Kodin Kuvalehti on lisännyt 589 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Satu Kemppainen

Tuulomantorttu, mokkapalojen vaaleataikinainen serkku, on kotitaloustuntien klassikko. Sen juju on kermaviili, joka tekee pohjasta erityisen mehevän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
64 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuulomantorttu

Ainekset

200
g
voita
3
munaa
3
dl
sokeria
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
1
prk (200 g)
kermaviiliä
Kuorrutus
100
g
voita
4
rkl
vahvaa, kuumaa kahvia
7
dl
tomusokeria
2
rkl
kaakaojauhetta
Pinnalle
1/2
dl
kookoshiutaleita ja -lastuja

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Siivilöi ne vaahtoon.
  3. Lisää taikinaan jäähtynyt voisula ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Valmista kuorrutus. Sulata voi. Sekoita joukkoon kahvi, tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrutus lämpimän pohjan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita ja -lastuja.

Vinkki! Jos et välitä kookoksesta, koristele palat vaahtokarkeilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.

Maidoton ja gluteeniton unelmavaahto-täyte kruunaa räiskäleet. Jo itsessään paistetut letut ovat herkullisia, mutta tämä vaahtopilvi vie sinut vielä suurempaan lettuhurmioon.

Oletko kiinnostunut myös maidottomista ja gluteenittomista letuista? ...

Unelmavaahto sopii moneen jälkiruokaan
Kokeile kuohkeaa unelmatäytettä myös muffinien ja köyhien ritareiden päällä tai kääretortun välissä. Mausta hillolla ja tuoreilla marjoilla. Rahkamaisella GO ON high in protein – soijatuotteella vaahdosta tulee mukavan jämäkkää....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Maidoton unelmavaahto-lettutäyte ja letut

Ainekset

1
prk
Aplro Cuisine Soya vispautuvaa (250 ml)
1 - 2
dl
Alpro GO ON high in protein low in sucars (hapatettu rahkamainen tuote)
2
rkl
hienoa sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi tuoreita marjoja tai hilloa oman maun mukaan.

Työvaiheet

1. Vispaa jääkaappikylmä Aplro Cuisine soya kuohkeaksi vaahdoksi

2. Lisää joukkoon Alpro GO ON high in protein, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria. Laita vaahto jääkaappiin odottamaan lettujen valmistumista.

3. Paista isot gluteenittomat ja maidottomat letut, ohjeen löydät tästä.

Täytä räiskäleet unelmavaahdolla ja marjoilla/hillolla. Tarjoa kahvin, teen tai mehun kera.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Mehevät gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinsit maistuvat jälkiruokana ja kahvin kanssa
Mehevät gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinsit maistuvat jälkiruokana ja kahvin kanssa

Hyvä suklaamuffinssi on täyteläinen, kuohkea ja juuri sopivan suklainen. Gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinssit ovat herkullisia juuri sellaisenaan, mutta saat niihin vielä ihanaa  lisämakua pienellä lisätuunauksella.  ...

Kokeile perinteisen täytekakun sijaan nopeita ja helppoja muffinsseja. Kuorrutetut ja koristellut suklaamuffinssit ovat hyvin näyttäviä herkkupaloja. Juhlavat muffinssit sopivat niin kaikkiin juhliin kuin arjen kahvitteluun. Gluteenittomilla ja maidottomilla muffinsseilla on helppo huomioida...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 - 19
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton ja maidoton suklaamuffinssi

Ainekset

125
g
huoneenlämpöistä margariinia
2
dl
hienoa sokeria
2
kpl
kananmunia
1,5
dl
kauramaitoa
3
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
dl
perunajauhoa
2
tl
leivinjauhetta
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
pieni ripaus suolaa
100
g
tummaa maidotonta suklaata
Kuorrutukseen ja koristeluun
1-2
dl
vaahtoavaa kasvikermaa
ripaus hienoa sokeria
tuoreita marjoja
tuoreita mintunlehtiä

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpiämään 225 C asteeseen, tasalämmölle.

2. Vaahdota vatkaimella keskenään pehmeä margariini ja sokeri.

3. Lisää joukkoon munat yksitellen ja sekoita voimakkaasti.

4. Lisää joukkoon myös kauramaito ja sekoita.

5. Yhdistä ja sekoita kaikki kuivat ainekset omassa kulhossaan. Lisää seosta taikinaan muutamassa erässä ja sekoita aina välissä.

6. Murskaa tumma suklaa pieneksi rouheeksi ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi isolla lusikalla.

7. Annostele taikina muffinssivuokiin niin, että vuoasta täyttyy 3/4. Näin jää sopivasti kohoamisvaraa. Paista 225 C asteessa n. 8 - 10 minuuttia riippuen uunin tehosta ja täytettyjen muffinssivuokien koosta.

Anna muffinssien jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

Vaahdota kasvikerma kuohkeaksi ja mausta ripauksella sokeria. Pursota jokaisen muffinssin päälle kaunis kiehkura vaahtoa ja viimeistele koristelu marjoilla sekä mintunlehdillä.

Säilytä muffinssit jääkaapissa ennen tarjoilua.

PS. Reseptin aineslistaa on korjattu 11.4.2019. Listasta puuttui 1,5 dl kauramaito joka lisätään taikinaan kananmunien jälkeen. Pahoittelut virheestä!

