
Vuohenputki sopii mainiosti munakkaan täytteeksi. Savukinkulla ja villivihreillä täytetty munakas on ihanan rento kesäruoka.
Vuohenputkea pukkaa läpi kesän. Tiivis ja satoisa vuohenputkikasvusto valtaa helposti alaa puutarhoissa, kasvimailla, joutomailla – oikeastaan kaikkialla.
Nuoret varret muistuttavat maultaan varhaisporkkanoita, ja lehdissä on vihannesmainen maku. Kesäkuussa kannattaa maistaa hentoisia kukkiakin.
Vuohenputkia voi käyttää lehtikaalin tai pinaatin tapaan esimerkiksi munakkaassa.
Vuohenputki-savukinkkumunakas
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele ja kuivaa vuohenputket. Hienonna ruohosipuli.
- Riko munat kulhoon, lisää kerma, suola ja pippuri. Sekoita munien rakenne kevyesti rikki, älä vispaa.
- Paista vuohenputkia öljyssä pannussa 1–2 minuuttia, siirrä pois pannusta. Käytä kinkkusiivut nopeasti pannussa ja siirrä sivuun odottamaan.
- Sulata voi pannussa ja kun voin kiehuminen loppuu, kaada munaseos pannuun. Sekoita puuhaarukalla, kunnes seos on melkein hyytynyt. Anna sitten munakkaan hyytyä miedolla lämmöllä sekoittamatta. Liikuta pannua edestakaisin muutaman kerran, ettei munakas tartu pannuun.
- Laita kinkut, vuohenputket ja ruohosipuli munakkaan toiselle laidalle ja käännä toinen reuna päälle.
Vinkki Voit myös sekoittaa vuohenputket hienonnettuina munakasseokseen.