Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1822 reseptiä.
Linkitetty 106 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Hunajalla, inkiväärillä ja kurkumalla maustettu sitruslohi on täydellisen lämmittävä ruoka.

 

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruslohi

Ainekset

1
ruodoton kirjolohifilee (n. 800 g)
2
rkl
hunajaa
1
rkl
öljyä
1
rkl
inkivääriä raastettuna
2
valkosipulinkynttä
2
rosmariininoksaa
1/2
sitruunan mehu
1
tl
suolaa
Kastike
2
tl
öljyä
1
tl
kurkumaa
1
prk
(150 g) ranskankermaa
1/2
sitruunan mehu
2
tl
hunajaa
1/4
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
sitrushedelmiä (limettejä, sitruunoita ja veriappelsiineja)

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kulhossa hunaja ja öljy. Raasta joukkoon inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna rosmariini ja purista sitruunasta mehu. Lisää valkosipuli, rosmariini, sitruunamehu ja suola hunajaseokseen, sekoita.
  2. Laita lohifilee leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja levitä hunajaseos fileen pintaan.
  3. Pese sitrushedelmät ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Levitä puolet viipaleista kalan pintaan, säästä loput viimeistelyyn. Paista kalaa uunissa 10–12 minuuttia tai kunnes se on juuri ja juuri kypsää.
  4. Tee kastike kalan kypsyessä. Sekoita kulhossa öljy ja kurkuma. Lisää ranskankerma, hunaja ja suola. Purista joukkoon sitruunanmehu, sekoita.
  5. Levitä kypsän, kuuman kalafileen päälle loput sitrusviipaleet. Tarjoa kala ranskankermakastikkeen kanssa.

VINKKI! Kokeile takuumehevän lohen kaavaa: paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan, filee 100-asteiseen uuniin noin 25 minuutiksi ja uunista ulos, kun mittari näyttää 42 astetta.

Kommentit (0)