Kaupallinen yhteistyö
Vaasan Koulunäkki on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Yrttien ja siementen kanssa paahdettu herkullinen näkkärimurska sopii salaattien ja keittojen kaveriksi.

Annoksia
0,5 l valmista murua
Valmistusaika
15 min + 10 min

Paahdettu yrttinäkkärimuru

Ainekset

8
kpl
Vaasan Koulunäkki Luomu 100% rukiista
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
pinjansiemeniä
1
tl
kuivattua rosmariinia
1/2
tl
kuivattua timjamia
hyppysellinen
merisuolaa
1
valkosipulin kynsi
oliiviöljyä

Työvaiheet

Murskaa näkkärit käsin pieneksi, mutta rouheaksi muruksi.  Nosta kulhoon ja lisää joukkoon siemenet, yrtit ja suola. Murskaa valkosipulin kynsi veitsen kyljellä ja kuori se. Kuumenna loraus oliiviöljyä laakeassa paistinpannussa. Lisää joukkoon valkosipulin kynsi ja pyörittele sitä oliiviöljyssä öljyn kuumetessa.

Kaada näkkäriseos pannulle ja paahda noin 10 minuuttia keskilämmöllä, kunnes seos on saanut paahteisen ruskean värin. Sammuta liesi ja anna seoksen jäähtyä pannulla. Poista valkosipulin kynsi ja kaada muruseos lasipurkkiin odottamaan herkutteluhetkeä.

Säilytä kuivassa paikassa huoneenlämmössä.

Kaisu P. on lisännyt 108 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Annoksia
4-5
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakkasosekeitto

Ainekset

1
Pieni
Sipuli
1
Iso
Peruna
4
Kpl
Palsternakka
N.1/2-1
Dl
Vettä
2
Rkl
Savu sulatejuusto
2
Dl
Kuohukerma
1
Dl
Täysmaitoa
2
Tl
Suola
Pinnalle:
Luomu seesaminsiemeniä
Krutonkeja

Työvaiheet

Kuori ja kuutioi sipuli, peruna ja palsternakat.
Laita kasvikset kattilaan, laita niin paljon vettä että kasvikset peittyvät.
Keitä niin kauan että kasvikset on lähes kypsiä, lisää maito, kerma ja sulatejuusto.
Keitä vielä hetki.
Lisää suola.
Poraa keitto tasaiseksi.

Pinnalle:
Seesaminsiemeniä ja krutonkeja.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 741 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Robert von Bell KUVA Tuomas Kolehmainen

Ramen ei ole suotta trendikeitto. Pikaversio siitä syntyy kotona vain puolessa tunnissa. Maukasta!

Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pikaramen

Ainekset

Liemi
1
peukalon kokoinen pala
inkivääriä
1/2
keltasipuli
1
valkosipulinkynsi
100
g
siitakesieniä
1
rkl
öljyä
1
l
lihalientä
(possunkyljen nahka)
1
rkl
soijaa
1
rkl
miriniä eli riisiviinietikkaa (esim. Yutaka)
Lisäksi
4
kananmunaa
200
g
sobanuudeleita tai munanuudeleita
200
g
savustettua ylikypsää possunkylkeä tai pekonia
1
pnt
kevätsipulia
1
ruukku
korianteria
1
prk (285g)
maissia
1
levy
norimerilevää
4
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

1. Kuori inkivääri ja sipulit. Pilko ne ja siitakesienet paloiksi, muodolla ei ole väliä. Kuullota palat öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon lihaliemi. Jos käytät possunkylkeä, leikkaa palasta nahka ja lisää nahka liemeen. Hauduta lientä 10 minuuttia. Siivilöi liemi. Mausta soijalla ja mirinillä.

2. Keitä kananmunat koviksi 8 minuuttia. Nosta munat kylmään veteen.

3. Keitä nuudelit kypsiksi kiehuvassa vedessä (sobanuudeleita 3 minuuttia, munanuudeleita noin 2 minuuttia). Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

4. Leikkaa possunkylki tai pekoni ohuiksi viipaleiksi ja paahda palat nopeasti pannulla rapeiksi. Leikkaa kevätsipuli renkaiksi ja silppua korianteri. Valuta ja huuhtele maissi. Kuori ja halkaise munat.

5. Annostele keitto. Laita nuudelit ja maissia neljän kulhon pohjalle. Kaada päälle kuuma liemi. Nosta joukkoon kananmunat, kevätsipuli ja korianteri. Viimeistele annokset murretulla merilevällä ja seesamiöljyllä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1377 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sichuanilainen sinappikaalilla höystetty kalakeitto eli suan cai yu

Ainekset

800
g
kuha- tai haukifileetä
2
tl
kuivaa sherryä
2
valkosipulinkynttä
2
cm: pala
inkivääriä
1
pieni chilipalko
200
g
pikkelöityä sinappikaalia (+ 3 rkl lientä)
1
rkl
öljyä
l
kalalientä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kalafileet graavikalan tapaan 3 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Pirskottele sherry viipaleille ja anna maustua 10 minuuttia.

  2. Kuori ja leikkaa valkosipuli ja inkivääri ohuiksi suikaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna hedelmä.

  3. Ota sinappikaalin lientä 3 ruokalusikallista talteen. Leikkaa kaali pienemmiksi paloiksi.

  4. Kuullota valkosipulia, inkivääriä ja chiliä öljyssä kattilassa 3 minuuttia. Lisää sinappikaali ja jatka paistamista 3 minuuttia.

  5. Lisää sinappikaalin liemi ja kalaliemi. Hauduta keittoa 10 minuuttia.

  6. Lisää kalapalat kuumaan keittoon. Älä keitä enää.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 741 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Ihana kasviskeitto saa kermaisuutensa macadamia-pähkinöistä.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Macadamia-bataattikeitto

Ainekset

1
bataatti
3
porkkanaa
1
sipuli
4
timjaminoksaa
1
dl
macadamia-pähkinöitä
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori bataatit, porkkanat ja sipulit. Pilko vihannekset ronskeiksi kuutioiksi ja nosta kattilaan. Lisää vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, ja anna kasvisten kiehua kypsiksi.
  2. Revi timjamista lehdet keitinveteen, lisää pähkinät ja suola. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi soseeksi. Maista ja lisää suolaa.

Kommentit (0)