Tuulomantorttu, mokkapalojen vaaleataikinainen serkku, on kotitaloustuntien klassikko. Sen juju on kermaviili, joka tekee pohjasta erityisen mehevän.
Tuulomantorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Siivilöi ne vaahtoon.
- Lisää taikinaan jäähtynyt voisula ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Valmista kuorrutus. Sulata voi. Sekoita joukkoon kahvi, tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrutus lämpimän pohjan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita ja -lastuja.
Vinkki! Jos et välitä kookoksesta, koristele palat vaahtokarkeilla.