Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Juhli ja nauti
17:00 | 13.11.2021

Sienestäjän lihapata karjalanpaistin tapaan

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Karjalanpaistin tapaan valmistettavaan pataan sopivat niin vaaleat kuin tummatkin sienet. Yhdistä esimerkiksi lampaankääpää tai orakkaita mustatorvisienten ja suppilovahveroiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
2 t
Helppo

Sienestäjän lihapata karjalanpaistin tapaan

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
isoa lampaankääpää (yht. 500 g)
1
l (n. 350 g)
mustatorvisieniä
4
porkkanaa
200
g
palsternakkaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
2
sellerinvartta
4
rkl
öljyä
1
pkt (600 g)
karjalanpaistilihaa
4
dl
valkoviiniä
5
dl
vettä
1
tlk (500 g)
kirsikkatomaatteja
1
rkl
kuivattua basilikaa
1
tl
suolaa
1
sitruuna
1
ruukku persiljaa

Vaiheet

  1. Puhdista sienet ja pilko ne reiluiksi paloiksi. Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, huuhtele ja pilko sellerinvarret.

  2. Kuumenna öljy isossa padassa ja ruskista karjalanpaistilihoja 5–10 minuuttia. Jotta saat niihin herkullisen paistopinnan, pata saa olla kuuma. Ruskista lihat tarvittaessa kahdessa erässä. Laita lihat toiseen astiaan odottamaan. Paista lampaankääpiä padassa 10–15 minuuttia, kunnes neste irtoaa sienistä ja kiehuu kasaan. Lisää torvisienet ja paista vielä 5 minuuttia. Siirrä sienet pois padasta ja ruskista sipuleita ja valkosipulia hetki.

  3. Laita lihat, sienet, juurekset ja sellerit pataan. Kaada viini päälle ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää vesi ja tomaatit pataan. Mausta basilikalla ja suolalla. Kuumenna pata kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kypsäksi kannen alla vähintään tunti tai kunnes liha on mureaa.

  4. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista ½ dl mehua. Viimeistele pata sitruunamehulla ja kuorella. Hienonna persilja joukkoon.

Vinkki Korvaa tuoreet mustatorvisienet vajaalla desillä kuivattuja sieniä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
liha
karjalanpaisti
Viikonloppubistro
sienet
lampaankääpä

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini