Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Mansikka ja kinkku? No kyllä, ne ovat huippuhyvät yhdessä. Hapokkaat mansikat luovat loistavan balanssin piirakkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Kinkku-juustopiirakka ja marjasalaatti

Ainekset

2
dl
täysjyvävehnäjauhoja
2
dl
ruisjauhoja
1/2
tl
suolaa
150
g
voita
1
kananmuna
TÄYTE
200
g
keittokinkkua
1 1/2
dl
voimakasta juustoraastetta (esim. vahva cheddar
2
dl
kermaa
2
kananmunaa
1
rkl
kokojyväsinappia
1/4
tl
mustapippuria myllystä
MARJASALAATTI
12
mansikkaa
1
dl
pensasmustikoita
5
dl
vuonankaalia
2
dl
ituja tai versoja
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Nypi seos voin kanssa murumaiseksi. Lisää kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan (Ø noin 25 cm) tai annosvuokien (Ø 5–6 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Kuutioi kinkku ja levitä se pohjille. Ripota juustoraaste päälle. Sekoita kulhossa kerma, kananmunat, sinappi ja pippuri. Kaada seos täytteiden päälle. Kypsennä uunin alatasossa noin 40 minuuttia, pieniä piiraita noin 20 minuuttia.
  3. Viipaloi mansikat. Ripottele vuonankaali, versot ja marjat piiraiden päälle. Koristele esimerkiksi syötävillä kukilla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 44 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

ANNOKSET
8
VALMISTUSAIKA
Useita tunteja
UUNIN LÄMPÖTILA
200°C
RUOKAVALIO
Kasvisruoka
Tämä kolmen sipulin piirakka kätkee sisälleen niin purjoa, valkosipulia kuin tavallistakin sipulia. Perunataikinaan valmistettu piiras sopii täydellisesti niin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 44 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Raaka-aineet:
1/2 pkt (800 g) Sunnuntai Iso lehtitaikinalevyä
80 g ilmakuivattua kinkkua
5 dl suppilovahveroita
2 rkl Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta
100 g kirsikkatomaatteja
1 pieni kesäkurpitsa
1 valkosipulinkynsi
3 dl Kuohukermaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 44 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Raaka-aineet:
1 pkt (400 g) Sunnuntai Ruisperunataikinaa
2-3 rkl Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta
6 dl kantarelleja
1 sipuli tai ½ nippu kevätsipulia
2 1/2 dl ruoka- tai kuohukermaa
2 munaa
150 g gouda-juustoa raasteena
ripaus suolaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

LKarvinen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Sushia lounaaksi ja sokerisuolattua lohta iltapalaksi? Miksipä ei. Tämä resepti on helppo valmistaa ja se ei vie kauan aikaa. Lohi on todella herkullinen tällä tavalla valmistettuna ja tämä resepti sopii esimerkiksi alkupalaksi tai vaikkapa pieneksi iltapurtavaksi.

Käytä tuoretta norjan lohta, jonka saat suoraan paikalliselta kalatiskiltäsi. Aasialaisen vivahteen tämä resepti saa piparjuurikreemistä sekä japaninretikkasalaatista. Sokerisuolattuja lohireseptejä löytyy melko hyvin netistä, itse törmäsin yhden tälläkin palstalla kirjoittavan toiseen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sokerisuolattua lohta

Ainekset

600
g
lohta
100
g
sokeria
100
g
suolaa
Piparjuurikreme
0,5
dl
piparjuuritahnaa
1
purkki
Ranskankermaa
suolaa
Japaninretikkasalaatti
1
kpl
japaninretikka
2
rkl
oliiviöljyä
1
kpl
sitruuna
2
rkl
viinietikka
suolaa

Työvaiheet

Leikkaa lohifilee graavilohen tyyliin hiuksenhienoiksi ja ohuiksi paloiksi ja aseta sopivan kokoiseen astiaan. Kaada suola sekä sokeri erilliseen astiaan ja sekoita. Kaada tämän jälkeen lohipalojen päälle. Marinoi lohipaloja noin 30 minuutin ajan ja kuivaa palat.

Valmista piparjuurikreemi vatkaamalla ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita kulhoon lisäksi piparjuuritahna ja suolaa. Muista tässä välissä tarkistaa maku, se on olennaista! Voit halutessasi lisätä sokeria tai suolaa oman makusi mukaan.

Valmista japaninretikkasalaatti kuorimalla salaatti ja raasta se sen jälkeen raastimella. Tämän jälkeen lisää sekoita mukaan öljy, puristettu sitruuna sekä viinietikka. Lisää hieman suolaa ja tarkista maku.

Asettele lohipalat tyylikkäästi lautaselle salaatin sekä piparjuurikremen kanssa.

Kommentit (0)