Me Naiset on lisännyt 727 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Helppo kanaruoka seivästetään tikkuun ja paistetaan pannulla tai uunissa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika (teksti)
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Broilerivartaat ja avokadotahna

Ainekset

puisia varrastikkuja
1
dl
miriniä
1/2
dl
japanilaista soijakastiketta
3
rkl
sokeria
1
rkl
limetinmehua
4
nahatonta broilerifileetä
öljyä paistamiseen
Avokadotahna
1
sitruuna
1/2
dl
japanilaista soijakastiketta
1/2
dl
miriniä
1
avokado
1
tl
wasabitahnaa

Työvaiheet

  1. Laita puiset varrastikut kylmään veteen likoamaan siksi aikaa, kun teet muut valmistelut.
  2. Mittaa mirin, soija, sokeri ja limetinmehu kattilaan. Keitä seosta viisi minuuttia ja siirrä kattila sivuun.
  3. Leikkaa broilerifileet pitkittäin neljään osaan, ja pujota ne pitkittäin varrastikkuihin. Paista vartaat pannulla öljyssä 3–4 minuuttia puoleltaan.
  4. Sivele kattilassa olevaa maustekastiketta vartaille paistamisen aikana. Voit paistaa vartaat myös 200-asteisessa uunissa (15–20 minuuttia).
  5. Tee avokadotahna. Purista sitruunasta mehu, ja sekoita puolet siitä soijakastikkeen ja mirinin kanssa yhteen. Jaa seos dippikulhoihin.
  6. Sekoita loput sitruunamehusta, avokadon hedelmäliha ja wasabi sauvasekoittajalla tai haarukalla tahnaksi.
  7. Tarjoa vartaat keitetyn riisin, avokadotahnan ja dipin kanssa.
CTA CTS
Me Naiset on lisännyt 727 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Broilerinkoivet kypsyvät uunissa riisin päällä ritilällä, joten niistä irtoava rasva maustaa myös riisin. Kätevää!

 

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
20 min + 40 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Uunibroileria ja kookosriisiä

Ainekset

1
pkt (800 g/8 kpl) broilerin koipia
Maustetahna
2
rkl
tomaattipyrettä
1
rkl
öljyä
2
tl
currya
1
tl
inkivääritahnaa (esim. Pirkka)
1
tl
suolaa
Kookosriisi
3
dl
jasmiiniriisiä
2
rkl
öljyä
1
rasia (240 g)
texmex-kasviksia (Apetit)
4
dl
vettä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
1
kanaliemikuutio
4
tähtianista
2
tl
garam masalaa
1/2
tl
kurkumaa
Lisäksi
1
ruukku
korianteria
1
dl
maustamatonta jugurttia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Yhdistä maustetahnan ainekset. Hiero maustetta reilusti broilerinkoipien pintaan. Laita koivet uuniritilälle.
  3. Mittaa riisi siivilään ja huuhtele riisiä juoksevan veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Valuta hyvin.
  4. Kuumenna öljy pannulla. Laita pannulle käyttövalmiit kasvikset ja riisit. Kuullota 3 minuuttia. Kaada pannulle vesi ja kookosmaito ja lisää kanaliemikuutio joukkoon. Lisää mausteet ja kiehauta.
  5. Kumoa riisi pannulta noin 1 ½ litran uunivuokaan. Laita vuoka uuniin ja nosta broilerinkoivet ritilällä vuoan päälle uuniin.
  6. Kypsennä riisi ja broilerit 200 asteessa 35–40 minuuttia. Sekoita riisiä kypsennyksen puolessavälissä.
  7. Tarjoile jugurtilla ja tuoreella korianterilla koristeltuna.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 727 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Peruna-broilerivuoka maistuu ihanan sitruunaiselta.

