Me Naiset on lisännyt 741 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Paahda valkosipuli pannulla, sekoita joukkoon kerma ja pesto: täyteläinen ja maukas soosi on valmis.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen pestopasta

Ainekset

4
valkosipulinkynttä
4
rkl
pinjansiemeniä
1
rkl
öljyä
2
dl
kermaa
4
rkl
pestoa
1/4
tl
mustapippuria
1
dl
parmesaaniraastetta
Lisäksi
400
g
pastaa (esim. tagliatelle)
2
l
vettä
1
rkl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipulinkynnet.
  2. Paahda ensin pinjansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla 2 minuuttia. Laita sivuun.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista kokonaisia valkosipulinkynsiä keskilämmöllä 5 minuuttia niin, että kynnet ruskistuvat ja pehmenevät. Muussaa kynnet suoraan pannulle haarukalla tai paistinlastalla.
  4. Kaada kerma pannuun ja kiehauta. Lusikoi joukkoon pesto ja keitä kastiketta kasaan 3 minuuttia. Mausta mustapippurilla. Nosta sivuun odottamaan.
  5. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se suolalla. Laita pasta veteen ja keitä 8 minuuttia. Siivilöi pasta ja kumoa se lämpimän kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin.
  6. Ripottele pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä ja raasta joukkoon parmesaania.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 108 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Annoksia
4-5
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakkasosekeitto

Ainekset

1
Pieni
Sipuli
1
Iso
Peruna
4
Kpl
Palsternakka
N.1/2-1
Dl
Vettä
2
Rkl
Savu sulatejuusto
2
Dl
Kuohukerma
1
Dl
Täysmaitoa
2
Tl
Suola
Pinnalle:
Luomu seesaminsiemeniä
Krutonkeja

Työvaiheet

Kuori ja kuutioi sipuli, peruna ja palsternakat.
Laita kasvikset kattilaan, laita niin paljon vettä että kasvikset peittyvät.
Keitä niin kauan että kasvikset on lähes kypsiä, lisää maito, kerma ja sulatejuusto.
Keitä vielä hetki.
Lisää suola.
Poraa keitto tasaiseksi.

Pinnalle:
Seesaminsiemeniä ja krutonkeja.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 493 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Anna Huovinen

Pinaatilla ja fetalla täytetty uuniravioli ei vaadi aikaa vieviä työvaiheita. Kokoa vain ainekset vuokaan ja käytä pasta uunissa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen uuniravioli

Ainekset

500
g
ricotta-pinaattiravioleja tai -tortellineja
100
g
babypinaattia
Fetakastike
200
g
fetaa
250
g
ricottaajuustoa
3
dl
kermaa
2
valkosipulinkynttä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Pinnalle
100
g
vahvaa juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä ravioleja suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia ja valuta.

  2. Tee kastike. Murusta feta haarukalla kulhoon. Lisää ricotta ja kerma. Hienonna valkosipuli joukkoon. Lisää suola ja pippuri ja sekoita.

  3. Ota halutessasi kourallinen pinaattia sivuun koristelua varten. Levitä puolet pinaatista ja ravioleista uunivuokaan (n. 20 x 25 cm). Lisää vajaa puolet kastikkeesta päälle. Täytä toinen kerros samalla tavalla. Lisää kastike ja juustoraaste pinnalle.

  4. Kypsennä vuokaa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 493 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Anna Huovinen

Yksi jippo tekee tästä kanapastasta paremman kuin muut: sekoita parmesaania jo kastikkeeseen äläkä vain annoksen päälle.

Annoksia
4-5 annosta
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen kanapasta

Ainekset

500
g
broilerin paistileikkeitä
1
sipuli
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
500
g
paseerattua tomaattia
1/2
ruukkua
basilikaa
1-2
dl
mascarponejuustoa tai kermaa
2
dl
raastettua parmesaania
Lisäksi
400
g
rigatoni- tai pennepastaa
1/2
ruukkua
basilikaa
parmesaania

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli. Paloittele broilerinleikkeet muutamaan palaan, poista mahdolliset luut.

  2. Laita pastavesi kiehumaan.

  3. Kuumenna öljy isossa kasarissa. Lisää broileri ja sipuli. Paista muutama minuutti, kunnes broilerin pinta on ruskistunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Lisää paseerattu tomaatti. Anna kastikkeen hautua pastan keittämisen ajan.

  5. Hienonna basilika varsineen kastikkeeseen. Lisää mascarponea tai kermaa maun mukaan sekä parmesaani.

  6. Valuta pasta ja laita takaisin kattilaan. Kääntele kastike joukkoon ja anna pastan hautua kannen alla pari minuuttia. Koristele annokset basilikalla ja parmesaanilla.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Myllärin on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Kun paistat vohvelit kaurajauhosta ja lisäät joukkoon pinaattia ja lehtikaalia, saat superhelpon ja terveellisen välipalan hetkessä.

Lehtikaali-pinaattivohvelit (gluteeniton)

Ainekset

4
dl
maitoa
2
dl
Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa
0,5
tl
suolaa
50
g
lehtikaalia
50
g
pakastepinaattia
2
kananmunaa
0,25
tl
valkopippuria
Paistamiseen
voita tai öljyä

Työvaiheet

  1. Vatkaa jauhot maitoon. Lisää suola. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Poista lehtikaalista isot lehtiruodit ja silppua se veitsellä hienoksi. Sulata pinaatti.
  2. Lisää taikinaan munat, lehtikaali, pinaatti ja valkopippuri. Paista taikinasta ohukaisia lettupannulla tai ohuita vohveleita vohveliraudalla. Tarjoa esimerkiksi kuullotetun sipuli-herkkusieniseoksen ja kermaviilikastikkeen kera.

Kommentit (0)