Me Naiset on lisännyt 741 reseptiä.
Linkitetty 158 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Italialaiseen lihamurekkeeseen on piilotettu tomaattikastike mukaan! Yrttiseen murekkeen seuraksi kannattaa keittää spagettia, jonka pyöräyttää hyvässä oliiviöljyssä.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen lihamureke

Ainekset

2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
siivua
vaaleaa leipää
1
prk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattipyrettä
10
salvianlehteä
½
ruukkua
basilikaa
1
dl
parmesaaniraastetta
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
800
g
naudan jauhelihaa

Työvaiheet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne pannulla kypsiksi. Anna jäähtyä.

2. Murusta leipä kulhoon ja lisää tomaattimurska ja -pyre. Hienonna salvian ja basilikan lehdet. Lisää yrtit ja mausteet tomaattimurskan ja leivän joukkoon. Sekoita myös sipulit ja jauheliha mukaan.

3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Muotoile vuokaan massasta tiivis pötkylä. Paista 30 minuuttia.

Me Naiset on lisännyt 741 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Robert von Bell KUVA Tuomas Kolehmainen

Ramen ei ole suotta trendikeitto. Pikaversio siitä syntyy kotona vain puolessa tunnissa. Maukasta!

Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pikaramen

Ainekset

Liemi
1
peukalon kokoinen pala
inkivääriä
1/2
keltasipuli
1
valkosipulinkynsi
100
g
siitakesieniä
1
rkl
öljyä
1
l
lihalientä
(possunkyljen nahka)
1
rkl
soijaa
1
rkl
miriniä eli riisiviinietikkaa (esim. Yutaka)
Lisäksi
4
kananmunaa
200
g
sobanuudeleita tai munanuudeleita
200
g
savustettua ylikypsää possunkylkeä tai pekonia
1
pnt
kevätsipulia
1
ruukku
korianteria
1
prk (285g)
maissia
1
levy
norimerilevää
4
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

1. Kuori inkivääri ja sipulit. Pilko ne ja siitakesienet paloiksi, muodolla ei ole väliä. Kuullota palat öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon lihaliemi. Jos käytät possunkylkeä, leikkaa palasta nahka ja lisää nahka liemeen. Hauduta lientä 10 minuuttia. Siivilöi liemi. Mausta soijalla ja mirinillä.

2. Keitä kananmunat koviksi 8 minuuttia. Nosta munat kylmään veteen.

3. Keitä nuudelit kypsiksi kiehuvassa vedessä (sobanuudeleita 3 minuuttia, munanuudeleita noin 2 minuuttia). Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

4. Leikkaa possunkylki tai pekoni ohuiksi viipaleiksi ja paahda palat nopeasti pannulla rapeiksi. Leikkaa kevätsipuli renkaiksi ja silppua korianteri. Valuta ja huuhtele maissi. Kuori ja halkaise munat.

5. Annostele keitto. Laita nuudelit ja maissia neljän kulhon pohjalle. Kaada päälle kuuma liemi. Nosta joukkoon kananmunat, kevätsipuli ja korianteri. Viimeistele annokset murretulla merilevällä ja seesamiöljyllä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1377 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Dumplingit eli mykyt ovat kiinalainen versio italialaisista tortellineista tai venäläisistä pelmeneistä. Kiinalaisille ne ovat paljon muutakin kuin ruokaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Katkarapu-possudumplingit

Ainekset

24 kpl
valmiita dumpling-taikinakuoria
Täyte
100
g
katkarapuja (pakaste)
3
kevätsipulinvartta
2
valkosipulinkynttä
200
g
porsaanjauhelihaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
hoisin-kastiketta
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1.  Ota taikinakuoret hyvissä ajoin jääkaappiin sulamaan, esimerkiksi jo edellisenä päivänä.
  2. Sulata katkaravut ja purista niistä ylimääräinen vesi huolellisesti pois. Täytteestä ei saa tulla liian kosteaa. Hienonna kevätsipulinvarret. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Sekoita täytteen aineet kulhossa yhteen.
  4. Levitä taikinakuoret työtasolle. Nosta noin teelusikallinen täytettä taikinakuoren päälle. Sipaise taikinan reunoihin sormella kylmää vettä. Purista dumplingin reunat yhteen ja nipistä kiinni. Täytä loput taikinakuoret samalla tavalla.
  5.  Kuumenna vesi höyrykattilassa kiehuvaksi ja höyrytä nyyttejä noin 5 minuuttia. Jos käytät metallista höyrykattilaa, vuoraa sen pohja leivinpaperilla, jotta dumplingit eivät tartu pohjaan kiinni.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1377 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Tässä pääsiäislampaassa filee saa marokon ja savun makua pikavauhdilla.

Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikasavustettu karitsan ulkofilee

Ainekset

2-3
kpl (600 g)
karitsan ulkofileetä
1
savustuspussi
Mausteseos
2
tl
juustokuminaa
2
tl
paprikajauhetta
2
tl
fariinisokeria
1
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
Paistamiseen
2
yksikyntistä valkosipulia
2
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Nosta lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Valmista vihreä harissa (ohje alempana) ja laita se jääkaappiin.
  2. Laita uuni lämpenemään savustuspussin ilmoittamaan lämpöön. Yhdistä mausteet ja hiero seos lihojen pintaan.
  3. Halkaise valkosipulit. Kuumenna öljy pannussa, lisää valkosipulit ja lihat. Ruskista fileitä 2 minuuttia molemmin puolin. Nosta lihat savustuspussiin. Paina digitaalinen lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Sulje pussi tiiviisti ja laita kuumaan uuniin.
  4. Savusta täydellä teholla 15 minuuttia, laske lämpötilaa ja jatka savustamista 15–20 minuuttia tai kunnes fileen sisälämpötila on 55 astetta. Nosta savustuspussi uunista ja anna lihojen vetäytyä pussissa 10 minuuttia.
  5. Leikkaa liha viipaleiksi ja levitä päälle vihreää harissaa.

Vihreä harissa

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
2
dl
tuoretta korianteria
2
dl
tuoretta pinaattia
1
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
jauhettua korianteria
1/4
tl
juustokuminaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Halkaise chili ja poista siemenet.
  2. Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Anna tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1377 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Kiinassa hot pot -ravintoloiden pöydissä höyryää liemipatoja, joissa seurueet kypsentävät lisukkeita. Voit valmistaa tätä herkkua myös kotona vaihtelevilla variaatioilla ja kutsua ystävät kylään herkuttelemaan.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
25 min + kypsennys pöydässä
Vaikeustaso
Helppo

Hot pot

Ainekset

4
l
hot pot- tai kanalientä
Lihapullat
2
valkosipulinkynttä
2
cm:n pala
inkivääriä
1/2
ruukkua
ruohosipulia
400
g
nauta-sikajauhelihaa
2
rkl
kiinalaista etikkaa
1
rkl
seesamiöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Lisäksi
herkkusieniä
tuorepinaattia
Kastikeainekset
tahinia, chilikastiketta, seesamiöljyä, mustapaputahnaa, inkivääriä, korianteria

Työvaiheet

  1. Tee lihapullat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Hienonna ruohosipuli.

  2. Sekoita kaikki lihapullataikinan ainekset tasaiseksi seokseksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin 25 pientä lihapullaa.

  3. Nosta lihapullat ja muut hot potissa kypsennettävät ainekset tarjolle. Kata pöytään kastikeainekset, joista ruokailijat voivat sekoittaa oman dippinsä.

  4. Kuumenna hot pot -liemi ja nosta se pöytään. Kypsennä lihapullat liemessä, noin 5 minuuttia.

Kommentit (0)