Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 199 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Anna Huovinen

Gyros on kreikkailainen pitarulla, joka kätkee sisäänsä lihaa, kasviksia ja herkullista fetakastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Lammasgyros ja fetakastike

Ainekset

400-500
g
karitsan tai lampaan ulkofilettä
2
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
rkl
voita
1
rkl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
Fetakastike
½
kurkku
200
g
fetajuustoa
2
dl
maustamatonta jogurttia
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
1
tl
hunajaa
Lisäksi
4
isoa rieskaa tai naanleipää
4-6
isoa salaatinlehteä
2
tomaattia
½
punasipuli
1
ruukku
tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Hiero lihan pinnalle kuivattua oreganoa, suolaa ja mustapippuria.
  2. Sulata voi ja öljy pannulla. Lisää pannulle halkaistut valkosipulinkynnet.
  3. Ruskista lihaa molemmin puolin kuumalla pannulla 4–6 minuuttia lihan paksuudesta riipuen. Kääri paistettu liha folioon ja anna levätä 15 minuuttia.
  4. Raasta kurkku ja valuta raastetta tiheässä siivilässä 10 minuuttia. Murenna feta kulhoon. Sekoita joukkoon jugurtti ja kurkkuraaste. Lisää murskattu valkosipulinkynsi. Mausta sitruunamehulla ja hunajalla.
  5. Viipaloi tomaatti, punasipu-li ja paistettu liha. Kasaa täytteet leivälle tai rieskalle ja kääri gyros tiukaksi rullaksi leivinpaperiin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1453 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Paahdetut bataatti-viipaleet korvaavat sämpylän ihanassa aura-ananashampparissa. Bataatin makeus tasapainottaa juuri sopivasti suolaista sinihomejuustoa sekä ananaksen happoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Leivätön aura-ananashampurilainen

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (noin 20% rasvaa)
dl
sinihomejuustomurua
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PAISTAMISEEN
voita
PAPRIKAMAJONEESI
4
rkl
majoneesia
1
tl
ketsuppia
½
tl
savupaprikajauhetta
LISÄKSI
1
iso bataatti
öljyä ja ripaus suolaa ja mustapippuria
TARJOILUUN
4
ananasrengasta, babypinaattia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita paprikamajoneesin ainekset keskenään.

  2. Kuori ja leikkaa bataatista 8 paksua kiekkoa. Sivele kevyesti öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää.

  3. Tee sillä aikaa pihvit. Sekoita jauheliha, juustomuru ja mausteet tasaiseksi massaksi. Muotoile kostutetuin sormin 4 isoa pihviä.

  4. Paista pihvejä voissa tai voi-öljyseoksessa noin 2 minuuttia per puoli. Pihvit saavat jäädä sisältä punertaviksi.

  5. Nosta kahden bataattikiekon väliin pihvi, ananasrengas, babypinaattia ja paprikamajoneesia.

Kommentit (0)

Porsaankyljyksistä tulee todella mehevät ja maistuvat, ananasrengas päällä ja juustokuorrutus kruunaa kyljykset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät juustokuorrutetut ananaskyljykset

Ainekset

4
porsaankyljystä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
sinappia
2
dl
lihalientä
4
kpl
ananasrengasta (pieni säilykepurkki)
2
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Nuiji kyljykset ja hiero suolaa ja pippuria, käy hyvin ruokalusikalla.
Ruskista kyljykset pannulla, molemmin puolin, mieluummin valurautapannulla.
Nosta ne uunivuokaan ja levitä pinnalle ohut kerros sinappia.
Huuhtele pannu lihaliemellä ja kaada uunipannulle, niin että liemi
ulottuu puoleen väliin kyljyksiä.
Hauduta kyljyksiä 200 asteessa n. 45 min.
Kun kyljykset ovat kypsiä laita jokaisen päälle ananasrengas ja juustoraastetta.
Kuorruta 225 asteessa, kunnes juusto sulaa ja saa väriä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1453 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Yksinkertaisen ihana parsa-pekonisalaatti maistuu sellaisenaan, mutta myös esimerkiksi grililihojen lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea parsa-pekonisalaatti

Ainekset

500
g
(vihreää tai vihreää ja valkoista) parsaa
140
g
pekonikuutioita
1
pieni purjo
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
1
sitruunan kuoriraaste
½
appelsiinin kuoriraaste
4
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kovat kannat ja kuori (erityisesti valkoiset) parsat tyvestä ylöspäin. Paloittele.

  2. Laita pekoni kuivalle pannulle ja paista rapeaksi. Huuhdo ja suikaloi sillä aikaa purjo, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää voi, parsapalat ja purjo ja paista noin 5 minuuttia, lisää valkosipuli loppuvaiheessa.

  3. Lisää lopuksi pestyjen sitrusten kuoriraasteet joukkoon ja ripottele pinnalle (paahdettuja) pinjansiemeniä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1453 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Yhdysvaltojen eteläosasta tulee Surf&turf -pyttipannu, jossa yhdistyvät maa ja meri: makkara ja ravut viihtyvät pannulla sulassa sovussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Louisianan spydäri

Ainekset

800
g
keitettyä (tai lähes kypsäksi keitettyä) perunaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
(punainen) paprika
1
pieni tlk maissia
100
g
katkarapuja
½
dl
öljyä
1
pkt (noin 280 g)
raakamakkaraa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
KAPRISMAJONEESI
1
dl
majoneesia
1
rkl
pikkukapriksia hienonnettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
puristettu valkosipulinkynsi
(1
tl
kuivattua rakuunaa)

Työvaiheet

  1. Paloittele perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna paprika.

  2. Valuta maissi.

  3. Kuumenna öljy isolla pannulla ja purista makkarat suolestaan pieniksi palluroiksi pannulle. Paista sekoitellen, kunnes makkara on lähes kypsää, lisää sipulit loppuvaiheessa. Lisää myös perunat ja jatka paistamista noin 5 minuutin ajan. Lisää paprika ja maissi ja paista vielä hetki.

  4. Lisää lopuksi katkaravut ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna lämmetä kannen alla. Sekoita kaprismajoneesin ainekset ja tarjoa spydärin kanssa.

Kommentit (0)