Me Naiset on lisännyt 741 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva: Panu Pälviä

Grillissä valmistuu ihanan syntinen dippi. Paahdetut leivät ja juusto-tomaattidippi maistuvat yhdessä ihan pizzalle!

P.S. Grillauskauden ulkopuolella dipin voi tehdä hyvin myös pannulla.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Margaritadippi

Ainekset

2
rs
kirsikkatomaatteja
1
valkosipulin kynsi
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
dl
raastettua mustaleima-emmentalia
3
mozzarellapalloa
2
prk
(à 200 g) ranskankermaa
1
dl
tuoreita basilikan lehtiä
1
dl
tuoreita oreganon lehtiä
Tarjoiluun
patonkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli. Puolita sillä välin kirsikkatomaatit.
  2. Lorauta valurautapadan pohjalle oliiviöljy. Kuori valkosipulinkynsi ja hiero sen avulla öljy kaikkialle pataan. Nostele tomaatit pataan valkosipulin kaveriksi. Ripottele päälle suola ja jauha mustapippuri myllystä. Aseta pata grilliin ritilän päälle ja anna tomaattien paahtua 10 minuuttia.
  3. Tomaattien ollessa grillissä raasta juusto ja revi mozzarella pieniksi paloiksi. Sekoita juustot ja ranskankerma kulhossa sekaisin. Nosta pata grillistä ja lisää juusto-kermaseos tomaattien päälle.
  4. Nosta pata takaisin grilliin ja anna juustojen sulaa. Silppua sillä välin yrtit pieneksi ja siivuta patonki. Voit halutessasi grillata myös leipäsiivut tai paahtaa niitä paahtimessa.
  5. Dippi on valmis, kun juusto on sulanut. Viimeistele ruoka yrttisilpulla.
Kaisu P. on lisännyt 104 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Kohtalainen

Macaron-leivokset

Ainekset

0,250
Kg
Sokeria
0,080
Kg
Vettä
0,095
Kg
Valkuaista (a.)
0,250
Kg
Mantelijauhe
0,250
Kg
Tomusokeri
0,080
Kg
Valkuaisia( b.)
(Elintarvikeväriä)
Voikreemi
0,250
Kg
Voita
0,063
Kg
Sokeria
0,100
Kg
Vettä

Työvaiheet

Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe. Sekoita tomusokeri, mantelijauhe ja elintarvikeväri.
Sekoita joukkoon valkuaiset (b.). Anna turvota noin 10 min.
Laita toiseen pataan valkuaiset( a. )ja vaahdota rakenne löysäksi vaahdoksi
Keitä sokeri ja vesi 120°C:een ja lisää ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Yhdistä marenkivaahto manteliseokseen kolmessa erässä.
Sekoita massaa sen verran että siitä tulee kiiltävää ja pursotus jälki katoaa.
Pursota massa leivinpaperille n. 4 cm ø pohjiksi.
Anna kuivua noin 20 min. huoneenlämmössä.
Paista pohjat 150°C:ssa noin 15 min

Voikreemi:
Vaahdota voi. Lisää joukkoon kiehautettu ja jäähdytetty sokerivesi vähitellen ohuena nauhana. Vaahdota täyteen tilavuuteen.
Voikreemin voit maustaa haluamallasi tavalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1375 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Titti Uotila

Hehkuvaa väriä ilman lisäaineita.

Marjakuorrute donitseille tai munkeille

Ainekset

1 1/2
dl
tomusokeria
1 1/2
rkl
paseerattua vadelmaa tai soseutettua mustaherukkaa
kuivattuja marjoja

Työvaiheet

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Kasta donitsit tai munkit kuorrutteeseen. Koristele kuivatulla marjajauheella tai vaikkapa kookoshiutaleilla.

 

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 491 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen

Värikäs nuudelisalaatti sopii täydellisesti kevään juhlabuffettiin.

Annoksia
8

Katkarapu-mangosalaatti

Ainekset

400
g
katkarapuja
200
g
ohutta riisinuudelia
2
tuoretta kypsää mangoa
400
g
kirsikkatomaatteja
1
pieni kurkku
2
punaista mietoa chiliä
1–2
ruukkua korianteria
Kastike
3/4
dl
limetin mehua
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
3/4
dl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

1. Nosta pakastekatkaravut sulamaan noin puoli tuntia ennen salaatin valmistusta.

2. Kiehauta vesi kattilassa ja laita nuudelit kypsymään siihen 2–3 minuutiksi. Valuta keittovesi pois ja huuhdo nuudelit kylmällä vedellä.

3. Kuori ja puolita mangot. Huuhdo ja puolita kirsikkatomaatit. Huuhdo ja paloittele kurkku. Poista chilin siemenet ja viipaloi renkaiksi.

4. Purista limetin mehu. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

5. Sekoita salaattiaineet ja kastike kulhossa. Kaada valmis salaatti tarjoiluastiaan.

Vinkki! Voit valmistaa katkarapu-mangosalaatin jo juhlia edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Riisinuudeli on näyttävää pitkänä, mutta sen voi katkoa salaattiin, jotta sitä on helpompi ottaa lautaselle.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 104 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Annoksia
8
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vanilija-pähkinäjäätelö

Ainekset

2
Dl
Ruokosokeria
3
Dl
Täysmaitoa
2
Kpl
Vaniljatankoa
5
Dl
Kuohukermaa
6
Dl
Keltuaisia
1/2
Dl
Pähkinäsekoitus rouhetta

Työvaiheet

Laita maito, ruokosokeri ja vaniljatangot kattilaan vesihauteeseen. Nosta pois liedeltä kun seos alkaa poreilla.
Riko keltuaisten rakenne erillisessä kipossa ja kaada keltuaiset hiljalleen kattilaan koko ajan sekoittaen.
Nosta kattila taas vesihauteeseen. Anna poreilla koko ajan sekoittaen kunnes massa sakenee. Tämä vie n. 5 minuuttia.
Poista vaniljatangot, halkaise ne ja rapsuta pikkulusikalla siemenet massaan.
Anna seoksen jäähtyä. Peitä astia kelmulla ettei pintaan pääse muodostumaan kalvoa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele vaahto jäähtyneen massan joukkoon.
Kaada massa metalliastiaan ja laita pakastimeen 1-2 tunniksi.
Lisää sekaan pähkinärouhe.

Kommentit (0)