sinikan keittiö on lisännyt 21 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kukkoa viinissä

Ainekset

2-3
rkl
oliiviöljyä
3
marinoitua broilerin koipea
1-2
sipulia viipaloituna ohuehkoiksi renkaiksi
1
tl
mustapippuria
reilusti
Herbs de provence- maustesekoitusta
4
dl
punaviiniä tai kananlientä
2-3
kynttä
valkosipulia pusertimesta
1
rasia
tuoreita herkkusieniä ( purkkisienet käy paremman puutteessa)
1/2
prk
hillosipuleita

Työvaiheet

Jos käytät viinin sijasta kanalientä, Kuumenna ensin vesi  ja lisää siihen kanaliemikuutio. sekoita kunnes kuutio sulaa.

Kuori ja viipaloi sipulit. Puhdista broilerin koivet, taita koivet käsin/saksilla luu nivelen kohdalta  ja leikkaa saksilla kahteen palaan. Puhdista ja pese kädet huolellisesti.  

Kuumenna ja öljyä pata tai iso teflonpannu. Laita broilerinpalat  pannulle ruskistumaan.Ruskista molemmin puolin kuumalla liedellä ja lisää sitten sipulirenkaan pannulle ruskistumaan ( älä polta)ja jatka ruskistamista  ja irrota sipulin sisäkköiset renkaat irti toisistaan. Pyörittele sekaan  herkkusienet ja jatka ruskistamista. Lisää kanojen päälle, valkosipulit ja muut mausteet. Kaada kuumalle pannulle punaviini/ lämmin kanaliemi. Hauduta kannen alla  n 40 minuuttia keskilämmöllä. Pese ja pilko sillä aikaa sienet odottamaan. Ja laita pitkäjyväiset lisukeriisit kiehumaan. Lisää pataan hillosipulit. Lisää tarvittaessa  vettä/ kanalientä ja tarkista maku.  Kuumenna kiehuvaksi ja nosta pöytään.

Tarjoa  keitetyn riisin ja vaalean leivän + vihersalaatin kanssa. Annosten pinnalle voi ripotella silputtua persiljaa (jos on). Riittää 4-5 :lle, jos koivet on pilkottu. Pienempi porukka voi  lämmittää loput seuraavana päivänä mikrossa. On hyvää lämmitettynäkin.

Vinkki: Jos valmistat ruoan valurautapadassa,  kannattaa valmistuksen jälkeen siirtää muuhun astiaan tarjoilua ja säilytystä varten, ettei ruokaan irtoa  raudan makua.

VINKKI KASVISSYÖJÄLLE: Tästä saa maukkaan kasvisruoan, jos vaihtaa kanat soijasuikaleisiin. Ensin suikaleet keitetään kasvisliemessä. Sen jälkeen suikaleet ruskistetaan, ja jatketaan ohjeen mukaan. Keitinliemi käytetään kastikeen valmistukseen. Punaviini parantaa tämänkin version makua ja tekee suikaleista tumman punaisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla