Gyros on kreikkailainen pitarulla, joka kätkee sisäänsä lihaa, kasviksia ja herkullista fetakastiketta.
Lammasgyros ja fetakastike
Ainekset
Työvaiheet
- Hiero lihan pinnalle kuivattua oreganoa, suolaa ja mustapippuria.
- Sulata voi ja öljy pannulla. Lisää pannulle halkaistut valkosipulinkynnet.
- Ruskista lihaa molemmin puolin kuumalla pannulla 4–6 minuuttia lihan paksuudesta riipuen. Kääri paistettu liha folioon ja anna levätä 15 minuuttia.
- Raasta kurkku ja valuta raastetta tiheässä siivilässä 10 minuuttia. Murenna feta kulhoon. Sekoita joukkoon jugurtti ja kurkkuraaste. Lisää murskattu valkosipulinkynsi. Mausta sitruunamehulla ja hunajalla.
- Viipaloi tomaatti, punasipu-li ja paistettu liha. Kasaa täytteet leivälle tai rieskalle ja kääri gyros tiukaksi rullaksi leivinpaperiin.
Ruokaohje on kahdelle hengelle tarkoitettu ja lihaa menee 800g. Tuntuu paljolta.
Pienemmillä annoksilla ruokaa riittää hyvin kolmelle. Meillä tämä meni kahdestaan niin, ettei edes huomannut: https://www.lily.fi/blogit/herkkumies/herkullinen-karamellipossu/