Lohifilee ja parsa uunissa
Ainekset
Työvaiheet
1. Leikkaa kalafilee neljään samankokoiseen palaan.2. Leikkaa parsojen päästä pari sentin pala kovaa tyveä pois. Leikkaa parsat 2–3 cm:n paloiksi.3. Huuhtele ja hienonna purjo. Raasta pestyistä sitruunoista kuori ja jaa sitruunat lohkoiksi.4. Revi foliosta 4 palaa. Aseta folion paloille lohi, lisää päälle parsaa, purjoa sekä sitruunankuorta ja -lohkoja.5. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Hienonna päälle tuoretta tilliä.6. Sulje foliot tiiviisti ja kypsennä lohta ja parsaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes lohi on kypsää. Tarjoile kaikille ruokailijoille oma annos uunissa kypsennettyä lohta ja parsaa.