Me Naiset on lisännyt 727 reseptiä.
Linkitetty 150 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Italialaiseen lihamurekkeeseen on piilotettu tomaattikastike mukaan! Yrttiseen murekkeen seuraksi kannattaa keittää spagettia, jonka pyöräyttää hyvässä oliiviöljyssä.

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen lihamureke

Ainekset

2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
siivua
vaaleaa leipää
1
prk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattipyrettä
10
salvianlehteä
½
ruukkua
basilikaa
1
dl
parmesaaniraastetta
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
800
g
naudan jauhelihaa

Työvaiheet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne pannulla kypsiksi. Anna jäähtyä.

2. Murusta leipä kulhoon ja lisää tomaattimurska ja -pyre. Hienonna salvian ja basilikan lehdet. Lisää yrtit ja mausteet tomaattimurskan ja leivän joukkoon. Sekoita myös sipulit ja jauheliha mukaan.

3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Muotoile vuokaan massasta tiivis pötkylä. Paista 30 minuuttia.

CTA CTS
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1345 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Maarit Knuuttila KUVA Tuomas Kolehmainen

Ruuan voi tehdä myös paloitelluista ribseistä ja lisätä kastikkeeseen tähtianista.

 

Annoksia
4-6
Valmistusaika (teksti)
30 min + kypsennys 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kiinalainen karamellipossu eli hong chao rou

Ainekset

800
g
possun kassleria
4
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
inkivääriä
3/4
dl
öljyä
5
rkl
ruokosokeria
4
rkl
kuivaa sherryä
4
rkl
tummaa kiinalaista soija-kastiketta
3
rkl
kiinalaista etikkaa
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuutioi liha 4 x 4 cm:n kuutioiksi.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä 2 minuuttia öljyssä padassa. Varo, ettei seos pala. Lisää sokeri ja jatka kuullottamista, kunnes sokeri sulaa.
  3. Lisää lihapalat kattilaan ruskistumaan noin 5 minuutiksi.
  4. Lisää sherry, soijakastike, etikka, suola ja pippuri. Hauduta liha kannen alla kypsäksi, noin 2 tuntia eli kunnes se on mureaa ja liemi kiehunut kokoon.
  5. Maista kastiketta ja lisää etikkaa tarvittaessa.

Kommentit (1)

Vierailija

Hei, uupuuko reseptistä neste? Kovin vähäiseltä tuntuu, jos täytyy haudutellakin noin kauan.

Teuvo_2 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Simppeli ja nopea arkikeitto, jonka juju on päälle lisättävissä lisukkeissa.

 

Vaikeustaso
Helppo

Meksikolainen jauhelihakeitto

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
1
sipuli
2-3
valkosipulinkynttä
7
dl
lihalientä
1
tölkki
tomaattimurskaa
1
tölkki
käyttövalmista papusekoitusta
1
laakerinlehti
1/2
tl
mustapippuria
1
tl
kanelia
2
tl
chilijauhetta
1
tl
juustokuminaa
Tarjoiluun
1/2
punasipulia silputtuna
1/2
nippua
korianteria
1
lime
100
g
creme fraichea

Työvaiheet

1. Silppua sipuli.

2. Paista jauheliha erillisessä paistinpannussa kypsäksi, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuullota kattilassa öljyssä sipulisilppu. Lisää sen jälkeen kattilaan tomaattimurska, lihaliemi ja mausteet. Lisää myös jauheliha ja purista valkosipulinkynnet joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpöä. Lisää myös huuhdellut pavut.

4. Vamistele sillä aikaa tarjoilun lisukkeet: silppua punasipuli ja korianteri, leikkaa lime lohkoiksi.

5. Maista keittoa ja mausta tarvittaessa lisää. Tarjoile punasipulisilpun, korianterin ja creme fraichen kanssa ja purista päälle limeä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 727 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nepalilaiset herkut onnistuvat kotikeittiössäkin yllättävän vähällä vaivalla.

 

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
20 min + 1 t hauduttaminen
Vaikeustaso
Helppo

Nepalilainen lammascurry Khasi ko masu

Ainekset

600
g
karitsan paahtopaistia tai lampaan luutonta patalihaa
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
voita
2
tl
currya
1
tl
juustokuminaa
1
tl
kurkumaa
1 1/2
tl
suolaa
1
kanelitanko
n. 4
dl
vettä
1
ruukku
tuoretta korianteria
(2
dl
ruuanvalmistusjogurttia)

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha reilun kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna sipulit ja valkosipuli. Paista lihat voissa kasarissa kauniin ruskeiksi. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit, valkosipulit ja mausteet kanelitankoa lukuun ottamatta. Jatka paistamista pari minuuttia.
  2. Lisää kanelitanko ja vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Anna curryn hautua kannen alla noin tunti tai kunnes liha on mureaa.
  3. Hienonna korianteri ja sekoita valmiin curryn joukkoon. Tarjoa curryn lisäkkeenä höyrytettyä riisiä.

Vinkki! Curryyn voi kypsennyksen loppuvaiheessa lisätä pari desiä rasvaista (10 %) ruuanvalmistusjogurttia. Vähennä tällöin veden määrästä vastaavasti 2 desilitraa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1345 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Elvi Rista

Paista pihveistä todellakin vain pinta. 30 sekuntia riittää!

 

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
20 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pintapaistettu tartar ja punajuurisalaatti

Ainekset

600
g
naudan sisäpaistia tai -fileetä
2
rkl
kapriksia
2
rkl
dijoninsinappia
2
tl
worcesterkastiketta
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Punajuurisalaatti
4
puna- tai raitajuurta
2
punasipulia
1
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1
l
salaattisekoitusta
Valkosipulileipämurut
2
paksua viipaletta maalaisleipää
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
2
rkl
voita
4
kananmunankeltuaista

Työvaiheet

  1. Aloita salaatista. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi punajuuret ohuiksi viipaleiksi matalareunaiseen uunivuokaan. Kuori ja lohko punasipulit ja lisää vuokaan. Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, hunaja ja suola juuresten joukkoon. Kypsennä uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Anna jäähtyä.
  2. Leikkaa jääkaappikylmästä paistista tai fileestä ohuita viipaleita (lihassyiden poikkisuunnassa). Hienonna viipaleet pieniksi kuutioiksi. Hienonna kaprikset. Sekoita liha, kaprikset, sinappi, worcester, suola ja pippuri. Anna seoksen vetäytyä huoneenlämmössä paistamiseen saakka.
  3. Tee valkosipulileipämurut. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja murenna leipä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista leipämuruja öljyssä paistinpannussa pari minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Kaada murut leivinpaperille jäähtymään.
  4. Revi salaatit suupaloiksi kulhoon. Nosta jäähtyneet punajuuret ja punasipulit salaatin joukkoon. Valuta uunivuoassa oleva oliiviöljy-balsamiviinietikkaseos päälle.
  5. Muotoile jauhelihasta neljä paksua pihviä. Paista pihvejä kuumassa pannussa voissa noin 30 sekuntia kummaltakin puolelta. Paista vain sen verran, että pihvit saavat kauniin värin pintaansa. Niiden ei ole tarkoitus kypsyä sisältä.
  6. Jaa pihvit lautasille. Annostele salaatti päälle. Ripottele valkosipulileivänmurut salaatille ja asettele jokaisen annoksen päälle varovasti yksi kananmunankeltuainen.

Kommentit (0)