Soppakokki Ali on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 67 keittokirjaan.
OHJE Ali Toppinen

Soppakokki Ali Toppinen valmistaa Soppa365-tv:ssä marmorifileetä, chimichurria ja sitruunalla maustettua perunaa.

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Marmorifilee, chimichurri ja sitruunaperunat

Ainekset

Marmorifilee
600-800
g
naudan marmorifileetä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
sormisuolaa
Chimichurri
1
punasipuli
1
tomaatti
1/2
punaista chiliä
1
pnt
korianteria
1
pnt
lehtipersiljaa
1
limetti
1 1/2
rypsiöljyä
1
tl
(sormi)suolaa

Työvaiheet

  1. Ota marmorifilee huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Leikkaa filee poikittain neljäksi paksuksi pihviksi. Laita uuni lämpiämään 160 asteeseen pihvejä varten. Aloita annoksen tekeminen chimichurrista, tee sen maustuessa sitruunaperunat (ks. ohje alhaalla) ja vasta viimeiseksi pihvit.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli chimichurria varten. Halkaise tomaatti ja poista siemenet pienellä lusikalla. Kuutioi hedelmäliha. Hienonna chili ja yrtit. Yhdistä ainekset kulhossa. Pese limetti, raasta kuori ja purista mehu muiden ainesten joukkoon. Lisää öljy ja suola. Sekoita hyvin ja anna maustua 30 minuuttia. Tee tässä välissä sitruunaperunat alla olevan ohjeen mukaan.
  3. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Paista pihveihin kauttaaltaan kaunis pinta erittäin kuumassa parilapannussa. Kypsennä pihvejä vielä 160-asteisessa uunissa noin 3 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Jos haluat paistaa pihvit loppuun asti pannussa, paista niitä 1 ½–2 minuuttia molemmin puolin. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
  4. Kokoa annokset ja viimeistele suolalla.

Sitruunaperunat

Ainekset

100
g
voita
6
jauhoista perunaa
1
sitruunan mehu ja kuori
1/2
pnt
lehtipersiljaa
1/2-1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ruskistettu voi perunoita varten. Sulata voi kuumassa pannussa tai kattilassa. Kun voi alkaa vaahdota ja sen keskelle tulee ensimmäinen tumma täplä, nosta pannu pois liedeltä ja kaada voi toiseen astiaan, ettei se pala. Voista pitäisi tulla kauniin ruskeaa ja pähkinäisen makuista.
  2. Pese ja kuori perunat. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Siivilöi kypsät perunat ja riko niiden rakenne rosoiseksi haarukalla. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu perunoiden joukkoon. Kaada ruskistettu voi perunoille. Hienonna lehtipersilja joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin.

(4 annosta lisukkeena, 1 t)

CTA CTS
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1345 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Maarit Knuuttila KUVA Tuomas Kolehmainen

Ruuan voi tehdä myös paloitelluista ribseistä ja lisätä kastikkeeseen tähtianista.

 

Annoksia
4-6
Valmistusaika (teksti)
30 min + kypsennys 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kiinalainen karamellipossu eli hong chao rou

Ainekset

800
g
possun kassleria
4
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
inkivääriä
3/4
dl
öljyä
5
rkl
ruokosokeria
4
rkl
kuivaa sherryä
4
rkl
tummaa kiinalaista soija-kastiketta
3
rkl
kiinalaista etikkaa
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuutioi liha 4 x 4 cm:n kuutioiksi.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä 2 minuuttia öljyssä padassa. Varo, ettei seos pala. Lisää sokeri ja jatka kuullottamista, kunnes sokeri sulaa.
  3. Lisää lihapalat kattilaan ruskistumaan noin 5 minuutiksi.
  4. Lisää sherry, soijakastike, etikka, suola ja pippuri. Hauduta liha kannen alla kypsäksi, noin 2 tuntia eli kunnes se on mureaa ja liemi kiehunut kokoon.
  5. Maista kastiketta ja lisää etikkaa tarvittaessa.

Kommentit (1)

Vierailija

Hei, uupuuko reseptistä neste? Kovin vähäiseltä tuntuu, jos täytyy haudutellakin noin kauan.

Soppa365 on lisännyt 217 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Nämä letut sopivat mainiosti aamupalalle, koska taikinassa on kunnolla kuituja.

 

Annoksia
20 pientä lettua
Valmistusaika (teksti)
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ohralettuja ja granaattiomenaa

Ainekset

1
dl
ohrajauhoja
2
dl
täysvehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
3
dl
(soija)maitoa
2
kananmunaa
25
g
voita
Lisäksi
1
granaattiomena
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Sekoita kuiva-aineet kulhossa. Vatkaa maito pienissä erissä joukkoon. Lisää munat. Anna turvota hetki.
  2. Paista taikina keskilämmöllä pieniksi letuiksi. Tarjoa granaattiomenan siemenien ja vaahterasiirapin kanssa.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 217 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christiina Aaltio Kuva Sami Repo

Kirpsakka Silver Fizz saa jännittävän aromin sahramilla maustetusta sokerisiirapista.

 

Annoksia
1
Valmistusaika (teksti)
5 min + siirappi 10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Silver Fizz

Ainekset

5
cl
giniä (esim. Beefeater)
3
cl
sitruunan mehua
2
cl
(sahramilla maustettua) sokerisiirappia (ohje alla)
1/2
kananmunanvalkuaista
jäitä
1
sitruunalohko

Työvaiheet

  1. Laita gini, sitruunan mehu, siirappi ja valkuainen cocktail¬ravistimeen tai säilykepurkkiin. Ravista ilman jäitä, lisää jäät ja ravista cocktail kylmäksi.
  2. Täytä juomalasi jäillä, siivilöi cocktail lasiin ja täytä soodalla. Koristele sitruunalohkolla.

Sokerisiirappi

Ainekset

1 1/2
dl
sokeria
1 1/2
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Keitä sokeria ja vettä kattilassa pari minuuttia, kunnes sokeri sulaa. Anna jäähtyä ja pullota.

Vinkki! Tee maustetut siirapit lisäämällä sahramia tai 1 granaattiomenan siemenet kattilaan. Siivilöi jäähtynyt siirappi.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 217 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christiina Aaltio Kuva Sami Repo

Moscow Mule eli moskovan muuli on tunnettu siitäkin, että se on Teemu Selänteen lempi drinkki.

 

Annoksia
1
Valmistusaika (teksti)
3 min
Vaikeustaso
Helppo

Moscow Mule

Ainekset

4
cl
vodkaa
1/4
limetti
n. 8
cl
inkivääriolutta
jäitä
3
mintunoksaa

Työvaiheet

  1. Täytä lasi jäillä. Lisää vodka ja puristettu limetin mehu. Täytä lasi inkiväärioluella ja sekoita.
  2. Koristele mintunoksilla ja puristetulla limettilohkolla.

Kommentit (0)