Kodin Kuvalehti on lisännyt 535 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Helppo ratatouille valmistuu kuin itsekseen uunissa. Eikä lihapulliin tarvita jatkeaineita.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Lihapulla-ratatouille

Ainekset

1
(300 g)
kesäkurpitsa
1
(300 g)
munakoiso
1
keltainen paprika
1
punainen paprika
1
iso sipuli
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
timjamia (tai 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna)
1
tl
oreganoa (tai 2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna)
1
tl
rosmariinia (tai 1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna)
1/2
tl
mustapippuria
1
rkl
hunajaa
1
prk (500 g)
tomaattimurskaa
Lihapullat
400
g
naudan jauhelihaa
3/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhdo kasvikset. Leikkaa kesäkurpitsa, munakoiso ja paprikat reiluiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipuli. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet.
  2. Valuta ruokalusikallinen öljyä ison uunivuoan pohjalle. Kumoa vuokaan kasvikset ja kauho ne sekaisin. Ripottele mausteet, valuta hunaja ja loppu öljy tasaisesti kasvisten päälle. Kaada lopuksi päälle tomaattimurska.
  3. Kypsennä kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  4. Valmista sillä aikaa lihapullat. Poista jauhelihapakkauksesta aluspaperi. Lisää lihan päälle suola ja pippuri. Sekoita käsin tasaiseksi. Pyörittele sitten jauheliha rasiassaan pieniksi pyöryköiksi.
  5. Ota kasvikset uunista, kääntele ne lastalla sekaisin ja ripottele päälle lihapullat. Jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Joulun uusi vegeruoka on oikea kasvisten ilotulitus! Pyöräytä portobellosienten sisään lehtikaalipestoa ja kokeile joululaatikoiden sijaan polenta-mascarponemuusia. Lisukkeena maistuu lämmin kikherne-pinaattisalaatti.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lehtikaalipestolla täytetyt portobellot, polentamuusi ja kikherne-pinaattisalaatti

Ainekset

1
rs
(250 g) portobellosieniä
100
g
lehtikaalia
Pestotäyte
4 + 2
rkl
pinjansiemeniä
250
g
ricottajuustoa
2-3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
mozzarellaraastetta
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
100
g
ruusukaaleja
1-2
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista polentamuusi (ks. ohje).
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista sienten täyte. Huuhdo ja kuivaa lehtikaali. Poista kovat lehtiruodit. Paahda 4 rkl pinjansiemeniä hetki kuivassa pannussa.
  3. Pane siemenet, kaali ja ricotta monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon. Murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Soseuta seos melko tasaiseksi. Lisää öljy koneen käydessä. Pysäytä kone ja kääntele mozzarellaraaste joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Leikkaa sienistä kannat ja asettele lakit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kupeiksi. Täytä sienet lehtikaalipestolla ja ripottele 2 rkl pinjansiemeniä päälle. Paista uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
  5. Valmista kikherne-pinaattisalaatti (ks. ohje).
  6. Siisti ja halkaise ruusukaalit. Paista ruusukaaleja paistinpannussa öljyssä välillä käännellen noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Mausta suolalla ja pidä lämpiminä.
  7. Tarjoa sienet ruusukaalien, polentamuusin ja kikhernesalaatin kanssa.

Mascarpone-polentamuusi

Ainekset

1
pieni sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
voita
12
dl
kasvislientä
3 1/2
dl
( 250g) polentaa
1
dl
mascarponejuustoa
1
dl
raastettua gruyèrejuustoa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit kattilassa voissa. Lisää kasvisliemi ja kiehauta seos.
  2. Lisää polenta kiehuvaan liemeen vähissä erin, koko ajan sekoittaen. Alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen, kunnes polenta on kypsää eli noin 2–3 minuuttia. Lisää vettä, jos polenta on liian paksua.
  3. Nosta kattila liedeltä ja lisää mascarpone ja gruyèreraaste. Mausta muusi suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä tarjoamiseen saakka.

Paistettu kikherne pinaattisalaatti

Ainekset

1
tlk
(400/265 g) keitettyjä kikherneitä
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
rkl
savupaprikajauhetta
1/2
tl
jeeraa eli juustokuminaa
1
rkl
sherryviinietikkaa
50
g
pinaattia
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota valkosipuli. Lisää mausteet, etikka ja herneet.
  2. Lisää hetken päästä pinaatti ja kuumenna sekoittaen, kunnes pinaatti on painunut hieman kokoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1575 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Risoton vati, Sokos.
Risoton vati, Sokos.

