Japanissa suosittu lounascurry on paksua, maultaan mietoa ja siinä on vain vähän lihaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo
Currypossu
Ainekset
400
g
porsaanfileetä
1
rkl
mietoa currytahnaa
2
rkl
vehnäjauhoa
reilu ripaus suolaa
4–5
kierrosta
mustapippurimyllystä
1
iso makea sipuli
3
keskikokoista perunaa
1
keskikokoinen porkkana
2
rkl
margariinia
1
valkosipulinkynsi
1
tl
inkivääritahnaa
8
dl
vettä
1 1/2
kpl
kanaliemikuutiota
Lisäksi
pieni pala purjoa koristeluun
Työvaiheet
- Viipaloi possunliha ohueksi. Pane viipaleet, currytahna ja jauhot kulhoon ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Sekoita niin, että mausteseos jakaantuu tasaisesti lihanpaloille ja jätä sivuun.
- Leikkaa kuorittu sipuli ohuiksi renkaiksi. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkana. Pane pannulle hieman marganiiria ja paista sipulirenkaisiin kaunis väri, lisää hetken päästä valkosipulimurska ja inkivääritahna ja sen jälkeen peruna- ja porkkanakuutiot.
- Kumoa hetkeksi toiseen astiaan. Pane paistinpannulle loput margariinista ja paista maustuneet lihapalat kypsiksi. Lisää kasvisseos, vesi ja hienonnetut liemikuutiot. Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, välillä sekoitellen.
- Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Koristele ruoka ohueksi viipaloidulla purjolla. Tarjoa riisin kanssa.