Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Jos pidät karitsasta ja caesarsalaatista, tämä on sinun ohjeesi. Karitsan karree kuorrutetaan anjovistahnalla ja tarjotaan haudutetun sydänsalaatin ja parmesaanimajoneesin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia + 10 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Parmesaanimajoneesi (4 dl)

Ainekset

1
kananmuna
1
rkl
dijonsinappia
1
tl
suolaa
valkopippuria myllystä
3
dl
rypsiöljyä
100
g
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Riko huoneenlämpöinen kananmuna korkean astiaan, esimerkiksi litran mittakannun pohjalle. Sekoita joukkoon sinappi, suola ja valkopippuri. Kaada öljy ohuena nauhana joukkoon sauvasekoittimella koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon parmesaaniraaste. Voit tehdä majoneesin jo edellisenä päivänä.[ruutu id="1330667"]
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Hyvä dippi on noutopöydän moniottelija. Se maistuu sekä leivän että kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paprikahummus

Ainekset

1
punainen paprika
3
valkosipulinkynttä
1
tlk
kikherneitä
½
dl
tahinia
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
harissaa
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua savupaprikaa
LISÄKSI
öljyä, jauhettua paprikaa, lehtipersiljaa, kasviksia tai patonkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Puolita paprika ja laita se kuoripuoli ylöspäin leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes kuori on mustunut.
  2. Siirrä muovipussiin jäähtymään. Vedä paprikan kuoret käsin irti, kun paprika on jäähtynyt niin, että pystyt käsittelemään sitä.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Valuta ja huuhdo kikherneet. Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Laita paprikahummus laakeaan kulhoon ja koristele öljyllä, paprikalla ja persiljalla. Tarjoa kasvisten ja/tai leipien kanssa noutopöydässä.
Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aasialaiset höyrysämpylät tuovat kansainvälisen vivahteen Suomi-kesään! Täytä sämpylät teriyakikastikkeella ja inkiväärillä maustetulla nyhtöpossulla, wasabimajoneesilla ja kasviksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bao Bun teriyakipossulla ja wasabimajoneesilla

Ainekset

1
pkt (noin 250 g)
valmista nyhtöpossua (esim. Kivikylän pulled pork)
3
rkl
teriyakikastiketta
1
tl
raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
WASABIMAJONEESI
1
dl
majoneesia
2
tl
wasabitahnaa
1
valkosipulinkynsi
LISÄKSI
2
pkt
valmiita bao bun -höyrysämpylöitä (esim. Vaasan)
pätkä kurkkua, ituja

Työvaiheet

  1. Lämmitä pulled pork paistinpannulla ja sekoita joukkoon teriyakikastike
    ja raastettu inkivääri. (Säästä nyhtöpossupakkauksen barbequekastike tuleviin grillailuihin.)

  2. Tee wasabimajoneesi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Viipaloi kurkku.

  3. Lämmitä höyrysämpylät pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä ne teriyakipossulla, wasabimajoneesilla, kurkulla ja iduilla.

Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Labneh on libanonilainen, valutettu jugurttilevite. Pitkään jääkaapissa valutettu jugurtti kiinteytyy tuorejuustomaiseksi. Tarjoile labneh levitteenä, alkuruokana tai lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Libanonilainen labneh-jugurttijuusto

Ainekset

5
dl
paksua maustamatonta turkkilaista jogurttia
1
pieni valkosipulinkynsi
1
dl
minttua
1
dl
basilikaa
½
tl
suolaa
LISÄKSI
1
nippu (150 g)
retiisejä
1
granaattiomena
1
dl
pistaaseja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Aloita labnehin teko edellisenä päivänä. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna mintunlehdet
  2. Sekoita jugurtin joukkoon suola, valkosipuli ja yrtit.
  3. Kaada seos harsokankaalla vuorattuun siivilään ja nosta siivilä kulhon päälle jääkaappiin valumaan. Labneh-juusto on valmista seuraavana päivänä, mutta sen voi antaa valua kaksikin päivää, jolloin massasta tulee tiiviimpi.
  4. Laita juusto tarjoilulautaselle ja tarjoile rapeiden retiisien kanssa. Koristele granaattiomenan siemenillä, pistaasipähkinöillä ja lorauta päälle hyvää oliiviöljyä.

Vinkki: Granaattiomenan siemeniä saa myös pakasteena.

Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihana rouskuva lisä! Nachot sopivat huippuhyvin hampurilaisen väliin. Muut texmex -täytteet kruunaavat kokonaisuuden: burgerin välistä löytyy muun muassa guacamolea ja hedelmäsalsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nachoburgerit

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
4
viipaletta
cheddarjuustoa
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
1
avokado
4
rkl
guacamolea
4
rkl
majoneesia
4
rkl
hedelmäsalsaa (esim. Tropical)
1
dl
murskattuja maissilastuja
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista. Sekoita jauheliha ja mausteet keskenään. Muotoile neljäksi hieman sämpylää suuremmaksi litteäksi pihviksi. Paina sen jälkeen pihvien keskelle kuoppa niin, että pihvi on selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. Tällä tavalla pihvistä tulee litteämpi, sillä grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

  2. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat kypsyneet roseeksi. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle, kun käännät pihvit, ja anna sulaa. Grillaa myös sämpylänpuolikkaat.

  3. Kuori ja viipaloi avokado. Täytä hampurilaiset niin, että laitat guacamolea ja majoneesia sämpylän pohjalle. Nosta pihvi ja avokadoviipaleita päälle. Lusikoi päälle hedelmäsal- saa ja maissilastuja. Laita ”kansi” päälle.