Gyros on kreikkailainen pitarulla, joka kätkee sisäänsä lihaa, kasviksia ja herkullista fetakastiketta.
Lammasgyros ja fetakastike
Ainekset
Työvaiheet
- Hiero lihan pinnalle kuivattua oreganoa, suolaa ja mustapippuria.
- Sulata voi ja öljy pannulla. Lisää pannulle halkaistut valkosipulinkynnet.
- Ruskista lihaa molemmin puolin kuumalla pannulla 4–6 minuuttia lihan paksuudesta riipuen. Kääri paistettu liha folioon ja anna levätä 15 minuuttia.
- Raasta kurkku ja valuta raastetta tiheässä siivilässä 10 minuuttia. Murenna feta kulhoon. Sekoita joukkoon jugurtti ja kurkkuraaste. Lisää murskattu valkosipulinkynsi. Mausta sitruunamehulla ja hunajalla.
- Viipaloi tomaatti, punasipu-li ja paistettu liha. Kasaa täytteet leivälle tai rieskalle ja kääri gyros tiukaksi rullaksi leivinpaperiin.