Jennyfer1980 on lisännyt 20 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Pekonipasta
Pekonipasta

Pekonipasta, jonka kermainen koostumus tulee tuorejuustosta

Pekonipasta tuorejuustolla, jossa on runsaasti mukana myös kasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekonipasta

Ainekset

1
kpl
sipuli
8
kpl
kirsikkatomaattia
100
g
babypinaattia
1/2
ruukkua
basilikaa
mustapippuria
suolaa
1
pkt
pekonia
150
g
ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa
300
g
(tagliatelle) pastaa

Työvaiheet

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
2. Leikkaa pekonit neljään osaan ja paista pannulla silputun sipulin kanssa
3. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit, pinaatti, silputtu basilika, tuorejuusto ja mustapippuri
4. Kiehauta seos
5. Nosta pekonikastiketta kypsän pastan päälle

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1293 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Syvänmakuinen parsarisotto onnistuu ilman voita ja parmesaania. Vegaanisen risoton täyteläisen maun takaa vaalea misotahna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-siitakerisotto

Ainekset

Liemi
1
l
vettä
4
rkl
(vaaleaa) misotahnaa
Risotto
300
g
vihreää parsaa
100
g
siitakesieniä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
dl
risottoriisiä
1
dl
valkoviiniä

Työvaiheet

  1. Kiehauta liemen vesi kattilassa. Ota pieni määrä sivuun ja sekoita misotahna joukkoon. (Se liukenee pieneen vesimäärään paremmin). Kaada seos kattilaan ja pidä liemi miedolla lämmöllä kiehuvana.

  2. Leikkaa parsoista kova, puumainen pää pois ja kuori tarvittaessa. Paloittele. Viipaloi siitakesienet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  3. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä padassa ja paista parsapaloja ja siitakesieniä noin 5 minuuttia, koko ajan sekoitellen. Kaada kasvikset kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna jäljellä oleva 1 rkl oliiviöljyä samassa padassa ja kuullota valkosipulia noin 2 minuuttia. Lisää riisi ja kääntele kunnolla joukkoon noin minuutin ajan. Lisää viini, anna sihahtaa ja keitä hetki, kunnes viini on imeytynyt.

  4. Lisää misolientä kauhallinen kerrallaan, lisää, kun edellinen on imeytynyt. Keittoaika on 18 minuuttia.

  5. Lisää lopuksi parsat ja sienet ja kääntele joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2516 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Mika Jylhä

Ihanan keväinen pasta saa makunsa nokkoshummuksesta ja limetillä maustetuista kalapyöryköistä.

Vinkki! Monitoimikone on kalapyörykkäkokin ystävä. Kone jauhaa myös lisukkeena tarjottavan nokkoshummuksen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Säynepyörykkäpasta ja nokkoshummus

Ainekset

Pyörykät
500
g
säynefileetä tai muuta vaaleaa kalafileetä
4
rkl
maissitärkkelystä
½
rkl
leivinjauhetta
½
dl
ruohosipulia hienonnettuna
1
iso limetti
1
tl
suolaa
2–3
rkl
öljyä paistamiseen
Nokkoshummus
1
tlk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
n. 1
l
nokkosen lehtiä (1 dl ryöpättynä ja puristettuna)
2
isoa valkosipulinkynttä
½
ruukku
tilliä
2
rkl
makeaa chilikastiketta
2
rkl
mantelitahnaa tai tahinia
2
rkl
öljyä
2
rkl
limetinmehua
¼
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria myllystä
(vettä)
Lisäksi
400
g
pastaa
1
dl
versosekoitusta

Työvaiheet

  1. Hienonna kala monitoimikoneessa. Lisää maissitärkkelys, leivinjauhe ja ruohosipuli. Pese ja raasta limetin kuori ja lisää se seokseen. Mausta suolalla ja soseuta tasaiseksi. Siirrä seos toiseen kulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan. Pese monitoimikoneen kulho ja leikkuuterä hummusta varten.

  2. Valmista hummus. Valuta kikherneet. Ryöppää nokkoset keittämällä lehtiä vähässä vedessä noin 1 minuutti. Valuta siivilässä ja jäähdytä kylmällä vedellä. Purista käsin kuivaksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Säästä tillistä muutama oksa annosten koristeluun, hienonna loppu tilli. Soseuta kaikki hummuksen aineet monitoimikoneessa tasaiseksi tahnaksi. Jos seos tuntuu liian kiinteältä, lisää tilkka vettä.

  3. Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja pidä lämpimänä.

  4. Pyörittele kalaseoksesta noin 20 pientä pyörykkää ja paista ne öljyssä pannussa keskilämmöllä kypsiksi ja kullanruskeiksi, noin 10 minuuttia.

  5. Tarjoa pyörykät hummuksen ja pastan kanssa. Viimeistele tillillä ja versoilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2516 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Poimi nuoret nokkoset talteen! Tämän ricottajuustolla rikastetun pastan voi valmistaa myös pinaatista, mutta nokkosen vitalisoivaa makua ei voita mikään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nokkos-ricottapasta

Ainekset

2
l
nuoria nokkosia
½
purjo
2
rkl
oliiviöljyä
4
dl
kuohukermaa
40
g
parmesaania
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku
basilikaa
½
sitruuna
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele nokkoset ja ryöppää kiehuvassa vedessä 1 minuutti. Siivilöi ja hienonna.

  2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/ 2 l vettä). Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Huuhtele ja viipaloi purjo. Paista öljyssä pannussa 1–2 minuuttia, lisää kerma ja keitä keskilämmöllä ilman kantta 10 minuuttia.

  4. Raasta parmesaani. Sekoita se ja ricotta kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna basilika, lisää se nokkosten kanssa kastikkeeseen ja anna lämmetä hetki.

  5. Jaa pasta ja kastike lautasille ja purista tilkka sitruunamehua annoksiin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1293 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Anjoviksia, parmesaania ja tomaatteja. Tämä mehevä ja luonteikkaan makuinen uunipasta on oikea umamipommi! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Umaminen uunipasta

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
varsisellerin varsi
4
anjovisfileetä
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
voita
½
tl
chilihiutaleita
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
2
rkl
pikkukapriksia
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
rouhittua mustapippuria
400
g
pastaa
2
dl
hienonnettuja yrttejä (esimerkiksi lehtipersilja ja basilika)
1
tlk
(noin 300 g) öljyyn säilöttyjä artisokan sydämiä
2
dl
raastettua parmesaania
¾
dl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna sellerin varsi ja anjovikset.

  2. Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla ja paista kasviksia, anjoviksia ja chilihiutaleita reilu 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja tomaattimurskat ja keitä keskilämmöllä, silloin tällöin sekoitellen 10 minuuttia.

  3. Lisää kastikkeeseen kaprikset ja mausteet ja keitä kastiketta kasaan noin 25 minuuttia.

  4. Keitä sillä aikaa pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  5. Hienonna yrtit ja valuta artisokan sydämet ja paloittele vähän pienemmiksi. Kääntele molemmat kastikkeeseen yhdessä pastan kanssa suoraan uunivuokaan.

  6. Raasta päälle parmesaania ja ripottele pinjansiemeniä. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia.

Kommentit (0)