Me Naiset on lisännyt 758 reseptiä.
Linkitetty 278 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Juustokakku maistuu Kinderiltä, kun yhdistät suklaisen pohjan valkosuklaiseen täytteeseen! Viimeisen silauksen luo maitosuklaavaahto.

Annoksia
8-10
Valmistusaika
45 min + 4 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Kinder-juustokakku

Ainekset

Pohja
150
g
suklaakeksejä
75
g
voita
Täyte
4
liivatelehteä
2
dl
kuohukermaa
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
250
g
valkosuklaata
3
rkl
vettä
Maitosuklaavaahto
2
dl
kuohukermaa
150
g
maitosuklaata

Työvaiheet

1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.

2. Valmista ensin pohja. Murskaa suklaakeksit hienoksi kulhossa esimerkiksi juomalasin pohjaa käyttäen. Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja sekoita keksimuruihin. Painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin kovettumaan.

3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

4. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri.

5. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää se vaahdon joukkoon nauhana koko ajan vispaten.

6. Kiehauta tilkka vettä pienessä kattilassa ja nosta pois hellalta. Purista liivatteesta kylmä vesi pois ja sekoita kuumaan veteen vispilän tai haarukan avulla. Lorota täytteen sekaan ohuena nauhana koko ajan vispaten. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

7. Valmista maitosuklaavaahto juuri ennen kun otat kakun jääkaapista. Sulata maitosuklaa vesihauteessa. Vispaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Valuta sulanut suklaa hitaasti kerman joukkoon edelleen vispaten.

8. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluastialle. Nostele päälle maitosuklaavaahto ja raasta halutessasi suklaata koristeeksi.

Kommentit (1)

Ketju on lukittu.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1393 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

30 leivosta syntyy suitsait, kun taikinaa riittää koko pellille. Vaahterasiirapin ja banaanin makuyhdistelmä vie jalat alta.

Annoksia
30 palaa
Valmistusaika
25 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaahterasiirappi-banaanileivokset

Ainekset

4
kananmunaa
3
dl
sokeria
150
g
voita
2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
dl
vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
1
rkl
kanelia
1
tl
soodaa
1
tl
leivinjauhetta
3
kypsää banaania
1
dl
kevytkermaa
Praliini
100
g
mantelilastuja
1 1/2
dl
sokeria
Kuorrutus
50
g
voita
300
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
vaahterasiirappia
2-3
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja soseuta banaanit haarukalla. Sekoita voisula, kuiva- aineseos, banaanisose ja kerma muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 15–20 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä.
  3. Tee praliini. Paahda manteliastuja kuivassa pannussa, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Siirrä mantelilastut lautaselle. Sulata sokeri pannussa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun sokeri on sulanutta ja vaalean ruskeaa, käännä lämpö pois ja sekoita mantelilastut sokerin joukkoon. Kaada kuuma praliini heti leivinpaperiarkille ohueksi kerrokseksi kovettumaan.
  4. Valmista kuorrutus. Sulata voi kattilassa. Siirrä kattila liedeltä ja lisää sekoittaen tuorejuusto ja vaahterasiirappi. Lisää tomusokeria kunnes kuorrute ei ole enää juoksevaa. Levitä kuorrute jäähtyneelle levypohjalle ja leikkaa levy leivoksiksi. Murra kovettuneesta praliinista paloja leivosten koristeiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 758 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Raparperien mehevöittämä peltipiirakka peitellään nyt marenkiin. Rapean, kirpeän ja makean yhdistelmä on koukuttavan hyvä. Ripauksen hauskuutta piirakka saa marenkivaahtoon ropistelluista nonparelleista.

Annoksia
12
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperi-marenkipiirakka

Ainekset

250
g
huoneenlämpöistä voita tai margariinia
4
dl
sokeria
5
keltuaista
9
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
tl
leivinjauhetta
6
rkl
maitoa
1 1/2
kg
raparperia
Marenki
5
valkuaista
4
dl
sokeria
2
ps (à 50 g)
strösseleitä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Yhdistä pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaiset jääkaappiin odottamaan marengin valmistamista.

  3. Sekoita keltuaiset yksitellen voi-sokerivaahtoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne muutamassa erässä taikinaan. Lisää maitoa pari ruokalusikallista kerrallaan. Sekoita, kunnes taikina on paksua ja tiivistä.

  4. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja levitä päälle taikina. Pilko raparperit ja lado palat taikinan päälle.

  5. Kypsennä piirakkaa uunissa 30 minuuttia.

  6. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kuivassa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon strösselit. Levitä marenki piirakan päälle. Paista uunissa vielä 15 minuuttia.

Kommentit (2)

Vierailija

Voiko käyttää pakastettuja raparpereita?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, voi käyttää, kunhan raparperi ei ole kovin kosteaa. Kokonaiset pakastetut raparperinpalat ovat siis sosetta parempi vaihtoehto, ja niitäkin kannattaa sulattamisen jälkeen hieman kuivata.

Eija V. on lisännyt 63 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Kanelidonitsit

Ainekset

3/4
dl
öljyä
1
dl
turkkilaista jogurttia (tai jotain muuta hapanta maitovalmistetta, esim. kermaviiliä)
1
muna
3/4
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1 1/2
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
1
tl
vanilliinisokeria
1/2
tl
ruokasoodaa
2 1/2 - 3
dl
vehnäjauhoja (jauhojen määrä riippuu käytetyn nesteen määrästä, taikinasta pitää tulla aika löysää)

Työvaiheet

Sekoita öljy, jugu ja muna keskenään. Yhdistä kuivat aineet omassa astiassa ja sekoita ne nopeasti nesteen sekaan. Pursota taikina donitsipellille ja paista 200 asteessa 10 - 15 minuuttia. Taikina kohoaa PALJON, joten ohut rinkula donitsipellin koloihin riittää. Donitsit on valmiina sitten kun ne on jo hieman ruskistuneet mutta itse pohdit vielä onko ne raakoja. Eivät ole, niiden kuuluukin olla pehmeitä.

Nyt sitten päästään siihen paraatiosuuteen, joka tuhoaa näiden leivonnaisten terveellisyyden, mutta joka todellakin kannattaa tehdä.

Dippaa kuumat donitsit sulatettuun voihin heti paiston jälkeen. Jäähdytä muutama minuutti ja kierittele sitten kaneli-sokeriseoksessa.

Anna jäähtyä. Jos maltat.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 77 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Gluteenittomassa moussekakussa on täyteläinen suklaapohja ja kuohkea rahkatäyte.

Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rahka-ananaskakku

Ainekset

Taikina
2
kananmunaa
1/2
dl
sokeria
3/4
dl
perunajauhoja
1
rkl
kaakaojauhetta
1/2
tl
leivinjauhetta
Täyte
1/2
ananasta
1
tl
kardemummaa
6
liivatelehteä
200
g
tuorejuustoa
250
g
maitorahkaa (0,3 %)
2
dl
maustamatonta jogurttia (7 %)
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1/2
sitruunan mehu
Päälle
kuivattuja ananasrenkaita

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperi noin 22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakao ja leivinjauhe ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Sekoita taikina kevyesti käännellen tasaiseksi.
  3. Kumoa taikina kakkuvuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  4. Kuori ananas, poista kannat ja puolita. Lohko toinen puoli neljään osaan ja poista keskellä oleva puumainen osa pois. Lohko palat reiluiksi kuutioiksi. Lisää ananaskuutiot kulhoon ja ripottele päälle kardemummaa.
  5. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan hetkeksi.
  6. Lisää kulhoon tuorejuusto, rahka, jogurtti ja sokerit. Sekoita ainekset tasaiseksi.
  7. Purista sitruunasta mehu. Kuumenna mehu kattilassa. Purista liivatteet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun liukenemaan. Kaada seos rahkamassaan.
  8. Levitä ananaspalat rengasvuokaan kakkupohjan päälle. Kaada päälle rahkamassa. Peitä kakkuvuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Vinkki! Kuivatut ananasrenkaat ovat helppo koriste kakulle. Leikkaa toinen puoli ananaksesta ohuiksi renkaiksi. Kuivata renkaat 50-asteisessa uunissa uuniritilällä. Laita uuniluukun väliin kauha, jotta kosteus pääsee pois uunista. Kuivattaminen vie noin 8 tuntia.

Kommentit (0)