Puolen tunnin luksusruokaa. Tässä risotossa perinteisen valkoviinin sijaan raikasta sitruunankuorta ja -mehua.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut siikafileet ja sitruuna-hernerisotto

Ainekset

600
g
ruodotonta siikafileetä
2
rkl
voita paistamiseen
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä
Risotto
6–7
dl
kasvislientä (fondista)
1
sitruuna (kuori ja mehu)
1
salottisipuli
2
rkl
oliiviöljyä
2 1/2
dl
risottoriisiä
200
g
pakasteherneitä
1
dl
pecorinojuustoa raastettuna
25
g
voita

Työvaiheet

  1. Tee ensin risotto. Kuumenna kasvisliemi pienessä kattilassa ja pidä se kuumana. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja laita se sivuun.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä laakeassa kasarissa keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää riisi ja kuullota sitä pari minuuttia, kunnes riisin reunat muuttuvat hieman läpikuultaviksi. Purista sitruunasta 2 rkl mehua riisin joukkoon. Kun mehu on imeytynyt riisiin, lisää kauhallinen kasvislientä ja uusi kauhallinen aina kun edellinen on imeytynyt, kunnes riisi on napakan kypsää. Tähän menee noin 15 minuuttia.
  3. Paista siikafileitä voissa pannussa 2 minuuttia, käännä ja paista vielä noin 1 minuutti. Jos valitset nahallisen fileen, aloita paistaminen nahkapuolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Lisää risottoon kauhallinen kuumaa kasvislientä ja pakasteherneet, Kuumenna risotto. Raasta juusto ja lisää se, voi ja raastettu sitruunankuori risottoon. Tarjoa siian kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1575 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lehtikaali, oliivit ja punaviini ryhdistävät takavuosilta tutun italianpadan. Kun herkku vielä tarjotaan ricottajuuston kanssa, se ei voisi olla kauempana monille tutusta valmispussipadasta.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parempi italianpata

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (17 % rasvaa)
2
sipulia
150
g
lehtikaalia
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
dl
punaviiniä
5
dl
lihalientä (fondista)
2
dl
orzo-pastaa (tai muuta minipastaa)
1 1/2
dl
mustia oliiveja
1
rosmariininoksa tai
1
tl
kuivattua rosmariinia
Lisäksi
1
prk (250 g)
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan kuumassa kasariissa tai padassa.
  2. Lihan ruskistuessa kuori ja hienonna sipulit ja suikaloi lehtikaali. Lisää sipulit, lehtikaali ja tomaattipyree jauhelihan joukkoon ja paista muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Lisää punaviini. Anna seoksen kiehahtaa.Lisää lihaliemi, pasta ja oliivit. Nypi joukkoon rosmariinin lehdet. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää. Tarjoa pata ricottajuuston kanssa.

Kommentit (1)

jepjep

Muuten hyvä mutta tuo juustokumina,oksennuksen vivahteen,kuten korianteri,kannattaa vaihtaa johonkin muuhun,toiset tykkää mausta,minä en

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1575 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.
Ohje Katja Nordlund ja Meeri Koutaniemi Kuva Sami Repo

Yksinkertaisesti herkullista! Uunibataatit sopivat lisukkeeksi melkein mille tahansa. Valokuvaaja Meeri Koutaniemen luotto-ohje on peräisin pietarilaisesta ravintolasta.

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Joka hetken uunibataatit

Ainekset

2
bataattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria
Kastike
5
cm
pala kurkkua
2
dl
turkkilaista jogurttia tai smetanaa
3/4
dl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
tuore chili
1
tl
juustokuminaa
0,5
tl
kardemummaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese bataatit hyvin, mutta älä kuori niitä. Halkaise bataatit ja voitele niiden leikkuupinnat oliiviöljyllä. Hienonna fenkolinsiemenet morttelissa ja ripottele ne chilijauheen, suolan ja pippurin kanssa bataateille. Paista uunissa 50 minuuttia tai kunnes bataatit ovat pehmenneet.
  2. Tee kastike. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja sekoita se jogurttiin. Hienonna minttu ja chili. Lisää minttu, chili, juustokumina, kardemumma ja pippuri jogurttiin. Sekoita kastike tasaiseksi ja tarjoa se lämpimien bataattien kanssa.

Kommentit (0)