Jennyfer1980 on lisännyt 20 reseptiä.
Linkitetty 143 keittokirjaan.
Pinaatti-feta-sipulipiirakka
Pinaatti-feta-sipulipiirakka

Tämä suolainen piirakka on bravuurini ja taivaanlahja. Se on vuosien mittaan ollut tie kaikkien sydämiin, jotka sitä ovat päässeet maistamaan. Erityisesti pohja saa ihmetystä ja kehuja osakseen, joka koostuu mm. maitorahkasta, munista, ja vain kuudesta ruokalusikasta jauhoja. Olen aikoinaan kokeillut vaikka mitä täytteitä, mutta mikään ei toimi niin kuin pinaatti, feta ja sipuli.

Piirakan pohja on peruja mummoltani 80- tai 90-luvulta, jolloin hän oli painonvartijoissa. Aloin itse käyttämään sitä suolaisissa piirakoissani 90-luvulla, enkä sen koommin ole muita pohjia juuri tehnytkään. Ei, en ole vartioinut painoani siitä lähtien. Minä en vain voi sietää rasvasta ja jauhoista koostuvia piirakkapohjia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min valmistus + 30 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Pinaatti-feta-sipulipiirakka

Ainekset

1
prk
maitorahkaa
2
kpl
munia
6
rkl
jauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
Täyte
1
pss
hienonnettua pakastepinaattia
200
g
feta tai salaattijuustokuutioita
1
kpl
sipuli
2
dl
kermaa
2
kpl
munia
1
pss
juustoraastetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 225 asteeseen

Valmista pohja:

1. Sekoita maitorahka ja munat keskenään
2. Lisää jauhot, leivinjauho ja suola joukkoon sekoittaen
3. Kaada taikina voideltuun uuninkestävään piirakkavuokaan

Täyte:

1. Sulata pinaatti
2. Silppua sipuli ja sekoita kulhossa pinaatin kanssa
3. Murustele joukkoon feta
4. Kaada joukkoon kerma
5. Riko sekaan kaksi munaa
6. Sekoita tasaiseksi löysähköksi massaksi
7. Kaada täyte piirakkapohjan päälle
8. Lisää pinnalle pussillinen juustoraastetta

Paista 225 asteessa 30 minuuttia

Kommentit (13)

Ilmari (nimimerkki)

Näyttää hyvältä! Tätä reseptiä olisi mukava kokeilla, mutta kananmuna näyttelee pääosaa. Meidän perheessä on yksi muna-allerginen. Täytyy, ehkä silti laittaa tämä talteen ja yrittää muokata sitä. Kiitos ohjeesta!

Ritva_5
Seuraa 
Liittynyt26.3.2016

Tässä voisi käyttää myöskin rahka-voitaikinaa niin ei tarvita kananmunaa. silloin, ihan vinkiksi.. Hyvältä näyttää ainakin.

Vierailija

Täytyy testata. Minkä kokoinen purkki tulee maitorahkaa?

Vierailija

Hei, kivankuuloinen ohje, minkäkokoiseen uunivuokaan?

Vierailija

Tämän testaan mutta minulle riittää varmaan puoli pussillista juustoraastetta. Ja saatan lisätä jotain yrttejä.

Lripuri

Minkä kokoinen pussi pinaattia ja juustoraastetta?

Käyttäjä18197
Seuraa 
Liittynyt15.10.2019

Olisi hyvä, jos ainemäärät olisivat esim grammoina tai desilitroina

Vierailija

Missä on valkosipuli?

Asta Vepsis

Onkohan toi 6rkl jauhot oikein tässä kun on sit ihan löysää taikinaa?

Vierailija

Onnistuuko gluteenittomilla jauhoilla?

Bananna

Kokeilin tätä, tässä puuttuvat mitat:
250g rahkaa
150g pinaattia
200g juustoa (tosin vähempikin riittänee?)

Taikina on tosiaan epäilyttävän löysää, mutta kohosi paistuessaan hyvin. Mahtui 20cm pyöreään kakkuvuokaan, tosin jäi melko kosteaksi. Kannattanee siis käyttää esim 24cm vuokaa mikäli toivoo kauniita paloja.. :p hyvää ja helppoa kyllä oli, 5/5 suosittelen!

Yrtit

Näin kevät aikaan käytin pinaatin tilalla tuoretta nokkosta, jonka ryöppäsin ennen käyttöä. Pohja vähän epäilytti, mutta siitä tuli ihan hyvä vaikka oli vaan 6 rkl jauhoja ja taikina melko löysää. Kyllähän noilla täytteillä hyvää tulee: juustot, kerma yms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1290 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pakastesimpukoista saa aikaiseksi mainion padan, jonka voi tarjoilla sellaisenaan rapeakuorisen leivän kanssa. Liemessä maistuva miso tuo makuun ihanaa umamisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Misosimpukat

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
400
g
perunoita
1
rkl
voita
½
pkt (noin 85 g)
pekonikuutioita
1
rkl
tuoretta timjamia
2
dl
valkoviiniä
5
dl
kanalientä
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
misotahnaa
1
pkt (noin 450 g)
sinisimpukoita (pakaste)
Päälle
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, kuori ja kuutioi perunat. Sulata voi padan pohjalla. Paista pekonia, kunnes se saa väriä. Lisää sipuli, valkosipuli, perunat ja timjamin lehdet ja paista sekoitellen noin 5 minuuttia.