Seuraa meitä myös Instagramissa :)

Kommentit (3)

Vierailija

Kauramaito? Paljonko sitä tulee?

Vierailija

Missä tuo kauramaito on?

Bilberry Hill
Seuraa 
Liittynyt19.8.2018

Hei!

Kiitos tarkkaavaisille lukijoille! Aineslistasta puuttui 1,5 dl kauramaito joka lisätään taikinaan kananmunien jälkeen. Resepti on korjattu. Pahoittelut virheestä! Terveisin, Sinikka & Bilberry Hill

@bilberryhill

Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Pehmeää kauraleipää pellillinen, ilman gluteenia!
Pehmeää kauraleipää pellillinen, ilman gluteenia!

Leivo gluteeniton ja maidoton peltikauraleipä vaivattomasti! Helppo resepti sopii niin aloittelijoille kuin konkareillekin. Juju piilee siinä, että vaikka leipä on pehmeää ja kuohkeaa, leipäpalat eivät murene käsiin. Leipäruudut ovat helposti halkaistavissa - silloin kun haluat sipaista väliin...

Gluteenittomien leipien rakenne
Monet kerrat gluteenitonta valmisleipää syödessäni ja itse leivottuani olen ihmetellyt leivän turhankin tiivistä ja sitkeää rakennetta. Toinen ääripää on taas käsiin mureneva gluteeniton leipäsiivu. Tuntui, että ihanteellisen gluteenittoman...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12

Kaurainen peltileipä, gluteeniton

Ainekset

0,5
l
vettä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1
tl
hienoa suolaa
1
pss
kuivahiivaa (11 g)
5
dl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
4,5
dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. All Purpose Baking mix, Lidl)
2
rkl
ruokaöljyä
3
rkl
kaurajauhoja leivän viimeistelyyn
1
kpl
leivinpaperia paistamiseen
Taikinan sekoituksessa ja vaivaamisessa tarvitset säkövatkaimen sekä paistamiseen uunipellin.

Työvaiheet

1. Mittaa ja lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää veteen suola ja hunaja, sekoita.

2. Mittaa kaurajauhot omaan astiaansa ja kaada joukkoon kuivahiiva. Sekoita lusikalla ja kaada seos veteen. Vatkaa sähkövatkaimella vellimäiseksi seokseksi.

3. Kaada taikinan joukkoon noin puolet gluteenittomasta jauhoseoksesta ja jatka sekoittamista sähkövatkaimella.

4. Lisää joukkoon ruokaöljy ja loput jauhoseoksesta. Sekoita taikinaa sähkövatkaimella pari minuuttia ja peitä kulho liinalla. Kohota taikina kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa, noin 30 - 45 minuuttia.

5. Kun taikina on kohonnut, vaivaa taikinaa kulhossa sähkövatkaimella täydellä teholla, taikakoukkuja käyttäen noin 3 minuuttia. Näin saat taikinaan kuohkeutta ja sitkomaista rakennetta. 

6. Suojaa uunipelti leivinpaperilla. Siirrä taikina leivinpaperin päälle ja levitä taikinaa ison lusikan avulla litteäksi, suorakaiteenmuotoiseksi leiväksi. Voit myös taputella leivän jauhoitetuin sormin pellille. Leivän koko on noin 23 x 33 cm ja pari senttiä paksu.

7. Peitä leipä liinalla ja kohota vedottomassa paikassa noin 35 - 40 minuuttia. Leivän tulee olla hyvin kohonnut ennen paistamista.

8. Leikkaa kohonnut leipä ruuduiksi veitsellä tai taikinapyörällä 12 osaan ja pistele haarukalla. Paista uunissa 200 C asteessa, noin 20 - 25 minuuttia uunin keskitasolla.

Anna leivän jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja leikkaa tai taita leipäpalat tarjolle.

Vinkki! Jos leipä jää keskeltä paksummaksi kuin reunapalat, saattaa leivän keskiosa jäädä paistettaessa raa'aksi. Poista pelliltä silloin reunapalat ja paista loppuja leipäpaloja vielä 2-3 minuuttia.

Seuraa myös Bilberry Hillin Instagram-tiliä :)

Kommentit (1)

Vierailija

Voiko taikinan laittaa pellillä pakkaseen?

Kodin Kuvalehti on lisännyt 589 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Mehevä ja helppo aprikoosi-puolukkapiirakka kätkee sisäänsä vaniljarahkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-12 annosta
Valmistusaika
15 min + 30 min paistoaikaa
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-puolukkapiiras

Ainekset

150
g
voita tai margariinia
1
dl
fariinisokeria
1
muna
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
2
prk (á 200 g)
vaniljarahkaa
1
prk (410/240 g)
aprikooseja
1
dl
pakastepuolukoita
2
rkl
sokeria
1/2
dl
mantelilastuja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää ne nopeasti sekoittaen taikinaan.
  3. Painele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm). Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  4. Notkista rahka ja levitä piirakkataikinan päälle. Asettele aprikoosipuolikkaat rahkan päälle. Ripottele jäiset puolukat, sokeri ja mantelilastut pinnalle.
  5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla vielä noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Kommentit (0)