Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 127 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuka sanoi, että pohjassa on oltava jauhoja? Näiden pikkupiiraiden pohjat tehdään pelkästä perunasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pikkupiirasta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen kaalin kinkkupiiraat

Ainekset

4
isoa (à 100 g)
perunaa (yleisperuna)
2
rkl
voita
Kinkkutäyte
150
g
palvikinkkua
2
dl
emmentalia tai muuta vahvaa juustoa raasteena
1
kananmuna
150
g
ranskankermaa
2
tl
maissitärkkelysjauhoja
Paahdetut kaalit
5
lehtikaalin lehteä
½
pientä (vihreää) kukkakaalia
4
varsiparsakaalia eli broccolinia
4
ruusukaalia
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori perunat ja viipaloi ne mahdollisimman ohuiksi. Älä huuhtele viipaleita, sillä tärkkelys pitää pohjan koossa. Lado viipaleet uunipellille limittäin neljäksi piiraspohjaksi (Ø noin 10–15 cm). Sulata voi ja voitele sillä perunapohjat. Esikypsennä uunissa 10 minuuttia ja valmistele sillä aikaa kinkkutäyte ja kaalit.

  2. Kuutioi kinkku. Sekoita kinkku, juustoraaste, muna, ranskankerma ja maissitärkkelys kulhossa tasaiseksi.

  3. Revi lehtikaalin lehdet ja kukkakaali suupaloiksi. Halkaise broccolinit ja lohko ruusukaalit neljään osaan. Laita kaikki kaalit tyhjään kulhoon ja sekoita öljy ja suola joukkoon.

  4. Jaa kinkkutäyte perunapohjille. Levitä kaalit pellille piiraiden ympärille ja laita pelti uuniin 15 minuutiksi.

  5. Jaa paahdetut kaalit kinkkupiiraille ja tarjoa heti.

Kommentit (2)

Supersaukko

Tämä on niinkuin perunagaletten ja kinkkupizzan risteytys.

siistit kuvat kunniaan

Onpa ollut kovatehoinen kiertoilmauuni kun on täytteet uunipellille lentäneet.

Epäsiistin näköinen otos, ei kunnioiteta ruokaa kohtaan.

Piirakka ehkä ihan hyvää, mutta kun ihminen syö myös silmillään, niin myös

kuviin pitää kiinnittää enemmän huomiota.

Puhtaus puoli ruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 147 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kermainen ja täyteläinen stroganoff kestää reipastakin maustamista. Kokeile! Tämä versio klassisesta lihapadasta on täynnä makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
3 t
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen smetana-lihapata

Ainekset

700
g
naudan sisäpaistia
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
50
g
voita
3⁄4
tl
suolaa
½
rkl
mustapippuria
2
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
kuivattua rosmariinia
2
tl
kuivattua oreganoa
3
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
lihalientä
½
sitruunan mehu
3
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
täysjyväsinappia
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
currya
2
maustekurkkua
2
prk (250 g)
smetanaa
1
ruukku tuoretta persiljaa
Lisäksi
mauste- (tai suola-) kurkkuja ja keitettyä perunaa (sekä salaattia)

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Poista lihasta mahdolliset kalvot ja paloittele nopan kokoisiksi kuutioiksi.

  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi padassa ja kuullota sipulit hitaasti kullankeltaisiksi.

  3. Lisää lihakuutiot joukkoon ja lisää lämpöä. Ruskista lihapalat sekoitellen.

  4. Lisää mausteet ja kuivayrtit ja jatka paistamista vielä hetken. Pyörittele vehnäjauhot huolella joukkoon. Lisää lihaliemi, sitruunan mehu, tomaattipyree, sinappi, soijakastike ja curry ja sekoita.

  5. Kuutioi joukkoon maustekurkut. Anna hautua kannen alla reilut 2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Sekoita joukkoon smetana. Tarjoa perunoiden ja suola- tai maustekurkkujen sekä salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Mausteiset lihapullat ja punaviini-kermakastike ovat mahtavaa syysruokaa. Kerma saa punaviinin tanniinisuuden taittumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Lihapullat ja punaviini-kermakastike

Ainekset

1
prk (200 g)
kermaviiliä
1
dl
korppujauhoja
500
g
naudan jauhelihaa
1
rkl
tacomaustetta
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
kuivattua oreganoa
Paistamiseen
50
g
voita
Punaviini-kermakastike
2
dl
kuohukermaa
dl
punaviiniä
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
täysjyväsinappia

Työvaiheet

  1. Sekoita kermaviili ja korppujauhot keskenään ja anna niiden tekeytyä muutaman minuutin ajan.

  2. Lisää jauheliha ja mausteet ja sekoita huolellisesti keskenään. Pyörittele kostein sormin massasta pullia.

  3. Sulata voi ja anna pannun kuumentua. Paista pullat kypsäksi ja nosta hetkeksi sivuun.

  4. Kaada kerma samalle pannulle ja keitä hetki kokoon. Lisää punaviini ja lämpöä ja jatka muutaman minuutin ajan kokoon keittämistä. Lisää loput ainekset ja keitä, kunnes kastike on saostunut sopivasti. Nosta pullat kastikkeeseen vielä muutamaksi minuutiksi, pyörittele kastiketta pullien päälle.

Kommentit (1)

Vierailija

Nyt alkoi jotakuinkin oikeilta lihapullilta vaikuttaa. Eli sipulit poissa eikä sitä kananmunaakaan ehdottomasti tarvita. Lisäisin kyllä vähän ruokaöljyä lihapullataikinaan, parantaa rakennetta Voisi olla hyvääkin. Tuosta viinikastikkeesta kun vielä jättää viinin pois, niin ok.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Fenkolilla maustetusta salsiccia-raakamakkarasta ja tuoreista kirsikkatomaateista syntyy upea kastike pastalle. Makkarapallerot kypsyvät nopeasti, mutta varaa tomaattikastikkeen hautumiseen aikaa.

Viinisuositus: Raikas chianti on klassinen valinta tomaattisen pastan seuraan, sillä tomaatit pitävät viinin hapokkuudesta. Piccini Organic Chianti 2019, 6,48 e (0,375 l), on myös sopivan kepeä pari fenkolilla maustetun possumakkaran, salsiccian, makuihin. Viinin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Raakamakkarapyörykät ja spagetti

Ainekset

800
g
kirsikkatomaatteja
1
sipuli (varsineen)
4
valkosipulinkynttä
4
rkl
oliiviöljyä
2
tl
balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
400
g
salsicciaa tai muuta mausteista possuraakamakkaraa
Lisäksi
350
g
pastaa
sipulinvarsia, kevät- tai ruohosipulia
tuoretta basilikaa
100
g
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Huuhtaise tomaatit, puolita isokokoiset. Viipaloi sipuli, säästä varsi viimeistelyyn. Kuori ja hienonna valkosipulit.

  2. Kuumenna öljy kattilassa tai kasarissa. Kuullota sipulia 5 minuuttia keskilämmöllä, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä pari minuuttia.

  3. Lisää tomaatit ja kuumenna kastiketta koko ajan sekoitellen. Kun tomaatit ovat hieman pehmenneet, lisää etikka, suola, sokeri ja pippuri. Keitä kastiketta ilman kantta noin 40 minuuttia miedohkolla lämmöllä välillä sekoitellen.

  4. Puristele raakamakkara ulos kuoresta lihapullamaisiksi palleroiksi. Paista makkaroihin pannussa kaunis väri. Lisää tarvittaessa öljyä pannuun.

  5. Soseuta kastiketta sauvasekoittimella siten, että kastikkeeseen jää sattumia. Laita makkarapullat kastikkeeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia.

  6. Keitä tässä vaiheessa pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä pasta ja kastike. Hienonna sipulinvarret. Lisää ne, basilikaa ja runsas keko raastettua parmesaania kastikkeen päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Saana Sipilä Olli Sallinen ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkän kaunis vegaaninen voileipäkakku on ihastuttava näky. Linssi- ja munakoisotäyte tekevät voileipäkakusta ruokaisan.

Munakoisotäytteen maku muistuttaa tarkoituksella hieman silliä. Siitä kakku saa kalaisan makunsa, vaikka täytteessä ei ole lainkaan kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15
Valmistusaika
60 min + kakun vetäytyminen yön yli
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegaaninen voileipäkakku

Ainekset

20
paahtoleipäviipaletta
Linssitäyte
½
l
vettä
1
tl
suolaa
3
dl
halkaistuja punaisia linssejä (kuivattuja)
½
sitruuna
rkl
savuaromia
muutama oksa
tuoretta tilliä tai persiljaa
½
tl
mustapippuria
Munakoisotäyte
½
l
vettä
½
tl
suolaa
1
(400 g)
munakoiso
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
vegaanista majoneesia
2
rkl
dijoninsinappia
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
¼
ruukkua
tilliä
Kostutukseen
¾–1
dl
kauramaitoa
Kuorrutus
2
dl
vegaanista majoneesia
4
dl
vegaanista tuorejuustoa
Koristeluun
kurkkua
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin linssitäyte. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola ja linssit. Keitä 5–8 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Valuta hyvin. Purista sitruunasta mehua 1–2 ruokalusikallista. Lisää sitruunamehu ja savuaromi linssien joukkoon. Anna jäähtyä. Hienonna tilli tai persilja. Sekoita yrtit ja pippuri linssiseokseen.

  2. Valmista munakoisotäyte. Kuumenna vesi kattilassa ja mausta suolalla. Suikaloi munakoiso noin ½ cm:n paksuisiksi paloiksi ja lisää veteen. Keitä 8–10 minuuttia, valuta ja jäähdytä. Laita kulhoon öljy, majoneesi, sinappi ja omenaviinietikka. Sekoita huolellisesti ja lisää munakoisot. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna joukkoon tilli.

  3. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Vuoraa leipävuoka muovikelmulla. Kelmun reunat saavat tulla reilusti vuoan reunojen yli.

  4. Laita kerros leipäviipaleita kelmun päälle vuokaan. Kostuta leivät kauramaidolla. Levitä ensin päälle puolet linssitäytteestä. Laita toinen kerros leipäviipaleita linssitäytteen päälle ja levitä päälle puolet munakoisotäytteestä. Toista kerrokset. Laita päällimmäiseksi loput leipäviipaleet ja kostuta ne.

  5. Käännä muovikelmun reunat kakun päälle ja pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa yön yli.

  6. Kumoa kakku vuoasta tarjoiluvadille. Laita kuorrutteen aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun sivuille ja pinnalle. Viipaloi kurkku ohuiksi puolikuiksi. Koristele kakku kurkkuviipaleilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)