Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keltainen rakuuna-curry kastike kanalle tai soijasuikaleille

Ainekset

Kuumenna maustettu maito mikrossa kiehuvaksi
3
dl
kevytmaitoa
1
tl
grillimaustetta
1
tl
kuivattua rakuunaa
pipaus
kurkumaa, jotta värjäytyy kellertäväksi
ripaus
curryä( tästä en ole ihan varma kuuluuko tämä ollenkaan kastikkeeseen vai onko cyrryä ollut vain kanassa)
n.25-50
g
voita tai margariinia
Sekoita suuruste ja vispaa ne kuuman maidon sekaan ja kuumenna kastike sakenee
0,5
dl
kylmää maitoa
1
rkl
maizenajauhetta
Lopuksi valmiiseen kastikkeeseen lisätään sitruunamehua maun mukaan

Työvaiheet

1. Maito ja mausteet sekoitetaan mikron kestävään posliinikulhoon

2. Kuumennetaan kiehuvaksi mikrossa

3. Sillä aikaa sekoitetaan maissijauhot  tilkkaan kylmää maitoa teelusikalla sekoittaen kunnes  tulee tasaista nestettä

4. Vispataan tasaiseksi sekoitettu maissimaitoseos kiehuvaan maitoon

5. Kuumennetaan mikrossa välillä sekoittaen  kunnes kastike  sakenee.  Jos tulee liian sakeaa, sekaan voi varovasti lisätä maitoa (varo kuitenkin, ettei kuuma kulho halkea kylmästä maidosta) 

6.Valmiin kastikkeen maku tarkistetaan ja lisätään pullosta hieman sitruunamehua ja tarvittaessa muitakin mausteita tai suolaa. Sitruunamehun kanssa kannattaa olla varovainen ettei kastike juoksetu ja kurkuman kanssa ettei tule sairaan keltaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla