiä näille tekeleilleen ihan oma nimi joka ei vähimmässäkään määrin yritä valehdella olevansa jotain sellaista mitä se ei ole?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.