  2. Lisää viini, anna sihahtaa ja keitä hieman kasaan. Lisää kanaliemi, kerma ja misotahna ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Nosta lämpöä ja lisää simpukat pakkauksen ohjeen mukaan vielä (3–5 minuutiksi), kunnes ne aukeavat. Heitä aukeamattomat pois.

  3. Hienonna pinnalle persiljaa ja tarjoa heti esimerkiksi parmesaanileipien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2511 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Korealainen chilitah­na ja loraus konjak­kia antavat potkua lempeän makuiseen katkarapukeittoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + keittäminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Huijarin hummerikeitto ja raputahna

Ainekset

600
g
kokonaisia katkarapuja
1
pieni sipuli
1
porkkana
½
palsternakka
2
rkl
voita
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
konjakkia
8
dl
vettä
3
rkl
hummerifondia
1
laakerinlehti
1
timjaminoksa
½
ruukku tilliä
1
tl
gochujang-chilitahnaa
2
dl
kuohukermaa
rkl
vehnäjauhoja
2
dl
kuivaa kuohuviiniä
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Raputahna
1
dl
kuohukermaa
puolet kuorituista katkaravunpyrstöistä
½
ruukku
tilliä
1
tl
gochujang-chilitahnaa
1
rkl
limetin mehua
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori katkaravut ja säästä kuoret. Lai­ta pyrstöt jääkaappiin odottamaan keiton valmistumista.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli, porkkana ja pals­ternakka. Paista kasviksia voissa kattilas­sa muutama minuutti. Lisää kattilaan noin puolet katkarapujen kuorista ja tomaatti­pyree. Jatka paistamista 2 minuuttia. Lisää konjakki, vesi, fondi, laakerinlehti, timjami ja tilli oksina. Anna liemen hautua kannen alla keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Siivi­löi liemi ja kaada se takaisin kattilaan.
  3. Valmista raputahna. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Hienonna katkaravun­pyrstöt ja tilli veitsellä. Sekoita kulhossa katkaravut, tilli, chilitahna, limetin mehu ja suola. Kääntele kermavaahto joukkoon.
  4. Vatkaa pienessä kulhossa keittoon tu­leva chilitahna, kerma ja vehnäjauhot ta­saiseksi. Kaada seos liemen joukkoon ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes keitto sakenee. Tähän menee noin 5–7 minuuttia.
  5. Lisää joukkoon kuohuviini ja kuumenna keitto vielä kertaalleen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Jaa loput katkaravunpyrstöt keittokulho­jen pohjalle ja kauho kuuma keitto pyrstö­jen päälle. Lusikoi raputahnaa keittolauta­sille tai tarjoa se erikseen.

 

Viinisuositus:

Täyteläiselle rapukeitolle on monta hyvää juomaparia, kuten kuiva sherry, roseeviini, samppanja tai val­koviini. Kokeile kypsän hedel­mäistä Louis Max Beaucharme Chardonnayta, 16,24 e, tai kukkaista ja mausteista Adobe Gewürztraminer Reservaa, 10,59 e.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1290 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkullinen sipulikastike on klassisen New Yorkin hodarin pääraaka-aine. Soosin voi hyvin tehdä etukäteen, ja se kestää useamman päivän jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Hodarit Nykin tapaan

Ainekset

6
nakkia
6
hotdog-sämpylää
dl
hapankaalia
tulista sinappia
Kastike
250
g
kuorittua sipulia
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
¼
tl
kanelia
1
dl
vettä
¾
dl
ketsuppia
2
tl
srirachaa
1
tl
worchesterkastiketta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Kuullota paistinpannulla öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää hunaja ja kaneli. Kuullota vielä minuutin ajan. Lisää vesi, ketsuppi, sriracha ja worchesterkastike, suola ja pippuri. Kiehauta ja keitä sen jälkeen keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa. Siirrä jäähtymään.

  2. Höyrytä sämpylät ja nakit kuumiksi esimerkiksi kattilan päälle nostetussa siivilässä. Varo, ettei vesi osu siivilän pohjaan.

  3. Täytä sämpylät nakeilla, sipulikastikkeella, hapankaalilla ja sinapilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2511 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kookoksen ystävä rakastuu appelsiinilla maustettuihin ruotsalaisiin kookoshuippuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 kpl
Valmistusaika
30 min + taikinan vetäytyminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookoshuiput

Ainekset

50
g
voita
1
appelsiini
2
kananmunaa
1
dl
sokeria
n. 5¼
dl (200 g)
kookoshiutaleita
Koristeluun
100
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Pese appelsiini ja raasta puolet oranssista kuores­ta, noin 1 rkl.
  3. Riko munat kulhoon ja sekoita sokeri jouk­koon. Lisää sulatettu voi, kookoshiutaleet ja appelsiininkuoriraaste. Anna taikinan tekey­tyä 20 minuuttia.
  4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Muotoi­le kahden kostutetun lusikan avulla kartion muotoisia leivonnaisia leivinpaperin päälle.
  5. Paista kookoshuippuja uunin keskitasol­la 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä.
  6. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikros­sa. Kasta kookoshuiput suklaaseen ja anna jähmettyä. Voit tarjoilla kookoshuiput myös ilman suklaakoristelua.

Kommentit (0)