Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Tuomas Kolehmainen

Liitutaulukakku on kevään valmistujaisten hitti. Koristelu syntyy mustasta sokerimassasta tai marsipaanista, jonka pintaan piirretään kakkutarvikeliikkeistä saatavilla candy melts -napeilla kuvioita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
2 h + tekeytyminen
Vaikeustaso
Vaikea

Liitututaulukakku

Ainekset

Sokerikakkupohja
5
kananmunaa
2 ½
dl
(erikoishienoa) sokeria
2 ½
dl
erikoisvehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Kostutus
2-2 ½
dl
appelsiinimehua
Appelsiinicurd
1 ½
dl
appelsiinimehua
3
keltuaista
1 1/4
dl
hillosokeria
1
rkl
maissitärkkelystä
75
g
voita
Turkinpippurikerma
2
dl
vispikermaa
½
dl
tomusokeria
200
g
maitorahkaa
½
dl
turkinpippurirouhetta
Sokerikreemi
125
g
voita
4 ½
dl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
kylmää vettä
Kuorrutus ja koristeet
500
g
mustaa sokerimassa tai marsipaania
valkoisia candy melts -nappeja tai jauhemaista tomuväriä

Työvaiheet

  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halk. 24 cm). Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  3. Kypsennä kakku uunin alatasossa noin 35 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassa viitisen minuuttia ja kumoa se.
  4. Tee appelsiinicurd. Mittaa kattilaan appelsiinimehu, keltuaiset, hillosokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna lieden keskilämmöllä koko ajan sekoitellen. Kun seos pulpahtaa, ota liesi pois päältä ja anna hautua pari minuuttia välillä sekoitellen. Vatkaa seokseen kuutioitu voi. Anna jäähtyä.
  5. Tee turkinpippurikerma. Vatkaa vispikerma kestäväksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri. Jatka vaahtoa rahkalla, jolloin se jämäköityy. Mausta turkinpippurirouheella.
  6. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen sahalaitaisella veitsellä. Aseta alin pohja tarjoiluvadille ja kostuta se pullasudilla. Levitä kerros appelsiini-curdia pohjalle ja sen päälle puolet kermasta. Nosta keskimmäinen pohja paikoilleen ja kostuta ja täytä se samaan tapaan. Nosta päällimmäinen kakkulevy paikoilleen ja kostuta myös se. Anna kakun vetäytyä peitettynä jääkaapissa.
  7. Valmista sokerikreemi. Mittaa aineet kulhoon ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Kreemin tulee olla levittyvää, joten lisää tarvittaessa tilkka vettä. Levitä kreemi kakun pinnalle ja nosta kakku hetkeksi jääkaappiin.

  8. Kauli sokerimassa tai marsipaani reilusti kakkua isommaksi levyksi. Käytä tomusokeria apuna, jotta levy ei tartu työtasoon. Nosta levy kakun päälle ja tasoita kakun pintaan varovasti painellen. Leikkaa alareuna siistiksi.

  9. Piirrä kakun pintaan kuvioita halkaistulla candy melts –napilla. Voit kokeilla kuvioiden tekemistä myös jauhemaisilla tomuväreillä pienen siveltimen avulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ei vuokaa, uunia eikä liivatetta! Hirmu helppo juustokakku sopii kaikkiin loppuvuoden juhliin. Sitrukset ja tuore rosmariini antavat siihen ihanan jouluisen säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
40 min + jähmettyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mandariini-juustokakku

Ainekset

POHJA
150
g
voita
400
g
kandisokerikeksejä
2
tl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
TÄYTE
2
dl
kuohukermaa
1
prk (200 g)
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
sokeria
LISÄKSI
6–7
mandariinia tai satsumaa
1
valkuainen
1–2
rosmariininoksaa
½
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai vahvassa pakastuspussissa kaulinta apuna käyttäen. Hienonna rosmariini. Yhdistä pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Painele keksimuru esimerkiksi tarjottimelle tai laakealle vadille. Laita pohja jääkaappiin tunniksi kovettumaan.

  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa myös ranskankerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Laita tuorejuusto ja sokeri kolmanteen kulhoon ja vatkaa ne sähkövatkaimilla kevyesti sekaisin, kunnes tuorejuusto on notkeaa. Kääntele kaikki täytteen ainekset varovasti yhteen.

  3. Levitä täyte pohjan päälle. Nosta kakku takaisin jääkaappiin.

  4. Kuori mandariinit terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa mandariinit edelleen ohuiksi viipaleiksi. Laita lautaselle muutama arkki talouspaperia ja nostele viipaleet niiden päälle hetkeksi, kunnes irronnut mehu on imeytynyt.

  5. Erottele valkuainen omaan kulhoonsa ja vatkaa se kevyesti haarukalla vaahdoksi. Ota rosmariinista pieniä oksia, kasta ne valkuaiseen ja ripottele sokeria päälle.

  6. Viimeistele kakku mandariiniviipaleilla ja sokerihuurrutetuilla rosmariineilla. Tarjoa heti.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Banana breadistä mukaeltu suolaisen makea banaani-tiikerikakku selviää syötävän hyvänä pidemmänkin vaelluksen ajan. Parhaimmalta tämä kakku maistuu vasta pari päivää leipomisen jälkeen, jolloin maut ovat tasaantuneet. Kakun kanssa voi tarjoilla vaahterasiirapilla tai hunajalla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 viipaletta
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-tiikerikakku

Ainekset

3
dl
grahamvehnäjauhoja
1
dl
mantelirouhetta
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
3
banaania
2
kananmunaa
2
dl
makeuttamatonta omenasosetta
½
dl
hunajaa
1
dl
rypsi- tai oliiviöljyä
100
g
sulatettua tummaa suklaata
VUOAN VOITELUUN
1
tl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

  2. Soseuta kulhossa sauvasekoittimella banaanit, munat, omenasose, hunaja ja öljy. Sekoita kuivat aineet joukkoon puuhaarukalla.

  3. Ota taikinasta 1/3 osa toiseen kulhoon. Lisää pienemmän taikinan joukkoon sulatettu suklaa.

  4. Öljyä 1½ l vetoinen suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle. Lisää päälle nokareina suklaataikinaa. Lisää päälle loput vaaleasta taikinasta. Nostele taikinaa lusikalla muutamasta kohdasta vuoan pohjasta ylöspäin, jolloin taikinat kevyesti ”raidoittuvat”.

  5. Kypsennä banaanikakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti 10 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja kumoa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.