Espanjalaiset churrot nautitaan aamupalalla vohvelin muodossa. Rapsakat vohvelit kuorrutetaan kanelisokerilla ja kruunataan rahkavaahdolla ja hedelmillä. Tämä herkku nautitaan ehdottomasti pitkän Nespresso Envivo Lungo –kahvin kera.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 minuuttia + paistaminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Churrovohvelit ja Nespresso Envivo Lungo -kahvi

Ainekset

Täyte
1
dl
vispikermaa
1
rkl
sokeria
250
g
rahkaa
2
nektariinia
1
mango
1
banaani
Vohvelitaikina
3
dl
vettä
100
g
voita
1/4
tl
suolaa
2 1/2
dl
jauhoja
1/2
tl
leivinjauhetta
3
kananmunaa
1 1/2
dl
kivennäisvettä
1 1/2
dl
sokeria
1
rkl
kanelia
voita paistamiseen

Työvaiheet

  • Valmista täytteet. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita joukkoon rahka. Kuori ja paloittele hedelmät. Laita täytteet jääkaappiin odottamaan.
  • Valmista taikina. Kiehauta tilavassa kattilassa vesi, voi ja suola. Mittaa jauhot valmiiksi ja sekoita leivinjauhe sekaan. Nosta kattila liedeltä tai sammuta liesi. Lisää jauhot kattilaan yhdellä kertaa. Sekoita kauhalla voimakkaasti, kunnes taikina on tasaisen kiinteä ja muotoutuu yhtenäiseksi taikinaksi.
  • Riko munat omaan kulhoon ja vispaa vatkaimella tai tehosekoittimella, kunnes munat hieman vaalenevat ja vaahtoutuvat kevyesti. Lisää joukkoon kivennäisvesi.
  • Kaada taikina kattilasta omaan kulhoon. Kaada muna-kivennäisvesiseos taikinan joukkoon ohuena nauhana ja vatkaa samaan aikaan vatkaimella.
  • Ota laakea lautanen, jolle sekoitat sokerin ja kanelin vohveleiden kuorruttamiseksi.
  • Kuumenna vohvelirauta. Sivele raudan molemmat pinnat voinokareella ja nosta taikinaa raudan pinnalle. Levitä taikinaa taputtelemalla sitä hieman raudan pinnalla reunoja kohti. Sulje vohveliraudan kansi. Paista, kunnes vohvelit ovat rapeita pinnasta ja irtoavat raudasta helposti.
  • Nosta vohveli sokeri-kaneliseoksen päälle ja käännä molemmin puolin. Laita vohvelit laakealle tarjoilulautaselle ja tarjoa heti rahkavaahdon, hedelmien ja Nespresso Envivo Lungo –kahvin kera.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 107 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Annoksia
4-5
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakkasosekeitto

Ainekset

1
Pieni
Sipuli
1
Iso
Peruna
4
Kpl
Palsternakka
N.1/2-1
Dl
Vettä
2
Rkl
Savu sulatejuusto
2
Dl
Kuohukerma
1
Dl
Täysmaitoa
2
Tl
Suola
Pinnalle:
Luomu seesaminsiemeniä
Krutonkeja

Työvaiheet

Kuori ja kuutioi sipuli, peruna ja palsternakat.
Laita kasvikset kattilaan, laita niin paljon vettä että kasvikset peittyvät.
Keitä niin kauan että kasvikset on lähes kypsiä, lisää maito, kerma ja sulatejuusto.
Keitä vielä hetki.
Lisää suola.
Poraa keitto tasaiseksi.

Pinnalle:
Seesaminsiemeniä ja krutonkeja.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1377 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Perunasalaatti saa maustua jääkaapissa ainakin neljä tuntia. Ota salaatti huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Annoksia
4 annosta lisukkeena
Valmistusaika
40 min + maustuminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Perunasalaatti

Ainekset

12-16
(n. 600 g)
kiinteämaltoista perunaa (esim. Siikli)
1
tähtianis
1
kelta- tai punasipuli
1
suolakurkku
1
purjon vaalea osa
1
vihreä omena
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
prk (35 g)
kapriksia
Majoneesikastike
50
g
ranskankermaa
1 1/2
dl
majoneesia
1
tl
dijoninsinappia
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  • Keitä perunat kypsiksi suolalla ja tähtianiksella maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Kaada keitinvesi pois, poista tähtianis ja nosta kattila hetkeksi takaisin liedelle, jotta perunat kuivahtavat. Peitä perunat talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna jäähtyä.
  • Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa sipulinpuolikkaat ensin terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi sipuli sen jälkeen leikkaamalla viipaleet viistosti sipulin syiden mukaan. Poista kanta. Huuhtele sipulikuutiot kylmällä vedellä siivilässä, valuta hyvin ja levitä kuivumaan talouspaperin päälle.
  • Leikkaa suolakurkku kuutioiksi. Leikkaa purjon vaalea osa ohuiksi renkaiksi (käytä vihreä osa muussa ruuanlaitossa). Kuori ja kuutioi omena ja jäähtyneet perunat. Hienonna yrtit. Valuta kaprikset.
  • Paahda sinapinsiemeniä paistinpannussa keskilämmöllä pari minuuttia.
  • Tee kastike. Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lusikoi majoneesi, sinappi ja mustapippuri ranskankerman joukkoon ja sekoita kevyesti.
  • Sekoita kaikki muut ainekset paitsi majoneesikastike kulhossa. Nostele kastike joukkoon niin että se jää kuohkeaksi. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Ota salaatti huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoamista

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1377 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Kokeile pakastaa kuutioidut melonipalat. Kylmät hedelmäpalat viilentävät boolin jääpalojen tapaan.

Annoksia
15 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Seljankukkabooli

Ainekset

1
l
laimennettua seljan-kukkamehua (esim. Brunneby)
1
plo (0,75 l)
kuivaa valkoviiniä
1/2
kg
melonia
1/2
kg
hunajamelonia
1/2
l
mansikoita
2
(luomu)limettiä
250
g
vadelmia
1/2
l
kivennäisvettä
jäitä

Työvaiheet

  1. Laimenna seljankukkamehu voimakkaan makuiseksi mehuksi. Lisää joukkoon valkoviini.
  2. Kuori melonit ja leikkaa ne kuutioiksi. Poista mansikoista kannat. Lohko tai halkaise isoimmat mansikat. Pese ja lohko limetit.
  3. Lisää marjat ja hedelmät booli-kulhoon. Kaada päälle seljankukka-viinibooli. Lisää kivennäisvesi ja jäät juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Vaikeustaso
Helppo

Fariinisokerikeksit (gluteeniton)

Ainekset

340
G
Voita tai margariinia
8
Dl
Glut.kaurainen leivontajauho
2
Tl
Sooda
2/4
Tl
Suola
1
Tl
Kaneli
1
Tl
Kardemumma
500
G
Fariinisokeri
2
Kpl
Muna

Työvaiheet

Sekoita rasvan sekaan fariinisokeri ja munat. Lisää jauhot. Pursota keksejä. Ripottele pintaan hienoa sokeria.
Paista 160 astetta n.10 min.

Kommentit (0)