ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Elvi Rista

Mausteöljy tuo fetaan makua ja mehevyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitu feta

Ainekset

200
g
fetaa
3/4
dl
oliiviöljyä
1/4
dl
sitruunamehua
2
tl
raastetun sitruunan kuorta

Työvaiheet

  1. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu ja pestyn sitruunan kuori. Murra feta lasipurkkiin ja kaada mausteöljy päälle. Anna juuston maustua 30 minuuttia huoneenlämmössä tai jääkaapissa seuraavaan päivään. Tarjoa sellaisenaan antipastopöydässä tai esimerkiksi vihersalaatin osana. 
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 66 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Ihana kermainen sienikastike onnistuu takuuvarmasti, kunhan annat sille aikaa kiehua rauhassa kasaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen suppilovahverokastike

Ainekset

1
l (n. 400 g)
suppilovahveroita
1
sipuli
2
rkl
öljyä
2
dl
vettä
½
kasviliemikuutiota
4
dl
kuohukermaa
½
dl
tuoretta rakuunaa hienonnettuna
50
g
voita
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Kuullota sipuleita öljyssä 2 minuuttia. Lisää sienet ja paista 5–10 minuuttia niin, että neste irtoaa sienistä ja keittyy sitten kasaan.
  2. Lisää vesi ja murenna joukkoon ½ kasvisliemikuutio. Keitä 5 minuuttia.
  3. Lisää kerma ja keitä hiljalleen 15–20 minuuttia.
  4. Hienonna rakuuna ja lisää se voin, suolan ja pippurin kanssa kastikkeeseen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1023 reseptiä.
Linkitetty 183 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Täydellisten lohkoperunoiden juju on kevyt perunaleivitys ja pitkä paahtaminen. Kuten hyvät ranskanperunat, ne ovat rapeita pinnalta ja unelmapehmeitä sisältä. Rasvakeitin on tarpeeton!

Nämä lohkoperunat vaativat hieman askartelua ja yön verran vetäytymisaikaa, mutta maku palkitsee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 35 min + vetäytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Maailman parhaat lohkoperunat

Ainekset

6
isoa
Rosamunda-perunaa
½
dl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
Päälle
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Aloita valmistus edellisenä päivänä. Kuori ja leikkaa perunat isoiksi lohkoiksi. Keitä kiehuvassa, runsaassa suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Valuta, mutta säästä hieman keitinvettä. Anna jäähtyä.
  2. Valitse kaikkein kypsimmät lohkot ja murskaa ne haarukalla. Lisää sen verran keitinvettä, että saat kevyen puuterimaisen ”taikinan”. Kieritä loput lohkot perunataikinassa ja siirrä leivinpaperin päälle jääkaappiin yöksi. (Älä laita lohkoja päällekkäin.)
  3. Seuraavana päivänä kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille ja lorauta öljyä päälle. Kuumenna öljyttyä leivinpaperia 5 minuuttia. Lisää perunat ja mausta suolalla. Paahda keskeyttämättä 35 minuuttia. Nosta lämpötila 225 asteeseen ja käännä perunat. Jatka paahtamista vielä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita ja kullanruskeita. Tarkkaile perunoita pariin otteeseen, jotta ne eivät pala. Ripottele pinnalle sormisuolaa.

Kommentit (9)

ValluX

Tai lohko perunat kuorineen, pyöräytä kevyesti kulhossa missä rypsi- oliiviöljyseosta. Laita leivinpaperille, päälle hiukan suolaa. 200 astetta 15- 20 min. Ja valmista.
Menee sellaisenaan tai voi dipata.

Kiite

Juu kuorineen ne lohkopotut tehdään. Suola paprikajauhe murskattu valkosipuli öljy seos . Ja uuniin. Parhaita

Vierailija

Kohdassa 2. ei mainita kuinka monta lohkoa valitaan ja murskataan haarukalla. Ohje on neljälle ja siinä on 6 perunaa joten päättelen että 2 murskataan? Eli lopulta jää aterialle 1 peruna / syöjä?

Vierailija

Aika työläs ja aikaa vievä tapa tehdä lohkoperunat. Valluxin ehdottama tapa huomattavasti järkevämpi ja energiataloudellisempi.

Tuulikka

Ehdottomasti voisulaa...tai voi/oliiviöljyseosta....ei ainakaan rypsiöljyä 😁

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Leivityksestä: perunalohkoja voi aluksi murskata leivitystä varten vaikka muutaman, koska seosta voi tehdä lisää tarpeen mukaan. Määrää ei ole ohjeessa mainittu, koska perunat ja lohkot ovat erikokoisia ja sekä ohuella että paksummalla leivityskerroksella saa reseptin laatijan mukaan hyvän lopputuloksen.

