Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä se on: suklaajuustokakku, jota olet etsinyt! Tämä kakku maistuu kaikille ja sopii myös vegaaneille. Pieni mutta täyteläinen suklaajuustokakku on todella riittoisa.

Tarkista, että ostat vegaanisia keksejä. Esimerkiksi Pirkan ja LU:n digestivet eivät sisällä eläinperäisiä aineksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20
Valmistusaika
40 min + 10 t hyytyminen

Vegaaninen suklaajuustokakku

Ainekset

Pohja
150
g
digestivekeksejä
50
g
maidotonta rasiamargariinia (sininen Keiju)
2
tl
espresso-pikakahvijauhetta
Suklaamousse
1
dl
vahvaa kahvijuomaa
1
dl
kauramaitoa (esim. Oatly iKaffe)
2
ps (à 4 g)
Vegegel-jauhetta (Oetker)
200
g
vegaanista tummaa suklaata
1
prk (2½ dl)
vaahtoutuvaa soijakermaa (Alpro)
1
prk (150 g)
vegaanista tuorejuustoa (Oatly på mackan)
3/4
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Viimeistelyyn
20
g
vegaanista suklaata rouhittuna
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneen leikkuuterällä. Mittaa murujen joukkoon kylmä rasva ja pikakahvijauhe. Sekoita tasaiseksi.
  2. Vuoraa pieni irtopohjavuoka (Ø 18 cm) leivinpaperilla. Kumoa keksiseos vuokaan. Taputtele se vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Mittaa kahvi ja kauramaito kattilaan. Lisää Vegegel-jauhe. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kuplahtaa kerran ja muuttuu väriltään kirkkaaksi. Nosta liedeltä. Anna jäähtyä muun täytteen valmistuksen ajan.
  4. Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Vatkaa soijakerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  6. Lisää huoneenlämpöinen suklaa ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa sitten joukkoon Vegegel-liuos.
  7. Kaada suklaamousse pohjan päälle vuokaan. Muotoile pinta lusikalla kauniin huolettomaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
  8. Viimeistele suklaarouheella ja syötävillä kukilla.

Vinkki! Kakkuun on käytetty Fazerin Premium-suklaata, joka on valmistettu ilman maitoa. Tuotteessa on kuitenkin maininta, että se saattaa sisältää maitojauhetta tuotantolinjan jäämien vuoksi. Kakun pinnalla on syötäviä pelargonin kukintoja, joita tuottaa esimerkiksi Mimis.

Kommentit (7)

Vierailija

Saisiko tästä myös ihan normaalin ohjeen, ei siis mikään vegaaninen?

myös

Tuota normaalia ohjetta minäkin haluaisin.

Tupajumi
Seuraa 
Liittynyt6.3.2016

No saat sen "normaalin" ohjeesi muuttamalla kohtiin vastaavia eläinperäisiä aineita, ei liene kovin vaikeaa esim. Soijakerman tilalle laitatkin kuohukermaa jne.

Tupajumi
Seuraa 
Liittynyt6.3.2016

Ja kun hakee soppa365:stä ohjetta hakusanalla:suklaajuustokakku tai googlesta sanalla:suklaajuustokakku, tulee moniamonia vaihtoehtoja, niistä vaan valitsemaan se sinun ruokavaliosi"normaali"!

Vierailija

Tuo Vegegelin vaihtaminen liivatteeseen (määrä) on varmaan seikka joka monia mietityttää. Täytyypä katsoa löytyykö jostain tieto siitä.
Itseä usein ihmetyttää ohjeissa sekä turhat tekovaiheet (=ylimääräinen tiski) sekä perus sääntöjen unohtaminen. Tässä ohjeessa esim miksei suklaata laiteta sulamaan kuumaan kahvi-"liivate" seokseen?
Kaikki vatkattu tulisi lisätä varoen muuhun massaan viimeiseksi, jotta vaivalla aikaansaadut kuplat/kuohkeus säilyisi! Turhaa koko vatkaaminen muuten! :)

