Eeva Suojanen on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tiramisu

Ainekset

Sokerikakkupohja
2
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
125
g
mascarponejuustoa
2
kananmunaa
2-3
rkl
sokeria
50
g
tummaa suklaata
Kostutukseen
1,5
dl
espressokahvia
2
rkl
sokeria
Päälle
1-2
rkl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja levitä vähän. Paista 180 asteessa, kunnes kypsä ja pinnasta vaaleanruskea. 15-20 min.

Keitä espresso, lisää sokeri ja anna jäähtyä

Pohjan paistuessa erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä keltuaisvaahtoon mascarpone. Rouhi joukkoon suklaa. Nostele joukkoon valkuaisvaahto.

Paloittele kakkupohja parin sentin levyisiksi suikaleiksi. Lado keskikokoisen vuoan pohjalle kerros kakkupohjapaloja. Kostuta palat espressolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Toinen kerros kakkupaloja, kostutus ja loput täytteestä päälle. Peitä vuoka esim. foliolla ja laita vuoka jääkaappin 2-4 tunniksi.

Ennen tarjoilua siivilöi päälle kaakaojauhetta.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla