ET-lehti on lisännyt 146 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Elvi Rista

Mausteöljy tuo fetaan makua ja mehevyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitu feta

Ainekset

200
g
fetaa
3/4
dl
oliiviöljyä
1/4
dl
sitruunamehua
2
tl
raastetun sitruunan kuorta

Työvaiheet

  1. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu ja pestyn sitruunan kuori. Murra feta lasipurkkiin ja kaada mausteöljy päälle. Anna juuston maustua 30 minuuttia huoneenlämmössä tai jääkaapissa seuraavaan päivään. Tarjoa sellaisenaan antipastopöydässä tai esimerkiksi vihersalaatin osana. 
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Cashewtomaattitahna sopii mainiosti maustamaan myös pastaa pestokastikkeen tapaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 (2 dl)
Valmistusaika
5 min + liottaminen
Vaikeustaso
Helppo

Cashewtomaattitahna

Ainekset

1
dl
cashewpähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
10
kirsikkatomaattia
1/2
rukku
basilikaa
1
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
esim. täysjyväleipää, avokadoa, raejuustoa, yrttejä yms.

Työvaiheet

  1. Laita cashewpähkinät 4 tunniksi kylmään veteen likoamaan.
  2. Hienonna valkosipulinkynsi. Kaada pähkinöiden liotusvesi pois. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.

Vinkki Miedon makuinen cashewpähkinä on pähkinäperheen rauta- ja sinkkipitoisin. Se antaa monille ruokalalajeille täyteläisen kermaista makua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1884 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Kasvikset ja feta paistuvat yhdessä uunin lämmössä. Pehmeä feta sekoitetaan kermaiseksi tahnaksi. Loistava makukombo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1
Vaikeustaso
Helppo

Välimerenpelti ja uunifetatahna

Ainekset

2
paprikaa (keltainen ja punainen)
1
munakoiso
1
kesäkurpitsa
1
punasipuli
250
g
terttukirsikkatomaatteja
1
sitruuna
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
rosmariininoksaa
350
g
kivettömiä kalamataoliiveja
Uunifetatahna
300
g (2 x 150 g)
fetajuustoa
1/2
ruukku
basilikaa
1 1/2
rkl
hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Huuhtele ja kuutioi paprikat, munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori ja lohko punasipuli. Huuhtele tomaatit.
  3. Pese sitruuna, raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita kuori ja mehu öljyyn.
  4. Sekoita kaikki kasvikset uunipellillä. Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta sitruunaöljy tasaisesti vihannesten päälle. Lisää rosmariini, oliivit ja lopuksi kokonaiset fetajuustot. Paista uunissa 45 minuuttia.
  5. Laita uunifetat pieneen kulhoon ja murskaa ne tahnaksi. Lisää hienonnettu basilika ja hunaja, mausta pippurilla. Mausta ja lisää halutessasi suolaa. Tarjoa heti uunikasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 916 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Itsetehdyllä kanaliemellä lisää makua ruokiin! Lientä voi käyttää esimerkiksi keittoihin, risottoihin ja kastikkeisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 l valmista lientä
Valmistusaika
10 min + keittäminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kanaliemi

Ainekset

1
l
kasviksia tai niiden rippeitä
1
broilerin rippeet (luut ja muut syömättä jääneet osat)
3
l
vettä
5
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna iso kattila. Paahda luita ja rippeitä kattilassa 5 minuuttia. Lisää kasvikset, vesi ja pippurit.
  2. Keitä miedolla lämmöllä noin tunti. Siivilöi liemi harson tai siivilän läpi.
  3. Pakasta liemi tai käytä heti. Lisää suola vasta, kun käytät liemen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 916 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Kaikki käyttöön! Jopa vihannesten kuoret ja kannat voi säästää ja käyttää kasvisliemessä. Kerää liemeen sopivia kasviksia pakkaseen pikkuhiljaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 l valmista lientä
Valmistusaika
10 min + keittäminen 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kasvisliemi

Ainekset

1
l
kasviksia tai niiden rippeitä
dl
vettä
1
laakerinlehti
5
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Yhdistä kattilassa kasvikset, laakerinlehdet, pippuri ja vesi.
  2. Keitä miedolla lämmöllä noin tunti. Siivilöi liemi harson tai siivilän läpi.
  3. Pakasta liemi tai käytä heti. Lisää suola vasta, kun käytät liemen.

Kommentit (0)