Soppa365 on lisännyt 219 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Maiju Tuovinen

Pääsiäisen hitti töhnämunat sai uudet, raikkaammat täytteet mangosta, vadelmasta ja mintusta.

Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
15 min + jäähdytys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Värikkäät töhnämunat

Ainekset

6
kpl
kindermunia
1/2
dl
kuohukermaa
50
g
valkosuklaata
100
g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
nonparelleja koristeluun
Mangotäyte
1 1/2
rkl
mangososetta (esim. Piltti)
Vadelmatäyte
1
dl
suomalaisia vadelmia
Minttutäyte
piparminttuaromia muutama tippa maun mukaan
vihreää elintarvikeväriä muutama tippa

Työvaiheet

  1. Aloita täytteen valmistus. Sulata suklaa ja kerma kattilassa. Anna jäähtyä jääkaapissa kylmäksi.
  2. Suklaaseoksen jäähtyessä leikkaa kindermunista terävällä veitsellä osa pois niin, että munan voi täyttää. Varo painamasta munaa leikatessa, jotta se ei hajoa.
  3. Vaahdota jäähtynyt suklaaseos vatkaimella. Lopeta vatkaus heti, kun seos on kiiltävän kuohkeaa. Lisää seokseen varovasti nostellen huoneenlämpöinen tuorejuusto.
  4. Suklaa-tuorejuustoseos riittää yhteen makuvaihtoehtoon. Valmista jokin kolmesta makuvaihtoehdosta lisäämällä sen ainekset suklaa-tuorejuustoseokseen. Jos teet vadelmatäytettä, survo ensin vadelmat siivilän läpi niin, että siemenet jäävät siivilään.
  5. Täytä kindermunat valmiilla täytteellä ja koristele nonparelleilla. 

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 108 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Annoksia
N. 5l
Vaikeustaso
Helppo

Sima

Ainekset

4
L
Vettä
2
Kpl
Sitruuna
1/2
Kpl
Luomu appelsiini
250
G
Fariinisokeri
250
G
Ruokosokeri
1
Tl
Kuinahiiva
Rusinoita

Työvaiheet

1)
Pese sitruunat ja appelsiinit huolellisesti ennen käyttöä. Leikkaa pari siivua sitruunasta ja appelsiinista. Purista sitruunoista mehu.

2)
Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöistä hieman kuumemmaksi. Liuota hiiva kuumahkoon nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Lisää sitruuna ja appelsiini viipaleet sekaan. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 päivä. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon hieman sokeria ja muutama rusina.

3)
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima jääkaapissa. Sima säilyy noin viikon.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 108 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Annoksia
4-5
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakkasosekeitto

Ainekset

1
Pieni
Sipuli
1
Iso
Peruna
4
Kpl
Palsternakka
N.1/2-1
Dl
Vettä
2
Rkl
Savu sulatejuusto
2
Dl
Kuohukerma
1
Dl
Täysmaitoa
2
Tl
Suola
Pinnalle:
Luomu seesaminsiemeniä
Krutonkeja

Työvaiheet

Kuori ja kuutioi sipuli, peruna ja palsternakat.
Laita kasvikset kattilaan, laita niin paljon vettä että kasvikset peittyvät.
Keitä niin kauan että kasvikset on lähes kypsiä, lisää maito, kerma ja sulatejuusto.
Keitä vielä hetki.
Lisää suola.
Poraa keitto tasaiseksi.

Pinnalle:
Seesaminsiemeniä ja krutonkeja.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1377 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Perunasalaatti saa maustua jääkaapissa ainakin neljä tuntia. Ota salaatti huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Annoksia
4 annosta lisukkeena
Valmistusaika
40 min + maustuminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Perunasalaatti

Ainekset

12-16
(n. 600 g)
kiinteämaltoista perunaa (esim. Siikli)
1
tähtianis
1
kelta- tai punasipuli
1
suolakurkku
1
purjon vaalea osa
1
vihreä omena
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
prk (35 g)
kapriksia
2
rkl
sinapinsiemeniä
Majoneesikastike
50
g
ranskankermaa
1 1/2
dl
majoneesia
1
tl
dijoninsinappia
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  • Keitä perunat kypsiksi suolalla ja tähtianiksella maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Kaada keitinvesi pois, poista tähtianis ja nosta kattila hetkeksi takaisin liedelle, jotta perunat kuivahtavat. Peitä perunat talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna jäähtyä.
  • Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa sipulinpuolikkaat ensin terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi sipuli sen jälkeen leikkaamalla viipaleet viistosti sipulin syiden mukaan. Poista kanta. Huuhtele sipulikuutiot kylmällä vedellä siivilässä, valuta hyvin ja levitä kuivumaan talouspaperin päälle.
  • Leikkaa suolakurkku kuutioiksi. Leikkaa purjon vaalea osa ohuiksi renkaiksi (käytä vihreä osa muussa ruuanlaitossa). Kuori ja kuutioi omena ja jäähtyneet perunat. Hienonna yrtit. Valuta kaprikset.
  • Paahda sinapinsiemeniä paistinpannussa keskilämmöllä pari minuuttia.
  • Tee kastike. Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lusikoi majoneesi, sinappi ja mustapippuri ranskankerman joukkoon ja sekoita kevyesti.
  • Sekoita kaikki muut ainekset paitsi majoneesikastike kulhossa. Nostele kastike joukkoon niin että se jää kuohkeaksi. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Ota salaatti huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoamista

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1377 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Kokeile pakastaa kuutioidut melonipalat. Kylmät hedelmäpalat viilentävät boolin jääpalojen tapaan.

Annoksia
15 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Seljankukkabooli

Ainekset

1
l
laimennettua seljan-kukkamehua (esim. Brunneby)
1
plo (0,75 l)
kuivaa valkoviiniä
1/2
kg
melonia
1/2
kg
hunajamelonia
1/2
l
mansikoita
2
(luomu)limettiä
250
g
vadelmia
1/2
l
kivennäisvettä
jäitä

Työvaiheet

  1. Laimenna seljankukkamehu voimakkaan makuiseksi mehuksi. Lisää joukkoon valkoviini.
  2. Kuori melonit ja leikkaa ne kuutioiksi. Poista mansikoista kannat. Lohko tai halkaise isoimmat mansikat. Pese ja lohko limetit.
  3. Lisää marjat ja hedelmät booli-kulhoon. Kaada päälle seljankukka-viinibooli. Lisää kivennäisvesi ja jäät juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)