Duffinissa maistuvat tummat marjat ja basilika. Kuva: <span class="photographer">Arto Vuohelainen.</span>
Duffinissa maistuvat tummat marjat ja basilika. Kuva: Arto Vuohelainen.

Duffini-leivonnainen yhdistää donitsin ja muffinin parhaat puolet. Sopan ohjeella voit kokeilla hybridileivonnaista kotona!

Muffinin ja donitsin yhdistelmä, duffini, on nousemassa kotileipureiden seuraavaksi hittituotteeksi samaan tapaan kuin aiemmat hybridileivonnaiset brookie ja cronut.

Hybridileivonnaisten erinomaisuus on siinä, että ne yhdistävät kahden herkun parhaat puolet. Kukapa ei ihastuisi brownien ja cookien yhdistelmään brookieen? Tai croissantin ja donitsin välimuotoon cronutiin?

Duffini on kuin hillolla täytetty muffini, joka upotetaan voisulaan ja kieritellään sokerissa ja kanelissa kuin donitsi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka duffini on vasta viime aikoina levinnyt ruoka- ja leivontablogeihin, se ei ole aivan uusi keksintö. Duffinin luojana pidetään lontoolaisen Bea's of Bloomsbury -konditorian Bea Voa, jonka keittokirjassa Tea with Bea (2011) on resepti doughnut muffinista, eli donitsi-muffinista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suuren kansan tietoisuuteen duffini tuli kuitenkin vuoden 2013 loppupuolella, kun kahvilaketju Starbucks alkoi myydä sitä.

Ja nyt sinäkin voit valmistaa duffineita kotona. Ruokatoimittaja Taina Vuohelaisen duffinit täytetään mustaherukkahillolla ja basilikalla ja kieritellään lopuksi voisulassa, sokerissa ja kanelissa.

Mutta mikä mahtaa olla seuraava hybridileivonnaishitti? Olisiko se joulutortut ja korvapuustit yhdistävä torttupuusti? Vai pullan ja keksin yhdistelmä puksi?

Yksi asia on varma. Se on taatusti yhtä herkullinen (tai herkullisempi) kuin muutkin superleivokset!

Duffinien ohjeen löydät täältä.

Reetta Pitkänen

(Kirjoittaja oli ruokatoimituksessa TET-harjoittelussa.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla