Bilberry Hill on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Nauti herkulliset perunarieskat lämpiminä
Nauti herkulliset perunarieskat lämpiminä

Makoisat perunarieskat syntyvät nopeasti gluteenittomista ja maidottomista raaka-aineista. Niiden paistamiseen kuluu vain vartti, joten näitä lämpimäisiä pääsee nauttimaan ”hetipian” leivontainspiraation iskiessä.

Hyödynnä ylijäänyt perunamuusi

Rakastan kaikkia reseptejä, joissa pystyy hyödyntämään ruoantähteitä ja jääkaapin perukoille unohdettuja aineksia. Perunarieskat syntyvät pääosin perinteisestä perunamuusista, joten voit upottaa hyvällä omalla tunnolla tähän herkkuun viimeiset muusin tähteet.

Gluteeniton ja maidoton perunarieska

Reseptissä käytetään gluteenittomia kaurajauhoja, joten ohje sopii myös keliaakikoille ja gluteenia välttelevälle. Rieskat ovat myös maidottomia ja siten myös täysin laktoosittomia. Ainekset noudattavat FODMAP-ruokavalion suosituksia ja sopivat herkälle vatsalle.

Muistathan, että kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, sinun kannattaa aina tarkistaa ruoka-ainesten sopivuus tuotteiden pakkausmerkinnöistä.

Merkinnät reseptissä:

G = Gluteeniton

M = Maidoton ja laktoositon

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
9
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Makoisat perunarieskat ilman gluteenia ja maitotuotteita

Ainekset

3
dl
perunamuusia, G, M
2,5
dl
kaurajauhoa, G
1
kpl
kananmuna
1
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
hienoa suolaa (tai pieni ripaus)
30
g
kasvismargariinia, M
1-2
rkl
gluteenittomia kaurajauhoja pikkurieskojen muotoiluun

Työvaiheet

1. Laita ensin uuni lämpiämään 250 C asteeseen, tasalämmölle.

2. Sekoita puuhaarukalla keskenään perunamuusi (huoneenlämpöinen tai jääkaapinkylmä), kananmuna, kaurajauho, leivinjauhe ja suola. Jos perunamuusi oli jo maustettu suolalla, käytä silloin vain pieni ripaus suolaa.

Lisää lopuksi huoneen lämpötilassa löysäksi pehmennyt margariini ja sekoita tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa.

3. Jaa taikina isolla lusikalla 9 nokareeseen leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Taputtele taikinanokareista kaurajauhoa apuna käyttäen noin 1 cm paksuisia pyöreitä leipäsiä. Pistele rieskat lopuksi haarukalla.

4. Paista uunin keskitasolla 250 C asteessa tasalämmöllä 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on saanut hieman väriä.

Nauti ihanan lämpimät perunarieskat tuoreeltaan kasvismargariinin ja mieluisten lisukkeiden kera. Perunarieskat ovat parhaimmillaan juuri leivottuina. Jos sinulla kuitenkin jää leipäsiä yli seuraavalle päivälle, voit ”herättää” ne lämmittämällä niitä leivänpaahtimessa.

PS. Lisäsin leivinjauheen reseptiin, koska sillä saa hieman kuohkeutta perunarieskoihin. Jos haluat, voit jättää sen pois taikinasta.

Tule mukaan seuraamaan Bilberry Hill -tiliä Instagramiin #bilberryhill

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1963 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kesäinen pasta tehdään varhaiskaalista. Yksinkertaiset makuyhdistelmät osuvat juuri kohdilleen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäpasta

Ainekset

300
g
(pappardelle)pastaa
1
varhaiskaali
1
nippu (120 g)
kevätsipulia
2
rkl
voita
1
rkl
sokeria
1
tl
kuminansiemeniä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku kirveliä

Työvaiheet

  1. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä) 8–10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota noin 1 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta.
  2. Halkaise kaali ja leikkaa se noin 2–3 cm:n viipaleiksi. Viipaloi kevätsipulit.
  3. Kuumenna 1 rkl voita pannussa ja paista siinä kevätsipuleita 2 minuuttia. Siirrä sipulit pois pannusta. Lisää 1 rkl voita pannuun. Sekoita sokeri voihin ja ruskista keskilämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää kuminansiemenet ja kaali ja paista 3–5 minuuttia. Sekoita etikka, suola ja pippuri kaalipaistokseen.
  4. Lisää pasta ja tilkka keitinvettä kaalien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Hienonna kirveli viimeistelyksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1963 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pehmeän kermaisa burrata on varsinainen mielihyväjuusto. Se kruunaa kauniin vihreän kesäsalaatin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-burratasalaatti