Tyytyväinen

Tämä oli oikein hyvä ohje enkä kaivannut mitään "normaalia" versiota. Kaura- ja soijatuotteilla on helppo korvata maitotuotteet. Liiivatetta sisältävät ohjeet olen jo pitkään jättänyt huomiotta. Ajatus siannahkaisesta leipomuksesta ei vain houkuttele. Eilen sain viimein tällä ohjeella kokeiltua liivatteen korvaavaa tuotetta. Vegegel toimi hyvin. Liuos ehti tosin jäähtyä ja jähmettyä liikaa ja jouduinkin notkistamaan sitä kuumalla vedellä sekä mikroaaltouunissa. Loppujen lopuksi se kuitenkin vatkautui tasaisesti moussen joukkoon. Muistanpahan parin viikon päästä olla Vegegel-liuoksen kanssa varovaisempi, kun teen saman kakun uudestaan poikani valmistujaisjuhliin. Kiitos tästä ohjeesta ☺

Vegaanileipuri

Ei vegegeliä kyllä voi ”valmistaa” ennen kuin on muuten täyte valmiina, jämähtää niin nopeasti. Muuttaisin ohjetta niin, että ensin vatkataan kerma, lisätään tuorejuusto, sokerit ja suklaasula. Tämän jälkeen mitataan kattilaan kahvi, maito ja vegegel, kuumennetaan ja annetaan kiehua 2min. Sitten lisätään vegegel-seos kuumana kerma-tuorejuusto seokseen ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1470 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Päivi Ristell

Saaristopiirakka syntyi juhannuspäivänä, kun bellat halusivat käyttää aatolta ylijääneet perunat ja muut tähteet hyödyksi. Nerokkaaseen piirakkaan voi kaapia vielä sipsikulhon murutkin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Bellojen saaristopiirakka

Ainekset

600
g
pakastelehtitaikinaa (esim. Myllyn Paras iso lehtitaikinalevy)
125
g
Västerbotten-juustoa raasteena
5
kypsää perunaa
PIPARJUURIRANSKANKERMA
1
prk
ranskankermaa
½
tuubi pipajuuritahnaa tai tuoretta piparjuurta
½
sitruunan mehu ja kuori
ripaus suolaa
LISÄKSI
3
vartta kesäsipulia
tilliä
100
g
muikun- tai siianmätiä
200
g
kylmäsavulohta mustapippuria
(ruohosipulinkukkia)
PÄÄLLE
perunalastuja

Työvaiheet

  1. Kauli sulatettu lehtitaikina pellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi.

  2. Levitä päälle raastettu Västerbotten-juusto ja ohueksi viipaloidut perunat. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja ruskistunut. Anna jäähtyä.

  3. Tee sillä välin täytteet. Mausta ranskankerma piparjuurella, sitruunan kuorella ja mehulla ja lisää ripaus suolaa. Kuori ja hienonna sipuli, nypi tillistä kauniita tupsuja. Valuta mädit. Leikkaa viipaloitu kylmäsavulohi pienemmäksi.

  4. Juuri ennen tarjoilua lusikoi piirakkapohjan päälle kekoja piparjuuriranskankermaa ja levitä päälle lohi, sipulit, mäti, tilli ja ruohosipulinkukat. Lopuksi rouhi päälle kunnolla mustapippuria ja murustele pinnalle perunalastuja.

  5. Tarjoile heti sellaisenaan tai rapeiden salaatinlehtien ja vinegretin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2920 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Letut voi paistaa niin tulella kuin hiilloksellakin. Siksi ne ovatkin oivaa evästä perheretkille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paistaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen lettutaikina

Ainekset

dl
kauramaitoa
3
dl
vehnäjauhoja
dl
ohrajauhoja
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
LISÄKSI
öljyä tai margariinia paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita kauramaito, jauhot, öljy, suola ja sokeri vispilällä keskenään. Kaada taikina 1½ litran vetoiseen pulloon.

  2. Kuumenna pannu nuotiolla. Lättypannun alla kannattaa pitää tulta pienillä puilla, jolloin lämpötilaa on helppo säädellä.

  3. Sulata margariini tai kuumenna öljy pannussa. Ravista taikina pullossa tasaiseksi ja annostele taikinaa pannulle. Odota että taikina on hyytynyt kokonaan ennen kuin käännät letun. Paista toinenkin puoli rapeaksi.

Vinkki Jos sinulla on pullo tai termari, jossa on leveä suu, voit tehdä taikinan suoraan pulloon ja ravistaa ainekset kunnolla sekaisin

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2920 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Valkoinen pizza eli bianco on mainio alunen broccolinille. Sinihomejuusto sopii lisättäväksi sekä ennen uunia että vasta sen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 kpl
Valmistusaika
15 min + kohotus ja kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pizza bianco

Ainekset

TAIKINA
25
g
hiivaa
2
dl
vettä
½
tl
suolaa
½
tl
oliiviöljyä
1
luomusitruunan kuori hienoksi raastettuna
n. 5
dl
vehnäjauhoja
TÄYTE
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
½
tl
suolaa
400
g
varsiparsakaaleja (broccolini)
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
hasselpähkinöitä
150
g
sinihomejuustoa (esim. Aura)
n. 6
dl
rucolanlehtiä
(oliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Raasta sitruunan kuori ja lisää taikinaan. Alusta jauhot joukkoon. Anna kohota lämpimässä noin 30 minuuttia.

  2. Yhdistä ricotta, ranskakerma ja suola. Halkaise broccolinit ja pyörittele öljyssä.

  3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kaada taikina pöydälle, jaa se kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi. Kauli ne ohuiksi pizzapohjiksi (Ø noin 25 cm) erillisille leivinpapereille.

  4. Laita tyhjä pelti uuniin. Lusikoi ricottaseosta pizzapohjalle, asettele broccolineja ja ripottele pähkinöitä päälle. Liu’uta pizza varovasti leivinpaperin kanssa kuumalle pellille. Paista 8–10 minuuttia, kunnes pizza on kypsä. Tee samoin loput pizzat.

  5. Murustele sinihomejuustoa ja ripottele rucolaa kuuman pizzan päälle. Viimeistele halutessasi oliiviöljyllä.

Kommentit (1)

Vierailija

Se on pizza bianca uskokaa nyt!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2920 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rapsahtava lehtitaikinapohja, parsa ja hollandaisekastike sekä ilmakuivattu kinkku muodostavat kesän herkuimman piirakan, jossa oikaistaan kaupan taikinalla ja hollandaisella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
20 min + paistaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hollandaise-parsapiiras

Ainekset

1
(400 g)
esikaulittu voitaikinalevy
1
iso kananmuna
n. 200
g
vihreää parsaa
2
dl
valmista hollandaisekastiketta (esim. Home Chef)
PÄÄLLE
1
rkl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
8
viipaletta ilmakuivattua kinkkua
KORISTELUUN
paahdettuja pinjansiemeniä, miniversoja

Työvaiheet

  1. Sulata taikina juuri ja juuri sulaksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  2. Kauli taikina leivinpaperin päällä hieman ohuemmaksi ja siirrä pellille. Leikkaa taikinan reunaan terävällä veitsellä n. 2 cm:n levyinen kehys siten, ettei veitsi osu ihan taikinan läpi. Pistele haarukalla reikiä kehyksen sisällä olevaan taikinaan. Voitele reunat kevyesti vatkatulla munalla.

  3. Paista taikinalevyä uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on kullankeltainen ja kohonnut.

  4. Valmistele täytteet pohjan paistuessa. Napsauta parsoista kovat tyvet pois. Halkaise parsat. Miniparsat voi käyttää sellaisenaan. Yhdistä hollandaise ja reunojen voitelemisesta yli jäänyt kananmuna.

  5. Ota esipaistettu pohja pois uunista. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  6. Painele taikinan kohonnutta keskiosaa lusikalla hieman tasaisemmaksi. Lusikoi päälle hollandaise-munaseos. Nosta pinnalle parsat. Jatka paistamista noin 15 minuuttia tai kunnes piiras on kypsä.

  7. Lisää jäähtyneen piirakan päälle hienoksi raastettua sitruunankuorta, mustapippuria ja ilmakuivattua kinkkua. Viimeistele kevyesti paahdetuilla pinjansiemenillä, versoilla ja halutessasi kukilla.

Kommentit (0)