Kevyt, mutta maukas lasagne valmistetaan kalkkunanjauhelihasta ja ryyditetään lehtikaalilla. Herkullisen pinaattikastikkeen ansiosta päällinen ei kaipaa edes juustoa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 annosta
1 t 45 min
Helppo
Kevyempi kasvis-kalkkunalasagne
Ainesosat
Tomaatti-kalkkunakastike
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
rypsiöljyä
400
g
kalkkunan- tai kananpojanjauhelihaa
2
tlk
tomaattimurskaa (à 400 g)
1
dl
vettä (huuhtele tölkkien sisukset)
85
g
lehtikaalia (3 isoa lehteä)
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
Välimeren yrttiseosta (tai muuta yrttiseosta)
Pinaattikastike
200
g
tuoretta pinaattia (noin 2 litraa)
2
rkl
pullomargariinia
3
rkl
vehnäjauhoja
7
dl
manteli- tai kaurajuomaa tai kevytmaitoa
50
g
sulatejuustoa
veitsenkärjellinen
muskottia
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
12
lasagnelevyä (täysjyvä tai pinaatti)
1
rkl
rypsiöljyä tai pullomargariinia (vuoan voiteluun)
Vaiheet
- Kalkkunakastiketta varten kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kypsennä jauheliha yhdessä sipulien kanssa. Lisää tomaattimurskat. Huuhtele tölkkien sisukset tilkalla vettä ja kaada joukkoon. Huuhtele ja suikaloi lehtikaali ja lisää kastikkeeseen. Mausta kastike ja hauduta muutama minuutti.
- Pinaattikastiketta varten huuhtele pinaatinlehdet ja kiehauta ne väljässä, kiehuvassa vedessä. Valuta, puserra nyytiksi ja leikkaa veitsellä melko hienoksi. Kuumenna margariini kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita. Kypsennä hetken aikaa ruskistamatta. Kaada joukkoon neste koko ajan sekoittaen. Lisää sulatejuusto nokareina, pinaatti ja mausteet. Sekoita kunnolla. Hauduta muutama minuutti.
- Voitele laakea uunivuoka. Kaada vuokaan puolet tomaatti-kalkkunakastikkeesta. Lado vieri viereen päälle 4 lasagnelevyä. Lisää puolet pinaattikastikkeesta ja 4 lasagnelevyä sekä loppu kalkkunakastike. Lado päälle 4 lasagnelevyä ja kaada pinnalle loppu pinaattikastike.
- Paista lasagnea 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Anna ruuan vetäytyä foliolla peitettynä noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.