
Pikapäivitä kuorrutuksen makumaailma vaahterasiirapilla ja fariinisokerilla.
Vaahterasiirapilla glaseerattu joulukinkku
Ainekset
Työvaiheet
- Ota kinkku huoneenlämpöön 3–4 tuntia ennen paistamista.
- Laita uuni lämpiämään 125 asteeseen. Nosta kinkku uunipannuun. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan; varo osumasta luuhun. Laita kinkku uuniin vasta, kun lihan sisälämpötila on vähintään 10 astetta. Lisää hieman vettä uunipannuun, niin kinkun rasva ei pala kiinni astiaan. Paista kinkkua uunissa, kunnes mittari osoittaa 74 astetta. Jos haluat kinkusta ylikypsää, jatka kypsentämistä, kunnes lihan lämpötila on 83 astetta. Jos sinulla ei ole paistolämpömittaria, laske paistoaika kinkun painon mukaan (noin 1 t 15 min/kg)
- Tee kuorrutus. Sekoita siirappi, sokeri ja pippurit keskenään.
- Ota kinkku uunista ja poista verkko, nahka ja rasva. Viillä pintaan ruudukko veitsellä ja työnnä neilikat koristeeksi. Sivele puolet vaahterasiirappiseoksesta kinkun päälle, ja laita kinkku takaisin uuniin noin 10 minuutiksi.
- Kaada loppu kastike kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Kun kastike on hieman jäähtynyt, sivele se kypsän kinkun päälle.