Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Tässä ohje rapeaakin rapeampiin ranskiksiin. Nämä kultakimpaleita muistuttava sormisyötävät viedään heti käsistä!

Vinkki! Ota paistoöljy talteen ja käytä sitä vielä toisenkin kerran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat ranskikset

Ainekset

10
isoa perunaa
1
l
öljyä
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat. Kuori, jos haluat. Täytä iso kulho kylmällä vedellä. Leikkaa perunat tikuiksi, jotka ovat halkaisijaltaan noin sentin. Nosta ne veteen sitä mukaa kuin leikkaat. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Levitä pellille leivinpaperi. Valuta perunoista vesi, huuhdo ja kuivaa ne. Levitä uunipellille ja kypsennä 7 minuuttia.
  3. Kaada öljy paksupohjaiseen kattilaan. Varaa viereen kulho , jonka päälle on viritetty siivilä, kattilan kansi ja reikäkauha. Kuumenna öljy. Jos käytät lämpömittaria, kuumenna öljy 180-asteiseksi. Ilman lämpömittaria öljy on sopivan kuumaa, kun leipäpala ruskistuu noin minuutissa.
  4. Uppopaista ensiksi puolet ranskiksista. Anna niiden ruskistua noin 4 minuuttia. Nosta reikäkauhalla siivilään. Nosta loput perunoista ruskistumaan. Valuta myös ne. Suolaa perunat ja tarjoile heti. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aprikoosin hennosti makeuttama hummus on mainio dippikastike kasviksille ja revitylle pitaleivälle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-aprikoosihummus

Ainekset

dl
kuorittuja porkkanapaloja
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä + ripaus suolaa ja mustapippuria
1
tlk
kypsiä kikherneitä
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
5
kuivattua pehmeää aprikoosia
¾
dl
vaaleaa tahinia
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
jeeraa
½
tl
savupaprikaa
¼
tl
kanelia
¼
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita porkkanapalat ja valkosipulinkynnet kuorineen leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle öljyä ja ripottele hieman suolaa ja pippuria. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Anna jäähtyä.

  2. Purista valkosipulinkynnet kuorestaan, valuta ja huuhdo kikherneet. Hienonna lehtipersilja. Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai vettä, jos hummus on liian paksua. Tarjoa kasvisten ja leivän kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 209 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Lohkoperunat saavat chilillä maustetusta parmesaani-korppujauholeivityksestä ihanan rapean pinnan. Hunajaviirutus tekee perunoista koukuttavan hyviä. Tarjoa lisukkeena tai sellaisenaan hummusmajoneesin kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat lohkoperunat ja hummusmajoneesi

Ainekset

1
kg
perunoita
½
dl
rypsiöljyä
1
dl
panko- tai korppujauhoja
3
rkl
raastettua parmesaania
1
tl
suolaa
½
tl
chilijauhetta
Päälle
juoksevaa hunajaa, hienonnettua ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Pese ja harjaa perunat hyvin ja kuivaa ne talouspaperilla. Leikkaa lohkoiksi kulhoon.

  3. Kääntele öljy perunoihin. Sekoita korppujauhot, parmesaaniraaste, suola ja chilijauhe ja sekoita kunnolla perunoihin. Nosta perunat leivinpaperin päälle uunipellille.

  4. Paista noin 25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Nosta perunat uunista ja valuta hieman hunajaa päälle. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla.

Hummusmajoneesi

Ainekset

½
prk (100 g)
kaupan valmista hummusta
¾
dl
majoneesia
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
srirachaa
2
tl
hunajaa
1
tl
savupaprikaa
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella keskenään. Tarjoa lohkoperunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Täytetyt paprikat ja sienet menevät illanistujaisissa kuin "kuumille kiville". Tämä on helppoa ja maukasta tarjottavaa, koska kaikki voi tehdä valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä ja paistaa vasta, kun vieraat ovat saapuneet. Tästä ohjeesta olen saanut paljon...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 (2 paprikan puolikasta/hlö)
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauhelihatäytteiset paprikat

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
4
kpl
isoja paprikoita
1
sipuli
2-3
valkosipulin kynttä
2,5
dl
kevyt/paksu kasvisrasvasekoitetta tai ruokakermaa
80
g
Koskelaskija sulatejuustoa (1/3 osa pakestista)
1
kananmuna
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
suolaa
ripaus
valkopippuria
1
tl
savupaprikaa
1
tl
oreganoa
8
rkl
sinihomejuustomurua
8
rkl
Emmental-juustoraastetta

Työvaiheet

1. Leikkaa paprikat pituussuunassa puoliksi. Poista siemenet ja kanta.

2. Leikkaa sipulit ja valkosipulit ihan  pieniksi paloiksi.

3.  Paista jauheliha kevyesti  pienessä määrässä oliivi-/rypsiöljyä. Lisää sipulit ja valkosipulit. Hauduta yhdessä muutama minuutti ja mausta seos.

4. Lisää lopuksi kasvisrasvasekoite ( tai kerma)  ja sulatejuusto. Kun juusto on sulanut sekoitus on valmis. Lisää kananmuna sitomaan massaa.

5. Voitele vuoka kevyesti öljyllä, jotta paprikat eivät tartu vuokaan. Täytä paprikat jauhelihaseoksella. (2-3 rkl/paprikan puolikas)

6. Lisää lopuksi jokaisen päälle 1 ruokalusikallinen aurajuustomurua ja 1 ruokalusikallinen juustoraastetta.

7. Paista 200 asteessa 35 minuuttia. Anna vetäytyä 10 min ennen tarjoilua folion alla.

(Ohjeen suolan voi jättää halutessaan pois, koska aurajuustossa on suolaa, tai vähennä suolan määrää)

Resepti: Tarja Pasanen/Vesikielellä @waterontongue

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2318 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Sami Repo

Uunikasvikset sopivat paahdetusta voista valmistetun dipin kanssa tarjottuna kaikkiin talven ruokajuhliin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunikasvikset ja paahtovoidippi

Ainekset

4
porkkanaa
200
g
ruusukaaleja
200
g
maa-artisokkia
3
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
(koristeluun yrttejä)
Dippi
2
kananmunaa
200
g
voita
1
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Aloita dipin valmistuksesta. Keitä kananmunia 4 minuuttia ja jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Kuumenna voi kattilassa ja anna ruskistua kunnolla, noin 15 minuuttia. Ota voi liedeltä jäähtymään.

  2. Leikkaa porkkanat 4 cm:n paloiksi, puolita ruusukaalit ja maa-artisokat. Laita kasvikset uunipellille, lisää öljy ja suola. Nostele kasviksia, jotta öljy levittyy. Paista uunissa 30 minuuttia.

  3. Kuori kananmunat ja laita ne etikan ja suolan kanssa tehosekoittimeen. Käynnistä kone ja lisää huoneenlämpöinen ruskistettu voi ohuena nauhana. Tarjoa dippi huoneenlämpöisenä uunikasvisten kanssa. Voit notkistaa dippiä tilkalla kylmää vettä.

Kommentit (0)