Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Tuomas Kolehmainen

Liitutaulukakku on kevään valmistujaisten hitti. Koristelu syntyy mustasta sokerimassasta tai marsipaanista, jonka pintaan piirretään kakkutarvikeliikkeistä saatavilla candy melts -napeilla kuvioita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
2 h + tekeytyminen
Vaikeustaso
Vaikea

Liitututaulukakku

Ainekset

Sokerikakkupohja
5
kananmunaa
2 ½
dl
(erikoishienoa) sokeria
2 ½
dl
erikoisvehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Kostutus
2-2 ½
dl
appelsiinimehua
Appelsiinicurd
1 ½
dl
appelsiinimehua
3
keltuaista
1 1/4
dl
hillosokeria
1
rkl
maissitärkkelystä
75
g
voita
Turkinpippurikerma
2
dl
vispikermaa
½
dl
tomusokeria
200
g
maitorahkaa
½
dl
turkinpippurirouhetta
Sokerikreemi
125
g
voita
4 ½
dl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
kylmää vettä
Kuorrutus ja koristeet
500
g
mustaa sokerimassa tai marsipaania
valkoisia candy melts -nappeja tai jauhemaista tomuväriä

Työvaiheet

  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halk. 24 cm). Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  3. Kypsennä kakku uunin alatasossa noin 35 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassa viitisen minuuttia ja kumoa se.
  4. Tee appelsiinicurd. Mittaa kattilaan appelsiinimehu, keltuaiset, hillosokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna lieden keskilämmöllä koko ajan sekoitellen. Kun seos pulpahtaa, ota liesi pois päältä ja anna hautua pari minuuttia välillä sekoitellen. Vatkaa seokseen kuutioitu voi. Anna jäähtyä.
  5. Tee turkinpippurikerma. Vatkaa vispikerma kestäväksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri. Jatka vaahtoa rahkalla, jolloin se jämäköityy. Mausta turkinpippurirouheella.
  6. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen sahalaitaisella veitsellä. Aseta alin pohja tarjoiluvadille ja kostuta se pullasudilla. Levitä kerros appelsiini-curdia pohjalle ja sen päälle puolet kermasta. Nosta keskimmäinen pohja paikoilleen ja kostuta ja täytä se samaan tapaan. Nosta päällimmäinen kakkulevy paikoilleen ja kostuta myös se. Anna kakun vetäytyä peitettynä jääkaapissa.
  7. Valmista sokerikreemi. Mittaa aineet kulhoon ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Kreemin tulee olla levittyvää, joten lisää tarvittaessa tilkka vettä. Levitä kreemi kakun pinnalle ja nosta kakku hetkeksi jääkaappiin.

  8. Kauli sokerimassa tai marsipaani reilusti kakkua isommaksi levyksi. Käytä tomusokeria apuna, jotta levy ei tartu työtasoon. Nosta levy kakun päälle ja tasoita kakun pintaan varovasti painellen. Leikkaa alareuna siistiksi.

  9. Piirrä kakun pintaan kuvioita halkaistulla candy melts –napilla. Voit kokeilla kuvioiden tekemistä myös jauhemaisilla tomuväreillä pienen siveltimen avulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkadonitsit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhe
½
tl
suolaa
1
dl
maitoa
1
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
appelsiinin kuori raastettuna
1
dl
mustikoita
KUORRUTUS
dl
tomusokeria
½
dl
maitoa
2
rkl
mustikkasosetta
1
tl
vaniljasokeria
RAIDAT
100
g
tummaa suklaata
1
tl
voita

Työvaiheet

  1. Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.

  3. Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.

  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.

  5. Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.

  6. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.