Bilberry Hill on lisännyt 26 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Nauti herkulliset perunarieskat lämpiminä
Nauti herkulliset perunarieskat lämpiminä

Makoisat perunarieskat syntyvät nopeasti gluteenittomista ja maidottomista raaka-aineista. Niiden paistamiseen kuluu vain vartti, joten näitä lämpimäisiä pääsee nauttimaan ”hetipian” leivontainspiraation iskiessä.

Hyödynnä ylijäänyt perunamuusi

Rakastan kaikkia reseptejä, joissa pystyy hyödyntämään ruoantähteitä ja jääkaapin perukoille unohdettuja aineksia. Perunarieskat syntyvät pääosin perinteisestä perunamuusista, joten voit upottaa hyvällä omalla tunnolla tähän herkkuun viimeiset muusin tähteet.

Gluteeniton ja maidoton perunarieska

Reseptissä käytetään gluteenittomia kaurajauhoja, joten ohje sopii myös keliaakikoille ja gluteenia välttelevälle. Rieskat ovat myös maidottomia ja siten myös täysin laktoosittomia. Ainekset noudattavat FODMAP-ruokavalion suosituksia ja sopivat herkälle vatsalle.

Muistathan, että kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, sinun kannattaa aina tarkistaa ruoka-ainesten sopivuus tuotteiden pakkausmerkinnöistä.

Merkinnät reseptissä:

G = Gluteeniton

M = Maidoton ja laktoositon

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
9
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Makoisat perunarieskat ilman gluteenia ja maitotuotteita

Ainekset

3
dl
perunamuusia, G, M
2,5
dl
kaurajauhoa, G
1
kpl
kananmuna
1
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
hienoa suolaa (tai pieni ripaus)
30
g
kasvismargariinia, M
1-2
rkl
gluteenittomia kaurajauhoja pikkurieskojen muotoiluun

Työvaiheet

1. Laita ensin uuni lämpiämään 250 C asteeseen, tasalämmölle.

2. Sekoita puuhaarukalla keskenään perunamuusi (huoneenlämpöinen tai jääkaapinkylmä), kananmuna, kaurajauho, leivinjauhe ja suola. Jos perunamuusi oli jo maustettu suolalla, käytä silloin vain pieni ripaus suolaa.

Lisää lopuksi huoneen lämpötilassa löysäksi pehmennyt margariini ja sekoita tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa.

3. Jaa taikina isolla lusikalla 9 nokareeseen leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Taputtele taikinanokareista kaurajauhoa apuna käyttäen noin 1 cm paksuisia pyöreitä leipäsiä. Pistele rieskat lopuksi haarukalla.

4. Paista uunin keskitasolla 250 C asteessa tasalämmöllä 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on saanut hieman väriä.

Nauti ihanan lämpimät perunarieskat tuoreeltaan kasvismargariinin ja mieluisten lisukkeiden kera. Perunarieskat ovat parhaimmillaan juuri leivottuina. Jos sinulla kuitenkin jää leipäsiä yli seuraavalle päivälle, voit ”herättää” ne lämmittämällä niitä leivänpaahtimessa.

PS. Lisäsin leivinjauheen reseptiin, koska sillä saa hieman kuohkeutta perunarieskoihin. Jos haluat, voit jättää sen pois taikinasta.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1885 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tuoreella salvialla maustettu sitruskakku vie kielen, vaikka onkin astetta terveellisempi. Taikina saa luonnetta täysjyvästä ja mehevyyttä oliiviöljystä ja rahkasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salvia-mandariinikakku

Ainekset

4
kananmunaa
2
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
dl
täysjyvävehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
1
appelsiinin raastettu kuori
1/2
dl
appelsiinimehua
2
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
2
dl
rypsiöljyä tai vaaleaa oliiviöljyä
2
dl
rahkaa
Kuorrutus
2
mandariinia
1
dl
tomusokeria
1
rkl
appelsiinimehua
salvianlehtiä
Lisäksi
margariinia ja vehnäleseitä vuokaan

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (vet. noin 1½ l) ja jauhota se leseillä.
  2. Tee taikina. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Säästä 1 rkl mehua kuorrutusta varten. Hienonna salvia. Kääntele kaikki taikinan aineet muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
  3. Kuorruta kakku huoneenlämpöisenä. Kuori ja viipaloi mandariinit. Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu pienessä kulhossa. Valuta 2/3 tomusokerikuorrutuksesta kakun pinnalle, levitä mandariiniviipaleet ja salvianlehtiä kuorrutuksen päälle. Valuta loppu tomusokerikuorrutus pinnalle.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Terveellinen ja maukas pasta valmistuu hetkessä treenin jälkeen. Papupastat sisältävät keskimäärin neljä kertaa enemmän proteiinia kuin tavallinen vehnäpasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Artisokka-pinaattipasta

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
tl
öljyä
1
prk (n. 350 g)
artisokkia suolaliemessä
1
dl
pakastepinaattia sulatettuna
1 1/2
dl
kreikkalaista jogurttia (6% rasvaa)
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
3
dl
babypinaattia
1
rkl
paahdettuja pinjansiemeniä
150
g
papupastaa (esim. Risenta)

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Hienonna valkosipulinkynsi ja paista pannulla öljyssä pari minuuttia.
  2. Valuta artisokansydämet ja pakastepinaatti. Puolita artisokat ja lisää pannulle yhdessä pinaatin kanssa. Jatka paistamista toiset pari minuuttia. Lisää pannulle jogurtti ja mausteet ja kuumenna seos vielä kertaalleen.
  3. Paahda toisella paistinpannulla yhtä aikaa pinjansiemenet kauniin ruskeiksi.
  4. Yhdistä kuuma pasta ja artisokka-pinaatti-jogurttiseos ja lisää joukkoon tuore pinaatti. Viimeistele pinjansiemenillä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Cashewtomaattitahna sopii mainiosti maustamaan myös pastaa pestokastikkeen tapaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 (2 dl)
Valmistusaika
5 min + liottaminen
Vaikeustaso
Helppo

Cashewtomaattitahna

Ainekset

1
dl
cashewpähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
10
kirsikkatomaattia
1/2
rukku
basilikaa
1
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
esim. täysjyväleipää, avokadoa, raejuustoa, yrttejä yms.

Työvaiheet

  1. Laita cashewpähkinät 4 tunniksi kylmään veteen likoamaan.
  2. Hienonna valkosipulinkynsi. Kaada pähkinöiden liotusvesi pois. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.

Vinkki Miedon makuinen cashewpähkinä on pähkinäperheen rauta- ja sinkkipitoisin. Se antaa monille ruokalalajeille täyteläisen kermaista makua.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Carbonaran täyteläinen maku syntyy keltuaisten ja parmesaanijuuston yhdistelmästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-bataatticarbonara

Ainekset

200
g
bataattia (karkeaksi raastettuna)
1
sipuli
1
rkl
öljyä
100
g
sieniä (esim. herkku- tai siitakesieniä)
1
dl
pastan keitinvettä
2
kananmunankeltuaista
ripaus
suolaa ja mustapippuria
1/2
dl
raastettua parmesaanijuustoa
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
Lisäksi
150
g
täysjyväpastaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja raasta bataatti karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Paista bataattia ja sipulia öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia.
  2. Viipaloi sienet ja lisää pannulle. Jatka paistamista vielä 2 minuuttia.
  3. Sekoita pienessä kulhossa pastan keitinvesi ja keltuaiset. Siirrä paistinpannu syrjään liedeltä ja lisää vesi-keltuaisseos pannulle. Lisää pannuun myös kuuma, valutettu pasta. Mausta pippurilla, suolalla, parmesaanilla ja ruohosipulilla.

 

Kommentit (0)