Kirsti EM on lisännyt 5 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Naudan ulkofileetä ja portviinikastiketta
0

22 98
750 ml

XM BY XAVIER MILHADE SAINT-EMILION GRAND CRU
Ranska > AC Saint-Emilion Grand Cru
VIINISUOSITUS

1

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min

Naudan pihvi ja portviinikastike

Ainekset

600
g
naudan ulkofilettä
2
kpl
juuriselleriä
0,5
kg
karkeaa merisuolaa
kastike
1
kpl
sipuli ja valkosipulinkynsi
1
kpl
porkkana
kok. mustapippureita, suolaa, valkoviinietikkaa
4
dl
lihalientä
2
dl
portviiniä
2
dl
omenamehua
2
rkl
maizenaa ja 2 tl vettä

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 250°C asteeseen ja ota ulkofilee huoneenlämpöön odottamaan.

Valmista sellerit:
Pese sellerit ja leikkaa ne kuorineen neljään osaan.
Laita uunipellille tai uunivuokaan karkea merisuola ja aseta sellerilohkot suolan päälle kuoripuoli alaspäin.
Kypsennä suolapedillä noin 30 minuuttia.

Valmista kastike:
Suikaloi sipuli, viipaloi porkkana ja kuori valkosipulinkynnet.
Kuumenna leveäpohjaisessa kattilassa tilkka öljyä.
Kun kattila on kuuma, lisää leikkaamasi kasvikset pippureiden kanssa.
Kuullota aina välillä välillä sekoitellen noin 4 minuuttia.
Lisää portviini kattilaan ja keitä sitä kasaan noin puolet.
Lisää lihaliemi ja omenamehu.
Keitä kastiketta hiljalleen kasaan noin 30 minuuttia.
Siivilöi kastike ja siirrä puhtaassa kattilassa takaisin liedelle.
Sekoita maissitärkkelys ja vesi keskenään ja lisää kiehuvaan kastikkeeseen koko ajan sekoittaen.
Mausta suolalla ja tilkalla etikkaa.

Leikkaa naudan ulkofilee neljäksi pihviksi.
Paista pihvit isolla paistinpannulla öljy-voi seoksessa noin 3 minuuttia per puoli, jos haluat pihvit mediumina.
Ota pihvit pois pannulta leikkuulaudalle vetäytymään muutamaksi minuutiksi.
Mausta suolalla ja pippurilla

Tarjoile vetäytyneet ulkofileepihvit sellerin ja kastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla