Me Naiset on lisännyt 741 reseptiä.
Linkitetty 275 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Juustokakku maistuu Kinderiltä, kun yhdistät suklaisen pohjan valkosuklaiseen täytteeseen! Viimeisen silauksen luo maitosuklaavaahto.

Annoksia
8-10
Valmistusaika
45 min + 4 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Kinder-juustokakku

Ainekset

Pohja
150
g
suklaakeksejä
75
g
voita
Täyte
4
liivatelehteä
2
dl
kuohukermaa
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
250
g
valkosuklaata
3
rkl
vettä
Maitosuklaavaahto
2
dl
kuohukermaa
150
g
maitosuklaata

Työvaiheet

1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.

2. Valmista ensin pohja. Murskaa suklaakeksit hienoksi kulhossa esimerkiksi juomalasin pohjaa käyttäen. Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja sekoita keksimuruihin. Painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin kovettumaan.

3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

4. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri.

5. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää se vaahdon joukkoon nauhana koko ajan vispaten.

6. Kiehauta tilkka vettä pienessä kattilassa ja nosta pois hellalta. Purista liivatteesta kylmä vesi pois ja sekoita kuumaan veteen vispilän tai haarukan avulla. Lorota täytteen sekaan ohuena nauhana koko ajan vispaten. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

7. Valmista maitosuklaavaahto juuri ennen kun otat kakun jääkaapista. Sulata maitosuklaa vesihauteessa. Vispaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Valuta sulanut suklaa hitaasti kerman joukkoon edelleen vispaten.

8. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluastialle. Nostele päälle maitosuklaavaahto ja raasta halutessasi suklaata koristeeksi.

Kommentit (1)

Ketju on lukittu.
Kaisu P. on lisännyt 104 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Kohtalainen

Macaron-leivokset

Ainekset

0,250
Kg
Sokeria
0,080
Kg
Vettä
0,095
Kg
Valkuaista (a.)
0,250
Kg
Mantelijauhe
0,250
Kg
Tomusokeri
0,080
Kg
Valkuaisia( b.)
(Elintarvikeväriä)
Voikreemi
0,250
Kg
Voita
0,063
Kg
Sokeria
0,100
Kg
Vettä

Työvaiheet

Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe. Sekoita tomusokeri, mantelijauhe ja elintarvikeväri.
Sekoita joukkoon valkuaiset (b.). Anna turvota noin 10 min.
Laita toiseen pataan valkuaiset( a. )ja vaahdota rakenne löysäksi vaahdoksi
Keitä sokeri ja vesi 120°C:een ja lisää ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Yhdistä marenkivaahto manteliseokseen kolmessa erässä.
Sekoita massaa sen verran että siitä tulee kiiltävää ja pursotus jälki katoaa.
Pursota massa leivinpaperille n. 4 cm ø pohjiksi.
Anna kuivua noin 20 min. huoneenlämmössä.
Paista pohjat 150°C:ssa noin 15 min

Voikreemi:
Vaahdota voi. Lisää joukkoon kiehautettu ja jäähdytetty sokerivesi vähitellen ohuena nauhana. Vaahdota täyteen tilavuuteen.
Voikreemin voit maustaa haluamallasi tavalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1375 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Titti Uotila

Hehkuvaa väriä ilman lisäaineita.

Marjakuorrute donitseille tai munkeille

Ainekset

1 1/2
dl
tomusokeria
1 1/2
rkl
paseerattua vadelmaa tai soseutettua mustaherukkaa
kuivattuja marjoja

Työvaiheet

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Kasta donitsit tai munkit kuorrutteeseen. Koristele kuivatulla marjajauheella tai vaikkapa kookoshiutaleilla.

 

Kommentit (0)

Annoksia
N.30 kpl
Vaikeustaso
Helppo

Vanilija-vadelmakierrepullat

Ainekset

50
g
Hiivaa
2
Kpl
Munia
2
Dl
Sokeria
2
Tl
Suola
1
Rkl
Kardemumma
N.18
Dl
Vehnäjauhoja
1 1/2
Dl
Pehmeää voita
Vanilijakreemi:
200
G
Kreemijauhetta
6
Dl
Kylmää vettä
Sekoita vesi ja kreemijauhe keskenään.
Pinnalle:
Vadelmamarmelaadia
Pomada:
0,333
Kg
Pomadajauhetta (valkoista)
0,047
Vettä
Sekoita vesi ja pomadajauhe keskenään, käytä hetki mikrossa. Lusikoi pursotuspussiin.

Työvaiheet

Sekoita taikinan aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia
Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi.
Levitä vanilijakreemiä nauhoille tasainen kerros. Rullaa nauhat.
Leikkaa rullat 50-60 g:n painoisiksi paloiksi. Aseta palat pellille häntä alle. Nostata pullat.
Voitele pullat kananmunalla. Pursota pinnalle vadelmamarmeladia. Paista pullat 210 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Pomadoi jäähtyneet pullat.

Kommentit (0)

ET-lehti on lisännyt 134 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Ahmed Ladarsi Kuva Piia Arnould

Pääsiäisen makupari on mämmi ja mango. Leivo mämmistä kakku ja tee täytteeksi rahkainen mangomousse, joka vie kielen mennessään.

Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
45 min + 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mangomämmikakku

Ainekset

260
g
mämmiä
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
100
g
voita tai leivontamargariinia
2
dl
perunajauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Täyte
6
liivatelehteä
400
g
säilöttyä mangoa
200
g
maitorahkaa
2
dl
vaniljajogurttia
1
dl
mangolientä purkista
Koristeet
1
tuore mango
puutarhamustikoita

Työvaiheet

  1. Sekoita pohjaa varten mämmi ja sokeri huolellisesti. Lisää munat. Sulata rasva ja lisää taikinaan. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi joukkoon.
  2. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille kääretortun tapaan levyksi. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Paina pohjasta kakkuvuoan avulla vuoan kokoinen pohja. Nosta pohja irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. (Jauha monitoimikoneessa loput pohjasta jauhelmaksi ja pakasta jauhelma seuraavaa kakkua varten. Jauhelman voi käyttää lisäämällä joukkoon 50 g sulatettua voita ja painamalla murumassa kakkupohjaksi vuoan pohjalle.)
  4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Soseuta säilykemangot tehosekoittimessa. Lisää joukkoon rahka ja jogurtti.
  5. Kuumenna mangoliemi kattilassa ja lisää joukkoon hyvin puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos  rahkamassaan tasaisesti. Kaada mangoseos kakkuvuokaan. Anna hyytyä viileässä vähintään neljä tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele tuoreella mangolla ja puutarhamustikoilla.

Kommentit (0)