Mansikka ja kinkku? No kyllä, ne ovat huippuhyvät yhdessä. Hapokkaat mansikat luovat loistavan balanssin piirakkaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10
1 tunti
Helppo
Kinkku-juustopiirakka ja marjasalaatti
Ainesosat
2
dl
täysjyvävehnäjauhoja
2
dl
ruisjauhoja
1/2
tl
suolaa
150
g
voita
1
kananmuna
TÄYTE
200
g
keittokinkkua
1 1/2
dl
voimakasta juustoraastetta (esim. vahva cheddar
2
dl
kermaa
2
kananmunaa
1
rkl
kokojyväsinappia
1/4
tl
mustapippuria myllystä
MARJASALAATTI
12
mansikkaa
1
dl
pensasmustikoita
5
dl
vuonankaalia
2
dl
ituja tai versoja
(syötäviä kukkia)
Vaiheet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Nypi seos voin kanssa murumaiseksi. Lisää kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan (Ø noin 25 cm) tai annosvuokien (Ø 5–6 cm) pohjalle ja reunoille.
- Kuutioi kinkku ja levitä se pohjille. Ripota juustoraaste päälle. Sekoita kulhossa kerma, kananmunat, sinappi ja pippuri. Kaada seos täytteiden päälle. Kypsennä uunin alatasossa noin 40 minuuttia, pieniä piiraita noin 20 minuuttia.
- Viipaloi mansikat. Ripottele vuonankaali, versot ja marjat piiraiden päälle. Koristele esimerkiksi syötävillä kukilla. Tarjoa heti.