
Kuningatarpiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita sokeri, fraiche ja kardemumma rasvan joukkoon.
-
Sekoita kuivat aineet kaurahiutaleita lukuun ottamatta keskenään. Lisää jauhot rasvaseokseen varovasti sekoittaen.
-
Ota taikinasta kolmannes toiseen kulhoon. Lisää siihen kaurahiutaleet.
-
Vuoraa piiraspelti (25 cm x 37 cm) leivinpaperilla. Painele taikina jauhotetuin käsin pellin pohjalle. Jos käytät pakastemarjoja, sekoita perunajauho marjojen joukkoon.
-
Levitä marjat piirakalle. Murustele pinnalle kaurahiutaleilla vahvistettu muruseos.
-
Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 25–30 minuuttia vuoan koosta ja piirakan paksuudesta riippuen. Tarjoa kaurajäätelön kanssa.
VINKKI! Tuplaamalla ainesten määrän saat ison uunipellillisen piirakkaa.