Ainekset

1
nippu (250 g)
parsaa
1
nippu (150 g)
retiisiä
2
ruukkua
vesikrassia
2
ruukkua
herneenversoja
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
pkt (100 g)
burratajuustoa tai (120 g) mozzarella di bufalaa
Hernekastike
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
1
sitruunan mehu
1
dl
ranskankermaa
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Sulata herneet mikrossa tai siivilässä kuuman veden alla ja laita sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma ja soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan soseuttaen. Mausta hunajalla ja suolalla.
  2. Katkaise parsojen kova tyvi pois. Suikaloi parsat kuorimaveitsellä. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna krassi ja paloittele herneenversot. Sulata herneet. Yhdistä kasvikset ja yrtit kulhossa. Sekoita kolmannes kastikkeesta joukkoon.
  3. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ripottele siemenet pinnalle. Valuta juusto ja lisää se salaattiin. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1963 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Herkullisin hauki paahtuu pikaisesti uunissa. Sen pintaan sipaistaan mausteöljyä ja kastikkeena tarjotaan raikasta tahinisoosia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulihauki

Ainekset

800
g
haukifileetä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
rosmariinia hienonnettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Leikkaa fileestä pois evät ja vatsaruodot. Poista y-ruoto: viillä terävällä veitsellä melkein nahkaan asti aivan ruotorivin vierestä ruotoja veitsellä tunnustellen. Tee samoin ruotorivin toisella puolella. Irrota ruotorivi. Leikkaa filee annospaloiksi ja laita palat uunivuokaan.
  3. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Hienonna rosmariini. Sekoita valkosipuli, rosmariini ja öljy pienessä kulhossa. Mausta suolalla ja levitä kalapaloille. Kypsennä uunissa 15–20 minuuttia palojen koosta riippuen. Tee sillä aikaa tahini-kurkkukastike ja annostele sitä reilusti valmiille kalapaloille.

Tahini-kurkkukastike

Ainekset

1
kurkku
1
ruukku
korianteria
1/2
sitruunan mehu
2
dl
pistaasipähkinöitä
1
dl
vaaleaa tahinia
1/2
dl
vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi kurkku, hienonna korianteri ja purista sitruunan mehu. Kuori pistaasit.
  2. Yhdistä tahini, vesi, öljy ja suola. Lisää kurkut, yrtit ja pistaasit.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1963 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Raparperin ja ruusuveden makuinen kukkakku saa hunnuksen koko kedollisen kukkasia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kukkaniittykakku

Ainekset

2
dl
raparperia kuutioina
1/2
dl
vettä
4
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
ruusuvettä
2
kananmunaa
2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1/2
tl
suolaa
Kuorrutus
50
g
voita
1
pkt (200 g)
tuorejuustoa
2 1/2
dl
tomusokeria
1
tl
ruusuvettä
5-6
dl
syötäviä kukkia (orvokki, apila, pelargonia, ruiskukka, krassi, kissankello, päivänkakkara, rautayrtti, ruusu)

Työvaiheet

  1. Keitä raparperi vedessä pehmeäksi. Lisää öljy ja ruusuvesi, soseuta ja anna jäähtyä.
  2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet munavaahtoon muutamassa erässä nostellen. Lisää raparperisose ja sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle reunalliselle uunipellille. Paista uunissa 20–25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  4. Tee kuorrutus. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa voi ja tuorejuusto kuohkeaksi, lisää tomusokeria sähkövatkaimen hitaalla asetuksella vatkaten. Sekoita ruusuvesi ja 2 dl kukkia kuorrutteeseen. Jätä loput kukat koristeluun.
  5. Puolita kakkupohja. Levitä kolmasosa kuorrutuksesta toiselle kakkulevylle, nosta toinen levy päälle ja levitä loppu kuorrute kakulle. Koristele kakku kauttaaltaan kukilla.

Kommentit (0)