Ihmettelen vaan

Miksei käytetä perunajauhoja, joka on valmiiksi puuteria?

Sisälukutaitoa

Pakko taas ihmetellä ihmisten käsityskykyä tai vain pakottavaa halua puhua ohi aiheen. Otsikossa lukee maailman parhaat lohkoperunat, ja selväksi tehty että tässä on nyt erikoinen (vähän monimutkaisempikin) tapa tehdä perunoita, niin sitten kommenteissa aletaan jaaritella, mikä on järkevin tai energiataloudellisin tapa tehdä ne. Tai jakaa omia tuiki tavallisia lohkoperunaohjeita. Ihan vain tämän rasittavan nettikeskustelukulttuurin takia tekee mieli kokeilla tuota vaikeaa reseptiä, toivottavasti tulee hyvää. 

Vierailija

Maailman paras on se mikä on kaikkein työläin.  Täytyisiköhän perunalajikkeenkin olla mieluiten jossain tietyssä paikassa tiettyyn kuunvaiheen aikaan kasvatettua... 

En välttämättä tänään vielä tiedä, että huomenna haluan syödä lohkoperunaita.

Täten pysyn yksinkertaisemmissa valmistustavoissa jotka myös syntyvät nopeammin. 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Béarnaisekastikkeen onnistumisen ratkaisee maltti: lempeät lämpötilat, sinnikäs sekoittaminen ja voin valuttaminen kastikkeeseen hitaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Béarnaisekastike

Ainekset

300
g
voita (250g kirkastettua voita)
4
kananmunankeltuaista
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunamehua
1/2
ruukku
rakuunaa
1/2
ruukku
kirveliä
MAUSTELIEMI
2
salottisipulia
1/2
ruukku
rakuunaa
1/2
ruukku
kieveliä
1/2
dl
valkoviinietikkaa
1 1/2
dl
kuivaa valkoviiniä
8
kokonaista valkopippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin mausteliemi. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna yrtit ronskisti, myös varsia saa olla mukana. Laita kaikki liemen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes nestettä on jäljellä noin 1 dl. Jäähdytä liemi sattumineen. Siivilöi jäähtyneenä.
  2. Kirkasta voi liemen jäähtyessä. Sulata 300 grammaa voita kattilassa miedolla lämmöllä. Kuori vaahto pinnalta. Anna voin jäähtyä, jolloin vaalea hera painuu kattilan pohjalle. Kaada pinnalle jäävä kirkas voi varovasti toiseen astiaan. Heran voit käyttää esimerkiksi leivonnassa.
  3. Valmista vesihaude kastiketta varten: kuumenna vettä kattilassa ja valitse sen päälle sopiva kulho (vet. noin 2 l), jonka pohja ei kosketa kiehuvan kuumaa vettä.
  4. Sekoita keltuaiset ja mausteliemi kulhossa ja siirrä se sitten hiljaa poreilevan vesihauteen päälle. Sekoita kastiketta koko ajan huolellisesti. Kastike saostuu vähitellen, noin 10 minuutin kuluttua se on kiiltävää, kuplatonta ja tasaista. Siirrä kulho pois vesihauteesta.
  5. Sekoita tilkka kirkastettua voita kerrallaan kastikkeeseen ja kaada
    voi lopuksi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kastikkeeseen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Siivilöi kastike toiseen astiaan tiheän siivilän läpi. Hienonna yrtit ja lisää
    ne kastikkeeseen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1023 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Chimichurri on argentiinalainen lihan klassikkokastike, joka taipuu loistavasti myös maustevoiksi.

Vinkki! Jos maustevoita jää yli, käytä sitä levitteenä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Lehtipihvi ja chimichurri-maustevoi

Ainekset

4
lehtipihviä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
CHIMICHURRI-MAUSTEVOI
100
g
voita
1
valkosipulinkynsi
1/2
ruukkua
lehtipersiljaa
1/2
ruukkua
korianteria
4
oreganonoksaa
1/2
punainen chili
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Nosta pihvit ja voi huoneenlämpöön. Kuutioi voi.
  2. Tee maustevoi. Kuori valkosipulit. Irrottele yrttien lehdet karkeasti varsistaan. Poista chilistä kanta
    ja siemenet. Kokoa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää noin neljäsosa öljystä, ja anna sen kuumentua noin minuutti. Paista ensimmäinen pihvi. Paina sitä paistinlastalla pannua vasten, jotta se ruskistuu nopeasti. Kun pihvi kypsyy reunoista ja irtoaa pannusta, käännä se. Paista toiselta puolelta nopeasti, noin 30 sekuntia. Pyyhkäise pannu talouspaperilla ja paista loput pihvit samaan tapaan.

Kommentit (0)