Pia Asp on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Salaatti marinoidusta savubroilerista ja sitruunakastike

Ainekset

Ainekset
1
kpl
broilerin nahallista rintaleikettä per syöjä
Marinadi (per puoli kiloa broilerinlihaa)
1/2
litraa
vettä
1,5
rkl
merisuolaa
1
rkl
sokeria
2
tl
rouhittua mustapippuria myllystä
2
kpl
valkosipulinkynttä viipaloituna
muutama timjamin tai rosmariinin verso tai 1 tl kuivattuna
Sitruunakastike
2
dl
kevyt Crème Fraîche
1/2
sitruunan raastettu kuori
sitruunapippuria, suolaa
Salaattiin
erilaisia salaatinlehtiä
verkkomelonia tai hunajamelonia
viinirypäleitä
saksanpähkinöitä hakattuna

Työvaiheet

Kiehauta vesi ja mausteet marinadia varten. Anna liemen jäähtyä ja kaada broilerinfileiden päälle. Anna marinoitua 2-4 tuntia jääkaapissa. Nosta sen jälkeen fileet liemestä ja kuivaa ne hyvin.

Savusta grillissä savustuspussissa puolisen tuntia. Savustuspussi toimii parhaiten grillissä, jossa on suljettava kansi. Tarkempia ohjeita löytyy savustuspussin pakkauksesta.

Sekoita sitruunakastikkeen ainekset ja anna makujen tasaantua jonkin aikaa.

Kokoa salaatin ainekset laakealle vadille tai suoraan annoslautasille. Revi salaatinlehdet käsillä pienemmiksi. Pilko kuoritut melonit lohkoiksi tai paloiksi, viinirypäleet puolikkaina tai kokonaisina. Leikkaa jäähtyneet broilerinfileet viipaleiksi ja asetttele kauniisti vadille. Hakkaa veitsellä saksanpähkinöitä pienemmiksi paloiksi ja ripota ne koko salaatin pinnalle viimeiseksi.

Sitruunakastikkeen voi tarjota erikseen kulhosta tai lusikoida suoraan lautasille broilerinviipaleiden vierelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla