Kodin Kuvalehti on lisännyt 529 reseptiä.
Linkitetty 246 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Tuomas Kolemainen

Paistinpannulla paistettaviin lättänäleipiin tarvitset vain jauhoja, suolaa ja vettä. Leivät maistuvat taivaallisilta vaikkapa hummuksen kera.

Annoksia
8 leipää
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pannuleivät

Ainekset

4
dl
hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
n. 2
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot ja suola ja lisää niiden joukkoon vesi. Sekoita aineet käsin kimmoisaksi taikinaksi.
  2. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja kauli ne jauhotetulla työtasolla parin millin paksuisiksi pyöreiksi leiviksi.
  3. Paista leivät yksitellen kuumalla paistinpannulla noin minuutti kummaltakin puolelta. Leipien pintaan saa tulla ruskeita pilkkuja.

Vinkki! Leivät paistetaan kuivalla pannulla ilman rasvaa. Ravistele irtojauhot leipien pinnasta ennen pannulle nostamista, sillä jauhot käryävät helposti.

Kommentit (1)

piiuite

Niin ihanan nopeaa ja maukasta. Hiuvaleipäjauhon korvasin grahamilla.