Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Padat ja laatikot
10:00 | 20.11.2021

Oscarin chili

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Sirly Ylläsjärvi ja Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Muhevan lihaisa chiliresepti on peräisin lappilaisen keittiömestarin Sirly Ylläsjärven ja Heidi Seikkulan keittokirjasta Reseptejä ja elämyksiä – Lapin kahdeksan vuodenaikaa. Resepti on kirjailijoiden ystävän, Oscarin, herkulliseksi todettu bravuuriruoka. 

Vinkki! Mikäli käytät vain hirven jauhelihaa tai muuta vähärasvaista jauhelihaa, lisää aurinkokuivattujen tomaattien lientä ja/tai toinen säilyketomaattitölkki. Muuten pata voi kuivua liikaa. Myös porsaan jauheliha sopii pataan loistavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
3 t 30 min
Helppo

Oscarin chili

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
tuoretta chiliä (tai oman maun mukaan)
150
g
aurinkokuivattuja tomaatteja
250
g
grillimakkaraa
200
g
savukylkeä
200
g
pepperonia
400
g
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
500
g
hirven jauhelihaa (myös muut lihat käyvät)
200
g
kidneypapuja
200
g
maissia
(Paistamiseen voita)
Päälle
tuoretta persiljaa
ranskankermaa

Vaiheet

  1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi.

  2. Aloita pilkkomalla sipuli, valkosipuli, chili, ja aurinkokuivattu tomaatti yhteen astiaan sekä makkara, savukylki ja pepperoni toiseen. Silppua persilja erikseen.

  3. Kuullota ensimmäisenä paloitellut kasvikset (runsaassa voissa) valurautapadassa tai isossa kattilassa.

  4. Lisää joukkoon makkara, pepperoni, savukylki ja paista kaikkia vielä hetken aikaa. Kaada sekaan säilyketomaatit ja kiehauta.

  5. Sekoittele mukaan raaka jauheliha ja kiehauta. Lopuksi voit laittaa kattilaan valutetut pavut ja maissit. Aseta kansi päälle ja hauduta uunissa 3 tuntia. Voit halutessasi hauduttaa pataa yön yli myös miedommalla lämmöllä, 95 asteessa. Tai sitten ihan liedellä, jos sinulla ei ole käytössäsi uunia. Tarjoa ranskankerman ja persiljan kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
liha
jauhelihakierre
pataruoka
chili
lihapata
pata

Suosituimmat

Lohi-ranskankermapiiras

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Perinteinen hernekeitto

Maailman paras riisipuuro

Taatelikakku

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini