Me Naiset on lisännyt 741 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Fitness-salaatti on ruokaisasti vege: kasviksia, kvinoaa ja raejuustoa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + paistoaika 25 min + keittoaika 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kvinoa-kasvis-raejuustosalaatti

Ainekset

1 1/2
dl
kvinoaa
3
dl
vettä
1
tl
suolaa
1/2
kasvisliemikuutio
1/2
tl
chilihiutaleita
200
g
raejuustoa
1
ruukku
lehtipersiljaa
Paahdetut kasvikset
1
punasipuli
1
punainen paprika
1
pieni
kesäkurpitsa
1
munakoiso
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1 1/2
tl
hiutalesuolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kasvikset. Laita uuni lämpenemään 240 asteeseen. Kuori ja lohko punasipuli. Kuori ja paloittele paprika. Leikkaa kesäkurpitsasta päädyt ja halkaise pituussuunnassa neljään lohkoon. Poista vetinen siemenosa ja paloittele loppuosa. Kuutioi munakoiso. Kuori ja hienonna valkosipulit.
  2. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää oliiviöljy. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada kasvisseos pellille. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kauniisti paahtuneet.
  3. Kasvisten paahtuessa mittaa kvinoa kulhoon. Kaada päälle runsaasti lämmintä vettä. Kaada kvinoa tiheään siivilään ja huuhtaise. Valuta hyvin.
  4. Mittaa 3 dl vettä ja kvinoa kattilaan, lisää suola, puolikas kasvisliemikuutio sekä chilihiutaleet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla hiljalleen poreillen noin 15 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää ja neste on imeytynyt siihen. Avaa kansi ja anna kvinoan jäähtyä ja kuivua hiukan.
  5. Ota kasvikset uunista ja ripottele niiden pinnalle hiutalesuolaa ja mustapippuria. Yhdistä kvinoa ja paahdetut kasvikset suuressa salaattikulhossa. Silppua lehtipersilja. Sekoita raejuusto ja lehtipersiljasilppu nostellen kasvisten ja kvinoan joukkoon.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 108 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Annoksia
4-5
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakkasosekeitto

Ainekset

1
Pieni
Sipuli
1
Iso
Peruna
4
Kpl
Palsternakka
N.1/2-1
Dl
Vettä
2
Rkl
Savu sulatejuusto
2
Dl
Kuohukerma
1
Dl
Täysmaitoa
2
Tl
Suola
Pinnalle:
Luomu seesaminsiemeniä
Krutonkeja

Työvaiheet

Kuori ja kuutioi sipuli, peruna ja palsternakat.
Laita kasvikset kattilaan, laita niin paljon vettä että kasvikset peittyvät.
Keitä niin kauan että kasvikset on lähes kypsiä, lisää maito, kerma ja sulatejuusto.
Keitä vielä hetki.
Lisää suola.
Poraa keitto tasaiseksi.

Pinnalle:
Seesaminsiemeniä ja krutonkeja.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 493 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Anna Huovinen

Pinaatilla ja fetalla täytetty uuniravioli ei vaadi aikaa vieviä työvaiheita. Kokoa vain ainekset vuokaan ja käytä pasta uunissa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen uuniravioli

Ainekset

500
g
ricotta-pinaattiravioleja tai -tortellineja
100
g
babypinaattia
Fetakastike
200
g
fetaa
250
g
ricottaajuustoa
3
dl
kermaa
2
valkosipulinkynttä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Pinnalle
100
g
vahvaa juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä ravioleja suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia ja valuta.

  2. Tee kastike. Murusta feta haarukalla kulhoon. Lisää ricotta ja kerma. Hienonna valkosipuli joukkoon. Lisää suola ja pippuri ja sekoita.

  3. Ota halutessasi kourallinen pinaattia sivuun koristelua varten. Levitä puolet pinaatista ja ravioleista uunivuokaan (n. 20 x 25 cm). Lisää vajaa puolet kastikkeesta päälle. Täytä toinen kerros samalla tavalla. Lisää kastike ja juustoraaste pinnalle.

  4. Kypsennä vuokaa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1377 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Perunasalaatti saa maustua jääkaapissa ainakin neljä tuntia. Ota salaatti huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Annoksia
4 annosta lisukkeena
Valmistusaika
40 min + maustuminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Perunasalaatti

Ainekset

12-16
(n. 600 g)
kiinteämaltoista perunaa (esim. Siikli)
1
tähtianis
1
kelta- tai punasipuli
1
suolakurkku
1
purjon vaalea osa
1
vihreä omena
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
prk (35 g)
kapriksia
2
rkl
sinapinsiemeniä
Majoneesikastike
50
g
ranskankermaa
1 1/2
dl
majoneesia
1
tl
dijoninsinappia
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  • Keitä perunat kypsiksi suolalla ja tähtianiksella maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Kaada keitinvesi pois, poista tähtianis ja nosta kattila hetkeksi takaisin liedelle, jotta perunat kuivahtavat. Peitä perunat talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna jäähtyä.
  • Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa sipulinpuolikkaat ensin terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi sipuli sen jälkeen leikkaamalla viipaleet viistosti sipulin syiden mukaan. Poista kanta. Huuhtele sipulikuutiot kylmällä vedellä siivilässä, valuta hyvin ja levitä kuivumaan talouspaperin päälle.
  • Leikkaa suolakurkku kuutioiksi. Leikkaa purjon vaalea osa ohuiksi renkaiksi (käytä vihreä osa muussa ruuanlaitossa). Kuori ja kuutioi omena ja jäähtyneet perunat. Hienonna yrtit. Valuta kaprikset.
  • Paahda sinapinsiemeniä paistinpannussa keskilämmöllä pari minuuttia.
  • Tee kastike. Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lusikoi majoneesi, sinappi ja mustapippuri ranskankerman joukkoon ja sekoita kevyesti.
  • Sekoita kaikki muut ainekset paitsi majoneesikastike kulhossa. Nostele kastike joukkoon niin että se jää kuohkeaksi. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Ota salaatti huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoamista

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 493 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen

Värikäs nuudelisalaatti sopii täydellisesti kevään juhlabuffettiin.

Annoksia
8

Katkarapu-mangosalaatti

Ainekset

400
g
katkarapuja
200
g
ohutta riisinuudelia
2
tuoretta kypsää mangoa
400
g
kirsikkatomaatteja
1
pieni kurkku
2
punaista mietoa chiliä
1–2
ruukkua korianteria
Kastike
3/4
dl
limetin mehua
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
3/4
dl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

1. Nosta pakastekatkaravut sulamaan noin puoli tuntia ennen salaatin valmistusta.

2. Kiehauta vesi kattilassa ja laita nuudelit kypsymään siihen 2–3 minuutiksi. Valuta keittovesi pois ja huuhdo nuudelit kylmällä vedellä.

3. Kuori ja puolita mangot. Huuhdo ja puolita kirsikkatomaatit. Huuhdo ja paloittele kurkku. Poista chilin siemenet ja viipaloi renkaiksi.

4. Purista limetin mehu. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

5. Sekoita salaattiaineet ja kastike kulhossa. Kaada valmis salaatti tarjoiluastiaan.

Vinkki! Voit valmistaa katkarapu-mangosalaatin jo juhlia edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Riisinuudeli on näyttävää pitkänä, mutta sen voi katkoa salaattiin, jotta sitä on helpompi ottaa lautaselle.

Kommentit (0)