Festariruoka on muutakin kuin makkispekkiksiä. Kuva: Annikki Valomieli / Flow Festival 2014
Festariruoka on muutakin kuin makkispekkiksiä. Kuva: Annikki Valomieli / Flow Festival 2014

Loppukesän ruokatapahtumissa nautitaan valkosipulista, oluesta ja Savon herkuista. Helsingin ruokakesän kruunaa Flow -festivaali, joka kerää Suvilahteen noin 30 kahvilaa ja ravintolaa.

Pienpanimoita tanssilavatunnelmissa

Kymijoki Beer Festival keskittyy kotimaisiin pienpanimo-oluisiin ja -siidereihin. Tapahtuma järjestetään Kallioniemen tanssilavalla Kouvolassa, joten juomien lisäksi luvassa on myös musiikkia ja tanssia. Eikä ruokaakaan ole unohdettu!

Kymijoki Beer Festival 7.–8.8.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupunkifestari käy gastronomeillekin

Flow-festivaali tunnetaan paitsi musiikillisesta annistaan mutta myös laajasta ravintolatarjonnasta. Tänä vuonna tapahtumaan ottaa osaa noin 30 ravintolaa. Tarjonta painottuu lähi- ja luomuruokaan ja kasvissyöjät on otettu erityisen hyvin huomioon, sillä jokainen festareiden ruokamyyjä tarjoaa myös kasvisannoksia. Lisäksi tapahtuma-alueella on samppanjabaari ja erikoisolutbaari.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Flow Helsingissä 14.–16.8.

 

Ei vampyyreille

Kynsilaukan kaverit kokoontuvat kesän päätteeksi Keravalle juhlistamaan valkosipulifestivaalia. Festareilla pääsee nauttimaan valkosipulin aromista muun muassa oluessa ja jäätelössä. Lisäksi luvassa on markkinahumua, Jussi Raittinen & The Boysin keikka ja vuoden kynsilaukkaajan valinta.

Keravan valkosipulifestivaali 15.8.

 

Michelin-miehen räppiruokaa

Hip hop -festivaali Blockfest on jälleen kiinnittänyt Michelin-kokki Hans Välimäen vastaamaan tapahtuman exclusive-alueen tarjoiluista. Viime vuonna Välimäki suunnitteli oman nimikkoannoksen räppäri Snoop Doggille, tänä vuonna luvassa on erikoismenu festivaalivieraille.

Blockfest Tampereella 21.–22.8.

 

Naisvoimaa Mäntässä

Ravintoloitsija ja keittiömestari Pekka Terävä järjestää ruokaa ja taidetta yhdistävän Food & Art -tapahtuman taidemuseo Göstassa elokuun viimeisenä viikonloppuna. Tänä vuonna Terävä on kutsunut tapahtumaan joukon kuuluisia naiskeittiömestareita. Osaamistaan esittelevät Léa Linster Luxemburgista, Christina Bowerman Italiasta, Suzuko Enomoto Japanista, Ylfa Helgadóttir Islannista, Amandine Chaignot Ranskasta sekä Malin Söderström Ruotsista. Lisäksi ohjelmassa on keskusteluja, ruoka- ja käsityöläistori ja taidenäyttelyitä.

Food & Art ja Ihanat naiset Mäntässä 27.–30.8.

 

Savolaisia makupaloja

Ruokakulttuurifestivaali Satoa esittelee pohjoissavolaista ruokaosaamista. Festivaaleilla voi ostaa pikkuannoksia katuruokakulttuurin hengessä ja nauttia samalla festarialueen oheisohjelmasta. Festivaalin ohjelma tarkentuu vielä kesän aikana.

Satoa-ruokakulttuurifestivaali Kuopiossa 29.–30.8.

Sisältö jatkuu mainoksen alla