peetee on lisännyt 20 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohifilee ja parsa uunissa

Ainekset

500
g
lohi- tai kirjolohifileetä
450
g
vihreää parsaa
½
purjo
2
sitruunaa
4
rkl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1
dl
tuoretta tilliä

Työvaiheet

1. Leikkaa kalafilee neljään samankokoiseen palaan.2. Leikkaa parsojen päästä pari sentin pala kovaa tyveä pois. Leikkaa parsat 2–3 cm:n paloiksi.3. Huuhtele ja hienonna purjo. Raasta pestyistä sitruunoista kuori ja jaa sitruunat lohkoiksi.4. Revi foliosta 4 palaa. Aseta folion paloille lohi, lisää päälle parsaa, purjoa sekä sitruunankuorta ja -lohkoja.5. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Hienonna päälle tuoretta tilliä.6. Sulje foliot tiiviisti ja kypsennä lohta ja parsaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes lohi on kypsää. Tarjoile kaikille ruokailijoille oma annos uunissa kypsennettyä lohta ja parsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla