Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 minuuttia + 12 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Peruna-pekonisalaatti

Ainekset

300
g
pekonia
2
dl
kuumaa lihalientä
1
suolakurkku
1
prk
kapriksia (50/35g)
1
prk
smetanaa (120g)
suolaa
rouhittua mustapippuria
tuoretta rucolaa
Punasipulimarinadi
3
isoa punasipulia
2-3
rkl
balsamiviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
500
g
kiinteää perunaa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Tee ensin punasipulimarinadi. Kuori sipulit ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Silppua viipaleet. Kuullota nopeasti pannulla öljyssä. Sekoita marinadi etikasta, suolasta ja pippurista. Laita sipulit marinoitumaan suljettuun astiaan yöksi jääkaappiin.
  2. Ruskista pekonit, valuta talouspaperin päällä ja leikkaa paloiksi. Keitä perunat, kuori ja paloittele. Kaada kuuma lihaliemi päälle. Kääntele perunoita varovasti.
  3. Leikkaa suolakurkku paloiksi. Valuta kaprikset.
  4. Sekoita kaikki aineet ja anna perunasalaatin maustua jääkaapissa. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai pippuria. Sipulit voi lisätä liemineen salaattiin juuri ennen tarjoilua. Nosta salaatin päälle reilusti tuoretta rucolaa juuri ennen tarjoilua.

Vinkki! Oliivit ja halkaistut kirsikkatomaatit sopivat myös koristeeksi rucolan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Väri-iloittelua salaattilautasella! Kirpeät sitrushedelmät tasapainottavat avokadon täyteläisyyttä ja kinkun suolaisuutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmankinkku-sitrussalaatti

Ainekset

2
avokadoa
1
rkl
öljyä
8
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
2
verigreippiä
2
appelsiinia
1
l
vuonankaalia
½
ruukku
basilikaa
KASTIKE
2–3
limettiä (1 limetin kuori + 1⁄2 dl mehua)
½
dl
öljyä
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Halkaise avokadot, poista kivet, halkaise vielä puolikkaat lohkoiksi ja poista kuori. Laita lohkot uunipellille ja voitele ne öljyllä. Levitä kinkkuviipaleet avokadojen viereen. Paahda uunissa noin 10 minuuttia. Imeytä kinkuista ylimääräinen rasva talouspaperiin, jotta ne rapeutuvat.

  2. Kuori sitrukset terävällä veitsellä kalvottomiksi, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Lisää vuonankaali ja basilikanlehdet hedelmien joukkoon.

  3. Raasta yhden pestyn limetin kuori. Purista ½ dl limettimehua pieneen kulhoon. Lisää muut kastikkeen aineet ja sekoita.

  4. Lisää avokadot salaattiin. Taittele rapeat kinkut muutamaan osaan salaatin päälle. Tarjoa kastike erikseen tai salaatin pinnalle lusikoituna.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 101 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Muhkeita papuja, mehukkaita kirsikkatomaatteja ja mureaa fetajuustoa! Purkkiin ladottu pastasalaatti saa lounaskaverit kateellisiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + maustuminen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Purkkipasta

Ainekset

1
punasipuli
250
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1 ½
rkl
tummaa balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria
1
pieni kesäkurpitsa
tilkka
öljyä paistamiseen
1
tlk (285 g)
suuria valkoisia kypsiä papuja
100
g
fetajuustoa
4
dl
keitettyä pastaa
2
rkl
punaista pestoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuenohuiksi renkaiksi. Puolita kirsikkatomaatit.
  2. Jaa sipulit ja tomaatit kahden lasipurkin pohjalle. Jaa päälle oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita.
  3. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin neljään lohkoon. Poista vetinen siemenosa. Pilko lohkot pieniksi paloiksi.
  4. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsapaloihin nopeasti hyvä pintaväri. Jaa purkkeihin.
  5. Valuta säilötyt kypsät valkoiset pavut siivilässä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Jaa purkkeihin. Murenna päälle fetajuusto.
  6. Yhdistä kypsä pasta ja pesto, sekoita hyvin ja jaa purkkeihin. Sulje purkit ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  7. Kumoa lautaselle ja lämmitä, tai syö kylmänä pastasalaattina.

Vinkki: Vaihtele kasviksia! Paista kesäkurpitsan tilalle kuutioitua munakoisoa, sieniä tai erivärisiä paprikoita.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1107 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Älä pelästy pitkää maustelistaa – tämä pähkinäinen thaisalaatti valmistuu alle puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaisalaatti ja currypähkinät

Ainekset

5
dl (400 g)
cashewpähkinöitä
1 ½
rkl
kookosöljyä
1
rkl
hunajaa
1
rkl
vihreää thaicurrytahnaa
4
tl
sokeria
1
tl
currya
½
tl
jeeraa
½
tl
kuivattua inkivääriä
½
tl
kurkumaa
½
tl
suolaa
¼
tl
jauhettua kardemummaa
THAISALAATTI
75
g
lehtikaalia
2
tl
seesamiöljyä
½
limetin mehu
300
g
porkkanoita
2
avokadoa
1
ruukku
korianteria
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
hunajaa
1 ½
limetin mehu
1
rkl
soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Levitä cashewpähkinät leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 175 asteessa 5 minuuttia. Sulata sillä aikaa kookosöljy ja sekoita joukkoon hunaja, currytahna, sokeri ja mausteet. Kääntele seos pähkinöihin ja paahda vielä 10–15 minuuttia.

  2. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja suikaloi se. Hiero suikaleisiin ronskisti öljyä ja limetin mehua. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja viipaloi avokadot. Hienonna korianteri. Sekoita salaattiainekset keskenään ja jaa kahdelle lautaselle.

  3. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita kastikeainekset. Pirskota kastiketta salaateille ja ripottele pinnalle cashewpähkinöitä (osan voi säästää naposteltavaksi).

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
OHJE Joanna Moorhouse KUVA Tuomas Kolehmainen

Newyorkilaisen Via Carota -ravintolan vinegretti on nimetty maailman parhaaksi salaatinkastikkeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Via Carotan vinegretti

Ainekset

1
iso salottisipuli
2
rkl
sherry- tai valkoviinietikkaa
1
rkl
lämmintä vettä
2
dl
laadukasta oliiviöljyä
tl
dijoninsinappia
tl
täysjyväsinappia
(1½
tl
juoksevaa hunajaa)
2
timjaminoksaa
1
iso
valkosipulinkynsi
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna salottisipuli. Laita se tiheään siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta sipuli.
  2. Laita sipuli, etikka ja lämmin vesi kulhoon. Anna seoksen seistä 2 minuuttia. Vatkaa öljy ja sinapit (sekä hunaja) joukkoon. Riivi timjaminoksista lehdet, kuori ja raasta valkosipuli hienoksi, ja sekoita ne kastikkeeseen. Lisää suola. Maista ja lisää suolaa ja etikkaa makusi mukaan.

Vinkki! Tarjoa kastike erilaisista salaatinlehdistä kootun vihersalaatin kanssa. Kasaa lehdet isoksi keoksi, ripottele väliin suolaa, mustapippuria ja vinegrettiä. Lusikoi kastiketta myös salaattipinon päälle.

Kommentit (0)