Venla Soppa365 on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Näitä pieniä tyyppejä on melkein sääli syödä. Naamat taiteillaan syötävällä tussilla, joita myydään leivontakaupoissa.

Annoksia
17 sämpylää
Vaikeustaso
Helppo

Nallesämpylät

Ainekset

5
dl
vettä
1,5
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
1
pussi
kuivahiivaa
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
ruisjauhoja
7-8
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
pehmennettyä voita

Työvaiheet

1. Sekoita lämpimään (mutta ei polttavan kuumaan) veteen suola ja sokeri. Yhdistä hiiva ja yksi desilitra jauhoa, sekoita veteen.

2. Lisää kaurahiutaleet, ruisjauhot ja vähitellen myös vehnäjauhot. Alusta taikinaan lopuksi pehmeä voi. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Peitä liinalla, anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

3. Jaa taikina 15 osaan. Pyörittele paloista pienehköjä sämpylöitä. Pyörittele viimeisestä kahdesta palasta pieniä palloja, ja tee niistä nalleille korvat. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota vielä hetki.

4. Paista uunin keskiosassa n. 12 min. Varo, että korvat eivät pala.

5. Anna sämpylöiden jäähtyä hetki ja piirrä niille lopuksi naamat syötävällä tussilla. Niitä myydään erilaisissa leivonta- ja juhlakaupoissa.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 108 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Annoksia
N. 5l
Vaikeustaso
Helppo

Sima

Ainekset

4
L
Vettä
2
Kpl
Sitruuna
1/2
Kpl
Luomu appelsiini
250
G
Fariinisokeri
250
G
Ruokosokeri
1
Tl
Kuinahiiva
Rusinoita

Työvaiheet

1)
Pese sitruunat ja appelsiinit huolellisesti ennen käyttöä. Leikkaa pari siivua sitruunasta ja appelsiinista. Purista sitruunoista mehu.

2)
Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöistä hieman kuumemmaksi. Liuota hiiva kuumahkoon nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Lisää sitruuna ja appelsiini viipaleet sekaan. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 päivä. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon hieman sokeria ja muutama rusina.

3)
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima jääkaapissa. Sima säilyy noin viikon.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 108 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Annoksia
N.40 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Berliininmunkki

Ainekset

50
g
Hiivaa
5
Dl
Maitoa tai vettä
2
Kpl
Munia
2
Dl
Sokeria
2
Tl
Suolaa
1 1/2
Rkl
Kardemumma
N.16
Dl
Vehnäjauhoja
150-200
Dl
Voita
Paistamiseen:
1 1/2
L
Paistorasvaa (esim.rypsiöljyä)
Täyte:
200
G
Vadelmahillo
Kuorrute:
4
Dl
Tomusokeria
3-4
Tippaa
Punaista elintarvikeväriä
2
Rkl
Vettä

Työvaiheet

Sekoita veden joukkoon suola, sokeri, hiiva ja vehnäjauhot. Lisää vaivauksen puolivälissä munat ja voi. Vaivaa taikinaksi.
Anna taikinan levätä 20 minuuttia.
Leivo taikinasta pyöreitä munkkeja. Nostata munkit.
Paista munkit 175 asteisessa uppopaistorasvassa kauniin ruskeiksi.

Täyte:
Laita täyte pursotinpussiin, jossa on pitkänomainen pursotusterä, hillotylla. Paina tylla puoleenväliin munkkia ja pursota sisään vähän täytettä.

Kuorrute:
Sekoita tomusokeriin pieni määrä vettä kerrallaan. Lisää karamelliväri. Sekoita tasaiseksi. Levitä seosta lämpimien munkkien päälle.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Myllärin on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Kun paistat vohvelit kaurajauhosta ja lisäät joukkoon pinaattia ja lehtikaalia, saat superhelpon ja terveellisen välipalan hetkessä.

Lehtikaali-pinaattivohvelit (gluteeniton)

Ainekset

4
dl
maitoa
2
dl
Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa
0,5
tl
suolaa
50
g
lehtikaalia
50
g
pakastepinaattia
2
kananmunaa
0,25
tl
valkopippuria
Paistamiseen
voita tai öljyä

Työvaiheet

  1. Vatkaa jauhot maitoon. Lisää suola. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Poista lehtikaalista isot lehtiruodit ja silppua se veitsellä hienoksi. Sulata pinaatti.
  2. Lisää taikinaan munat, lehtikaali, pinaatti ja valkopippuri. Paista taikinasta ohukaisia lettupannulla tai ohuita vohveleita vohveliraudalla. Tarjoa esimerkiksi kuullotetun sipuli-herkkusieniseoksen ja kermaviilikastikkeen kera.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 108 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Annoksia
8
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vanilija-pähkinäjäätelö

Ainekset

2
Dl
Ruokosokeria
3
Dl
Täysmaitoa
2
Kpl
Vaniljatankoa
5
Dl
Kuohukermaa
6
Dl
Keltuaisia
1/2
Dl
Pähkinäsekoitus rouhetta

Työvaiheet

Laita maito, ruokosokeri ja vaniljatangot kattilaan vesihauteeseen. Nosta pois liedeltä kun seos alkaa poreilla.
Riko keltuaisten rakenne erillisessä kipossa ja kaada keltuaiset hiljalleen kattilaan koko ajan sekoittaen.
Nosta kattila taas vesihauteeseen. Anna poreilla koko ajan sekoittaen kunnes massa sakenee. Tämä vie n. 5 minuuttia.
Poista vaniljatangot, halkaise ne ja rapsuta pikkulusikalla siemenet massaan.
Anna seoksen jäähtyä. Peitä astia kelmulla ettei pintaan pääse muodostumaan kalvoa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele vaahto jäähtyneen massan joukkoon.
Kaada massa metalliastiaan ja laita pakastimeen 1-2 tunniksi.
Lisää sekaan pähkinärouhe.

Kommentit (0)