Kodin Kuvalehti on lisännyt 659 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 minuuttia + 12 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Peruna-pekonisalaatti

Ainekset

300
g
pekonia
2
dl
kuumaa lihalientä
1
suolakurkku
1
prk
kapriksia (50/35g)
1
prk
smetanaa (120g)
suolaa
rouhittua mustapippuria
tuoretta rucolaa
Punasipulimarinadi
3
isoa punasipulia
2-3
rkl
balsamiviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
500
g
kiinteää perunaa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Tee ensin punasipulimarinadi. Kuori sipulit ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Silppua viipaleet. Kuullota nopeasti pannulla öljyssä. Sekoita marinadi etikasta, suolasta ja pippurista. Laita sipulit marinoitumaan suljettuun astiaan yöksi jääkaappiin.
  2. Ruskista pekonit, valuta talouspaperin päällä ja leikkaa paloiksi. Keitä perunat, kuori ja paloittele. Kaada kuuma lihaliemi päälle. Kääntele perunoita varovasti.
  3. Leikkaa suolakurkku paloiksi. Valuta kaprikset.
  4. Sekoita kaikki aineet ja anna perunasalaatin maustua jääkaapissa. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai pippuria. Sipulit voi lisätä liemineen salaattiin juuri ennen tarjoilua. Nosta salaatin päälle reilusti tuoretta rucolaa juuri ennen tarjoilua.

Vinkki! Oliivit ja halkaistut kirsikkatomaatit sopivat myös koristeeksi rucolan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 659 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Etsitkö salaattia talven juhliin? Tässä se on, lämmin ruusukaali-linssisalaatti, jossa maistuvat taatelit ja ihana dukkah.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
35 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Dukkahilla maustettu ruusukaalisalaatti

Ainekset

Ruusukaalisalaatti
1
dl
belugalinssejä
300
g
ruusukaaleja
1
iso porkkana
½
ps (100 g)
pehmeitä taateleita
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
kanelia
Kastike
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
siirappia
Dukkah-mausteripote
½
dl
kuorittuja manteleita
½
dl
auringonkukansiemeniä
½
dl
pinjansiemeniä
2
rkl
korianterinsiemeniä
tl
juustokuminaa
1
tl
chilijauhetta
½
dl
seesaminsiemeniä
1
tl
ruokosokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin dukkah-ripote. Paahda pannulla manteleita, auringonkukan-, pinjan- ja korianterinsiemeniä, kunnes ne saavat hieman väriä. Jauha seos tehosekoittimessa karkeaksi rouheeksi. Lisää mausteet, seesaminsiemenet, sokeri ja suola.
  2. Valmista sitten salaatti. Huuhtele belugalinssit. Keitä ne kypsiksi runsaassa vedessä 20 minuuttia.
  3. Leikkaa ruusukaaleista kannat ja kuivuneet lehdet. Keitä kaalit napakan kypsiksi, noin 10 minuuttia. Halkaise suuret ruusukaalit.
  4. Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi viipaleiksi. Paloittele taatelit.
  5. Mittaa pannulle öljy ja kaneli. Lisää valutetut linssit ja porkkanat. Kääntele muutama minuutti kuumalla pannulla öljyssä. Lisää ruusukaalit pannulle muutamaksi minuutiksi. Ota ainekset syrjään kulhoon.
  6. Sekoita kastike ja kaada lämpimän ruusukaaliseoksen päälle. Lisää joukkoon taatelit. Viimeistele dukkahilla tai tarjoa se salaatin kanssa erikseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2097 reseptiä.
Linkitetty 69 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Punajuuri ja vuohenjuusto on kaksikko, johon voi aina luottaa. Kun punajuurien antaa muhia uunissa pitkään ja hartaasti, ja vuohenjuustojen päälle valuttaa hunajaa ja gratinoi ne, yhdistelmästä tulee entistä ihanampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuusto-punajuurisalaatti

Ainekset

800
g
punajuuria
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
8
dl
salaatinlehtiä (esim. babypinaattia ja versoseosta)
6–8
saksanpähkinää
400
g
vuohenjuustoa (isoa kiekkoa)
2
rkl
juoksevaa hunajaa
Kastike
2
pientä
valkosipulinkynttä
4
timjaminoksaa
1
dl
basilikanlehtiä
¾
dl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamicoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret ja kypsennä ne kokonaisina uunissa, noin 1 tunti. Kuori ja viipaloi jäähtyneet punajuuret. Mausta viipaleet öljyllä, suolalla ja pippurilla.
  2. Huuhtele ja kuivaa salaatit. Laita ne tarjoiluvadille. 
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli, hienonna yrttien lehdet ja yhdistä kaikki kastikkeen aineet.
  4. Paahda saksanpähkinöitä kuivassa kuumassa pannussa sekoitellen pari minuuttia. Kaada pähkinät pois pannusta. Rouhi jäähtyneinä.
  5. Säädä uuni 250 asteeseen. Leikkaa vuohenjuusto neljäksi kiekoksi ja laita uunipellille. Valuta hunajaa päälle. Paista uunissa noin 2 minuuttia, kunnes juusto lämpenee. Siirrä juustokiekot salaatti-pedille. Viimeistele salaatti punajuurilla, pähkinöillä ja kastikkeella.

Vinkki! Paista salaattiin myös sieniä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2097 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Bulgursalaatissa makeiksi paahtuneet porkkanat ja bataatit yhdistetään suolaiseen fetaan. Mausteeksi appelsiinin kuorta ja mehua ja tuoreita yrttejä, viimeinen silaus manteleilla ja granaattiomenan siemenillä. Täydellistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu porkkana-bulgursalaatti

Ainekset

400
g
pieniä porkkanoita
1
keskikokoinen bataatti
3
rkl
oliiviöljyä
2
dl
bulguria
1
appelsiinin kuoriraaste
1
ps (50 g)
mantelirouhetta
1
pkt (230 g)
kypsiä kikherneitä
4
kevätsipulia
200
g
fetaa
½
ruukku
lehtipersiljaa
½
ruukkua
minttua
4
rkl
granaattiomenansiemeniä (Pirkka)
(3
rkl
dukkah-mausteseosta)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Raaputa tai kuori porkkanat. Kuori bataatti ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Laita juurekset uunipellille. Valuta öljy päälle. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat napakan kypsiä.
  2. Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja raasta appelsiinin kuori. Purista mehu. Sekoita kuori ja mehu sekä oliiviöljy kypsään bulguriin.
  3. Paahda mantelirouhetta kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen noin 1 minuutti. Kaada mantelirouhe pois pannusta, ettei se pala.
  4. Huuhtele ja valuta kikherneet. Hienonna kevätsipulit. Murustele feta. Hienonna yrtit.
  5. Yhdistä juurekset, bulgur, kikherneet, kevätsipulit ja feta. Viimeistele salaatti yrteillä, manteleilla ja granaattiomenansiemenillä. Ripottele halutessasi dukkahia päälle.

Kommentit (3)

Kiinnostaa...

Paljonko tuohon tulee bulguria?

Vierailija

Työvaiheessa puhutaan appelsiinista, mutta sitä ei ole ainesosissa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomioista, puuttuvat ainekset ovat nyt paikallaan.

Me Naiset on lisännyt 1031 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Makealla mangochutneylla silattu suolainen uunifeta on koukuttavan hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makea linssisalaatti ja paistettua fetaa

Ainekset

1
pkt (150 g)
fetaa
1 1/2
rkl
mangochutneytä
1
pkt
vihreitä linssejä
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/2
kurkku
100
g
kirsikkatomaatteja
Hunajavinegretti
1/2
dl
hienonnettua tilliä tai minttua tai molempia
4
tl
täysjyväsinappia
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita feta uunivuokaan ja sivele päälle mango-chutneytä. Valuta ja huuhdo linssit ja levitä leivinpaperille tasaisesti. Laita feta ja linssit uuniin. Paista fetaa noin 20 minuuttia.
  2. Ota linssit uunista 5 minuutin kuluttua ja sekoita joukkoon öljy, hunaja ja suola. Laita takaisin uuniin 15 minuutiksi.
  3. Sekoita hunajavinegretin ainekset keskenään. Huuhdo ja viipaloi kurkku ja tomaatit lautaselle. Nosta päälle feta ja ripottele rapeat linssit päälle. Pirskota päälle kastiketta ja tuoreita yrttejä.

Kommentit (0)