 

Annoksia
8
Valmistusaika (teksti)
15 min + 1 tunti uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Välimerellinen broileri-perunavuoka

Ainekset

1
kg
kuorellista yleisperunaa
1 1/2
kg
broilerin paistileikettä
4
valkosipulinkynttä
1
dl
vettä
1/2
dl
oliiviöljyä
2-4
rkl
vahvaa sinappia
2
rkl
kanafondia
1
tl
kuivattua timjamia tai oreganoa
1-2
tl
hienoa merisuolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
dl
kreikkalaisia kivettömiä oliiveja (vihreitä tai kalamata)
2
sitruunan mehu
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180-asteiseksi.
  2. Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi. Levitä perunalohkot isoon uunivuokaan ja nostele broilerin paistileikkeet perunoiden päälle.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä kulhossa vesi, oliiviöljy, sinappi, kanafondi ja mausteet. Sekoita ja kaada seos uunivuokaan ja pyörittele kastike perunoiden ja kanan päälle kauttaaltaan.
  4. Nosta vuoka kuumaan uuniin ja kypsennä noin 50 minuuttia.
  5. Purista sitruunoiden mehu ja lisää ruuan joukkoon. Lisää oliivit, sekoita ainekset varovasti ja nosta vuoka takaisin uuniin. Kypsennä vielä 5–10 minuuttia.
  6. Hienonna reilusti lehtipersijaa ja lisää lopuksi kypsän ruuan päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1345 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Elvi Rista

Ruokaisa kvinoabroileri raikastetaan salaatilla, jossa on fenkolia ja granaattiomenansiemeniä.

 

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
20 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kvinoabroileri ja fenkolisalaatti

Ainekset

4
(luullista) broilerin rintaleikettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
säilöttyä sitruunaa (esim. Al´Fez)
3
valkosipulinkynttä
3 1/2
dl
kvinoaa
6
dl
kasvislientä
1
dl
keltaisia rusinoita
Fenkolisalaatti
2
fenkolia
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
dl
granaattiomenansiemeniä
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
tl
hunajaa
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voit käyttää ruokaan luuttomia ja nahattomia broilereita, mutta jos leikkeissä on nahka ja luut, älä poista niitä. Sivele broilerit oliiviöljyllä. Hiero suola ja mustapippuri pintaan. Jätä odottamaan.
  2. Hienonna säilötyt sitruunat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Levitä ne uunivuokaan. Lisää kvinoa, kasvisliemi ja rusinat.
  3. Nosta broilerit uunivuokaan muiden ainesten päälle. Kypsennä uunissa 40–45 minuuttia tai kunnes kvinoa ja broileri ovat kypsiä.
  4. Leikkaa fenkoli mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Mandoliini on tähän tarkoitukseen hyvä. Hienonna lehtipersilja. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Lisää fenkolisuikaleet ja lehtipersilja kastikkeeseen. Lisää lopuksi granaattiomenansiemenet. Levitä fenkolisalaatti kypsän broileri-kvinoavuoan päälle.

Vinkki! Voit korvata säilötyn sitruunan laittamalla vuokaan kaksi suikaletta hyvin pestyä (luomu)sitruunan kuorta, 2 rkl sitruunan-mehua ja ½ tl suolaa.

Kommentit (0)

ET-lehti on lisännyt 133 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Wienerleikkeen voi valmistaa myös kananpojasta. Herkullisen ja erityisen rapean leivityksen saat, kun käytät pankojauhoja.

Pankojauho on japanilainen karkearakenteinen korppujauho, jolla leivityksestä tulee rapea ja ilmava. Sitä löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Annoksia
4 kpl
Valmistusaika (teksti)
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Wienerleike kananpojasta

Ainekset

4
kpl
kananpojan marinoimatonta minuuttipihviä
Marinadi
1/2
sitruunan mehu
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
makeaa sinappia
Lisäksi
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
2
kananmunaa
2
dl
korppu- tai pankojauhoja
Paistamiseen
ruokaöljyä

Työvaiheet

  1. Ota pihvit paketista. Sekoita marinadiainekset ja sivele marinadi pihvien pintaan kauttaaltaan. Anna pihvien maustua huoneenlämmössä 15 minuuttia.
  2. Kaada kulhoon vehnäjauhot ja sekoita joukkoon suola ja pippuri. Riko munat toiseen kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää kolmanteen kulhoon korppu- tai pankojauho.
  3. Ota pihvit marinadista yksi kerrallaan. Pyöritä pihvit ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppu- tai pankojauhoissa.
  4. Paista pihvit kullanruskeaksi paistinpannulla öljyssä 3-5 minuuttia molemmilta puolilta.

Kommentit (0)